Pala minimalismin iloa

Viime viikolla tuli käytyä läpi suuri määrä tavaraa. Ja paljon sitä tavaraa minun mittapuullani vielä jäikin. Yllätyin, että kierrätykseen lähti kumppanini toimesta paljon enemmän tavaraa, kuin olin aikaisemman perusteella odottanut.

Vähensimme kirjoja ja lehtiä, cd-levyjä, tekstiilejä, sisustustavaraa. Valitettavasti emme saaneet kaikkia vielä viedyksi seuraavaan sijoituspaikkaansa, koska osa paikoista ei ollut auki viikonloppuna. Osa myynnissä olevasta tavarasta odottaa myös vielä uutta kotia. Tavaran vähentämisen urakka on niin suuri, että vieläkin on käymättä läpi osa tavarasta.

Lauantaina ja sunnuntaina siivosimme, koska ystävämme tuli käymään. Tavaran raivaaminen ja ajatusten kiinnittyminen siihen koko viime viikon vei voimia niin, että olen vieläkin aivan väsynyt. Siivoukseen meni selvästi tavallista enemmän aikaa, kun ylimääräisen tavaran raivaus ulos asunnosta osui juuri samaan hetkeen. Hyvän ystävän tapaaminen ja siisti koti toivat kyllä sitä kaivattua minimalismin iloa.

Pitäisi kutsua useammin ihmisiä käymään, jotta tulisi siivottua paremmin. Tai vielä parempaa – kun tavaroita olisi mahdollisimman vähän, niin ei tarvitsisi käyttää aikaa järjestämiseen, vaan perussiivous riittäisi. Meillä on kaksi kissaa, joten imuroitava on joka tapauksessa vähintään joka toinen päivä. Kaipaan kyllä kotiimme yllätysvieraan kestävää siisteyttä. Se edellyttää vielä pienempää määrää tavaraa, ja osalle tavaroista helpommin käytettävää säilytyspaikkaa.

Kun nyt katson ympärilleni, voin paljon paremmin kuin ennen tavaran vähentämistä ja siivousta. On selvästi levollisempi olo. Mutta väsymys urakan jälkeen on suuri. Aion olla kotityölakossa muutaman päivän, ja ehkä sitten jaksan katsoa vielä tavaroita, joita emme vielä ehtineet ja jaksaneet käydä läpi. Tämänhetkinen tilanne on jonkinlainen kompromissi. Kotimme on melko pelkistetty, mutta vielä on yksityiskohtia, jotka haluaisin poistaa.

Aika näyttää, mihin minimalismiin pyrkimisen prosessi meidät vie. Olemme kuitenkin vasta alussa, vaikka tavaran vähentämiseen on käytetty aikaa ja energiaa jo pidempäänkin. Mittakaava on kuitenkin suurempi kuin aiemmin. Minimalismi ei kuitenkaan ole sama kuin mahdollisimman vähän tavaraa, vaan siihen liittyy paljon muutakin. On ollut helpoin aloittaa tavaran vähentämisestä, koska sen konkreettiset vaikutukset näkyvät heti.

Väsynyt, mutta onnellinen on tämänhetkinen tunnelma. Minulla on helpotuksen tunne, kun kotona on vähemmän tavaraa. On selkeämpää ja enemmän tilaa ajatuksille ja ihmisille. Ja kissoille.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s