Minne turhat tavarat nopeasti?

Raivaamisesta saa parhaan palkinnon, kun tavara myös lähtee kotoa pois mahdollisimman pian. Valitettavan usein ainakin meillä tavara odottaa eteisessä lähtöä.

Minne tavaraa voisi viedä mahdollisimman helposti? Missä itselle ylimääräinen tavara voisi tuottaa jotakin hyvää? Myyntiä nopeampaa on lahjoittaa tavarat esim. hyväntekeväisyyskirpparille, kuten SPR:n Kontti. Minne muualle tavaraa voisi viedä nopeasti? Ehdotan seuraavia:

Kirjastot

Lahjoitan kirjastolle kirjoja, joiden tiedän päätyvän ahkerasti lainattaviksi. Esimerkiksi sisustuskirjat, uudehkot keittokirjat, käsityökirjat ja jouluksi ostetut kerran luetut uutuuskirjat on otettu iloisina vastaan. Käytän itse paljon kirjastoa, ja kuin kiitollisuuden osoituksena lahjoitan kirjoja mieluiten juuri heille. Varsinkin kun on tiedossa, että määrärahat hankkia uutta aineistoa ovat pienet. On mukavampi lahjoittaa kirjoja ns. kaikkien saataville, kuin ystävän hyllyyn pölyttymään. Kirjastot ottavat vastaan myös cd-levyjä.

Kierrätys- ja vaihtopisteet

Kirjat (ja lehdet) joita en tarjoa kirjastolle, vien kirjastossamme olevaan vaihtopisteeseen. Jos käyttämässäsi kirjastossa ei tuollaista vaihtopistettä ole, ehdota sellaisen perustamista!

Taloyhtiössämme on kierrätyshuone, joka toimii kuin unelma. Se on kuin musta aukko, kaikki häviää nopeasti. Välillä käy kyllä mielessäni kuva hamstraajasta, jonka kotona kaikki tavaramme ovat korkeina kasoina, joiden välissä kulkee jonkinlainen poluntapainen… Kierrätyspisteen perustamista kannattaa ehdottaa taloyhtiön hallitukselle.

Minne sinä viet esim. kirjoja, lehtiä ja levyjä? Missä ne tulisivat ehkä jopa tarpeeseen ja käyttöön?

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s