10 keinoa rajoittaa tavaran sisääntuloa

Oletko vähentänyt tavaraa? Haluatko omistaa vain tarpeellisen? Tavaran vähentäminen ei yksin riitä, myös uuden tavaran sisääntuloa on tärkeää rajoittaa.

1. Älä osta mitään mitä et todella tarvitse. Lue postaukseni 17 keinoa vähentää ostamista.

2. Kieltäydy ottamasta vastaan ilmaiskrääsää, esim. lehtitilausten kylkiäiset tai ilmaisnäytteet.

3. Älä ota vastaan tavaraa, edes ilmaiseksi, ellet todella tarvitse sitä.

4. Jouluna voit sopia ystävien ja sukulaisten kanssa, että ette osta lahjoja toisillenne. Jos lahjattomuus ei ole vaihtoehto, voitte sopia, että lahjojen on oltava syötäviä. Tavaran sijaan voi ostaa myös lahjakortin esim. elokuviin, teatteriin, konserttiin, hierontaan tai hemmotteluhoitoon.

5. Merkkipäivänä voit tehdä selväksi, ettet tarvitse mitään. Jos sinua silti halutaan päättäväisesti lahjoa, voit toivoa vaikka kukkia.

6. Kerro ystäville, tutuille ja sukulaisille minimalistisesta elämäntavastasi. Kerro, ettet tarvitse mitään, jotta he eivät toisi sinulle tavaraa tullessaan käymään.

7. Hukuttavatko sukulaiset ja ystävät lapsesi lahjoihin? Kerro jälleen minimalistisesta elämäntavastasi. Sopikaa, että lapsille ei tuoda mitään kysymättä ensin, mitä he todella tarvitsisivat. Lapsille voi pyytää lahjaksi myös aikaa. Lapset usein arvostavat yhteistä tekemistä ja aikuisen vain heitä varten osoittamaa aikaa.

8. Haluaako joku vieläkin sinnikkäästi lahjoittaa perheeseenne tavaraa? Jos mikään aiemmista keinoista ei auta, kerro mitä teet turhalle tavaralle. Kerro, että kierrätät turhan tavaran eteenpäin, joten sitä on aivan turha teille ostaa. Kerro, että toivoisit antajalta mieluummin hänen aikaansa ja yhdessäoloa.

9. Ole itse esimerkkinä. Jos et voi mennä kylään tyhjin käsin, vie kukkia tai jotakin, minkä voi syödä pois. Pidä viemiset pienessä mittakaavassa. Tarjoa tavaran sijaan läsnäoloasi. Osoita kiinnostusta ja keskity siihen, mitä sinulle puhutaan. Anna itsestäsi.

10. Keskity tavaroihin, jotka sinulla jo on. Vastusta halua ostaa jotakin uutta.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s