Kevyet kantamukset

Kesälomien alkaessa on ajankohtaista kirjoittaa matkatavaroiden pakkaamisesta. Itse matkustan kovin vähän ulkomailla, ja kesäisin en varsinkaan halua Suomesta pois.

Suomen kesän lämpötilat voivat vaihdella sellaisella haarukalla, että ajatus pakkaamisesta ei houkuttele. Onhan se haasteellista, kun pitää varautua kaikenlaiseen mahdolliseen säähän. Se on jäänyt mieleen aiemmilta reissuilta, että koskaan en ole pakannut niin vähän, että jotain olisi puuttunut. Enpä muista sellaistakaan reissua, että tavaraa olisi ollut juuri sopivasti…

Vuosia sitten sain seuraavanlaisen ohjeen matkatavaroiden pakkaamiseen.

1. Pakkaa kaikki, mitä luulet tarvitsevasi.

2. Vähennä puolet pakkaamistasi tavaroista.

Käytäntö on osoittanut, että tuo pitää pitkälti paikkansa. Usein matkalaukun sisällöstä vain puolta on tarvittu. Joten olisin hyvin voinut jo etukäteen jättää puolet kotiin… Miksei sitä voi uskoa? Mikä ihmeen katastrofi tapahtuisi, jos aivan kaikkea mahdollista ei olisikaan mukana? Varsinkin kun minulla on reissuillani usein mahdollisuus pyykinpesuunkin.

Tänä kesänä yritän pakata viisaammin. Tavoitteena on mahdollisimman kevyet kantamukset. Matkustaminen on kevyempää kevyemmillä kantamuksilla. Varsinkin kun en juurikaan ole reissussa omalla autolla, vaan junalla ja bussilla. Vieläpä niin, että vaihtoja bussien ja junien välillä on useita.

Olen seurannut Leo Babautan Mnmlist-blogia, ja se on yksi suosikkejani tällä hetkellä. Leolla on matkatavaroiden pakkaamisesta huomattavasti enemmän kokemusta kuin minulla. Suosittelen tutustumaan hänen käytännölliseen menetelmäänsä. Kokeilen sitä itsekin tänä kesänä, niin pääsen eteenpäin tässä mitä-sitä-taas-pakkaisi -taaperruksessani.

Yksi kommentti artikkelissa “Kevyet kantamukset

  1. Paluuviite: Kesäreissu ohi: pakkasinko sopivasti tavaraa? « Minimalismin ilo

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s