Minimalistinen koti

Millaisia mielikuvia sinulle tulee sanoista minimalistinen koti? Minun mieleeni tulee suuri ja korkea, avara tila. Loft. Vain vähän tavaraa, suuret ikkunat. Vähän värejä, lähinnä valkoista, mustaa ja harmaata. Useimpien mielestä ehkä jopa hieman karu ja kolkko. Joidenkin mielestä ihana. Minun mittapuullani liian kallis.

Moniko miettii nyt, ehkä huokauksen saattelemana, että minimalistista kotia ei ole mahdollista saavuttaa? Se on mahdollista, kun mietimme mitä minimalismi todella tarkoittaa.

Minimalismilla tarkoitetaan yksinkertaistamista. Keskittymistä olennaiseen. Minimalistinen koti on siis mahdollisimman yksinkertainen. Koti, missä on vain olennainen. Mikä on olennaista sinulle?

Kodistasi tulee minimalistinen, kun karsit pois kaiken turhan. Pidät vain tavarat, jotka ovat ehdottoman tärkeitä ja olennaisia sinulle. Helppoa? Useimmille meistä tehtävä ei ole helppo.

Kodin sisustamisesta on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpaa. Meille luodaan kuvia siitä, millainen on täydellinen, unelmien koti. Valitset vain minkä tyylisen kodin haluat, niin lehdet kyllä kertovat, mitä ostamalla saat sellaisen. Tälläkin hetkellä lukemattomat ihmiset ovat ostamassa jotakin, saavuttaakseen unelmiensa kodin. Ongelmana tässä unelman takaa-ajossa on, että tavarat eivät lopu maailmasta. Uusia valmistetaan koko ajan. Lehdet esittelevät uusia tuotteita jatkuvasti, ja ostoslista päässämme pitenee.

Ostamalla emme löydä onnea. Voimme luulla hetken löytäneemme sen, kunnes keksimme jotakin uutta, mikä meiltä puuttuu.

Keinomme löytää onni on lopettaa ostaminen. Alkaa tavoitella kaikkea sitä, mikä meille todella on tärkeää elämässämme. Pystymme kysyttäessä nopeasti kertomaan, mikä meille on tärkeää. Vastaus voi olla vain osatotuus, jos emme ole todella ottaneet aikaa ja pysähtyneet miettimään, mitä haluamme elämältämme. Olemme saattaneet piilottaa, itseltämmekin, todelliset haaveemme.

Ota tänä kesänä itsellesi aikaa. Mene hiljaiseen paikkaan, jossa mikään ei voi sinua häiritä. Pohdi rauhassa, mikä on sinulle todella tärkeää elämässäsi. Mikä tämänhetkisessä elämässäsi on sinulle olennaista, ja mikä vie turhaan aikaasi kaikelta tärkeältä.

Kun karsit pois elämästäsi kaiken turhan, on helpompaa karsia kaikki turha myös kodistasi. Tavara ei enää tunnukaan niin tärkeältä. Luopuminen voi silti tuntua vaikealta, mutta lopputulos on vapauttava. Kun kodissasi on vain sinulle olennaisimmat, tärkeät ja todella tarpeelliset asiat, sinulla on minimalistinen koti.

Se on mahdollista. Siitä riippumatta, voiko kotiasi juuri nyt kuvata millään niistä sanoista, jotka mieleesi tuli sanoista minimalistinen koti.

Ole onnellinen siitä kaikesta mitä sinulla jo on. Kohdista katseesi siihen. Unohda mitä sinulta puuttuu.

Elämän tärkeimpien asioiden listalle ei materiaa juuri mahdu. Tavaran tehtävänä on palvella meitä tärkeiden asioiden tekemisessä ja ylläpitämisessä. Tavaran nostaminen sen korkeammalle jalustalle on turhaa.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s