Ovatko avaimesi tai lompakkosi hukassa?

Kuinka usein etsit lompakkoasi, avaimiasi, tai muuta tarpeellista, kun olet lähdössä kotoa? Olet jo valmiina lähtemään ovesta, kunnes huomaat, että jotain puuttuu. Alkaa olla jo kiire, hiki pukkaa otsalle, etsit ja etsit. Lopulta löydät tarvitsemasi toisen takin taskusta tai eri laukusta. Monestiko olet hukannut lompakkosi, kunnes se löytyykin kassista, jota viimeksi käytit?

On olemassa yksinkertainen keino, millä voit välttää lähtöhetken etsintäpaniikin. Se on kolmivaiheinen.

1. Tyhjennä laukkusi

Tyhjennä kaikki laukut, reput, käsilaukut – kaikki joita käytät. Tyhjennä myös takkien taskut. Mitä löysit? Käytännön kokemuksen perusteella veikkaan, että ainakin osan seuraavista: kyniä, nenäliinoja, vanhoja ostoslistoja, karkkipapereita, vanhentuneita pastilliaskeja, särkylääkkeitä, kolikoita, kauppakuitteja… Miten suuri osa löydöistäsi oli roskia? Löytyikö hukassa olleita tavaroita?

2. Järjestä mukana kuljetettaville tavaroille paikka eteisestä

Se voi olla lipaston laatikko, kaunis kulho, jonkinlainen kori. Jokin mikä tavaroillesi, tilaasi ja silmäsi iloksi parhaiten sopii.

3. Tyhjennä aina taskusi ja laukkusi, kun tulet kotiin

Laita tavarat eteisestä varaamaasi paikkaan. Näin tiedät aina, missä tavarasi ovat. Samalla tulet siivonneeksi roskat roskiin, ettet suotta kuljeta niitä ympäriinsä.

2 kommenttia artikkelissa “Ovatko avaimesi tai lompakkosi hukassa?

  1. Avaimien kanssa minun oli kerta kaikkiaan tehtävä niin, että ripustan ne joka aamu kaulaani pukeutumisen yhteydessä ja säilytän avaimia töitä tehdessäni puseron sisällä.
    Jos hyppään ulos pihalla kiljuvan lapsen takia ja läimäisen oven perässäni kiinni, olen ilman avaimia tai kotonaolevia suuressa pulassa. Avainstressi helpottui, kun tein avainketjusta ”asusteen”. Avainten hygienia säilyy, kun kankaisen ketjun pesee säännöllisesti ja avaimet huuhtelee desinfiointiaineella.

    • Hyvin olet ratkaissut asian! Noin avaimista taitaa tulla jo ”osa itseä”, että varmasti huomaa, jos avaimet jostain syystä puuttuvat. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s