Projekti vaatehuone – lopultakin valmis!

Vaatehuone on vihdoin valmis! Olen viettänyt siellä vuosien mittaan järjettömän paljon aikaa, yrittäen saada tavarat järjestykseen ja paikoilleen. Välillä järjestäminen on sujunut paremmin, välillä olen kaivannut puskutraktoria. Itkua ja hammastenkiristystäkin on koettu.

Aiemmin tilaan tultaessa vastassa oli avohyllyn pääty. Vaatteet olivat kahdessa päällekkäisessä tangossa oikealla puolella. Niitä ei päässyt katsomaan kunnolla, koska useimmiten lattiapinta oli ovelle asti täytetty jollakin. Kulkuväylä vei turhan suuren osan tilasta, ja lisäksi todella pienessä tilassa jäi vielä vaikeasti hyödynnettävää hukkatilaa. Tangon alla oli eri vaiheissa milloin mitäkin tavaraa.

Näiden vuosien aikana raivasin tavaraa vähän kerrallaan pois, ja järjestin loput uudelleen. Tämä toistui monta kertaa. Jonain epätoivon hetkenä mietin, eikö vaatehuoneeseen voisi saada toimivampaa järjestystä. Keksin, että voisimme siirtää vaatetangot takaseinustalle. Oikealle heti oven viereen hankimme avohyllyn laatikoineen ja kaappeineen. Nyt kaikki vaatteet näkee jo ovelta ja niihin pääsee helposti käsiksi. Näkymä on kaunis ja selkeä. Tilaa on juuri oikeassa paikassa, ja kulkuväylän sijaan ovesta astuessa kaikki on ympärillä.

Järjestämisellä voi saavuttaa yllättävän paljon. Aiemmin luovuin muutaman kerran jopa säilytyskalusteesta, vaikken ollut täysin varma, minne sen sisältö mahtuu. Vähensin tavaraa vähän siellä ja täällä, järjestin uudelleen, ja kaikki mahtui. Huonetilaan tuli avaruutta, mutta säilytystilat säilyivät jotakuinkin yhtä tehokkaasti täytettyinä. Tavaroita pyöritellessäni kyllästyin ennenpitkää, koska tilaa on käytössä vähän. Kun ratkaisua ei löytynyt järkevässä ajassa, tavaran vähentäminen helpottui entisestään.

Haluan että kodissani on kaunista. Myös sellaisissa paikoissa, jotka jäävät oven taakse tai muuten piiloon. Vaatehuone on nyt mallillaan, ja tavaroilla on yhä paremmin paikkansa. Sain vaatehuoneeseen sopimaan myös tikkaat, joita aiemmin kaipasin jatkuvasti.

Osa tavaroista on vielä järjestämättä. Olen vähentänyt tavaraa, ettei minun tarvitse täyttää kaunista ja toimivaa tilaa enää äärimmilleen. Tai miettiä paikkaa jollekin. Olen viettänyt jo aivan tarpeeksi aikaa vaatehuoneessa näinä vuosina.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s