Milloin on paras aika muutoksille?

Juuri nyt! Kesä, varsinkin loma-aika, on hyvää aikaa tehdä muutoksia elämässään. Kesällä elämä on rennompaa ja energiaa on enemmän, kun valoa riittää. Lomalla on hyvää aikaa kokeilla, miltä muutos tuntuu. Kun arki koittaa, uuteen elämäntapaan on jo ehtinyt totutella.

Mitä voisit muuttaa elämässäsi tänä kesänä? Ehkä haluaisit syödä terveellisemmin. Syödä enemmän kasviksia ja laittaa ruokaa itse. Tahtoisit ehkä liikkua enemmän. Kulkea töihin jatkossa kävellen tai pyörällä. Kesällä voit totutella uusiin tapoihin.

Tai ehkä haluat vihdoin siivota ulos kodistasi kaikki ne tavarat, jotka ovat jatkuvasti tiellä. Ehkä olet kyllästynyt kylpyhuoneen kaappiin, josta ei saa tarvitsemaansa jotakin pudottamatta. Tai ehkä huomaat joka kerta vaatekaapin avatessasi, että siellä on turhaan tiellä vaatteita, joita et tarvitse. Voisi olla hyvä aika siivota vaatekaappi, ja jättää sinne vain tarpeellinen. Tuleeko eteisessä vastaan kenkävuori? Olisi mukavampi tulla kotiin, kun eteinen olisi siisti. Ehkä voisit aloittaa siitä.

Ehkä haluaisit vähentää television katsomista. Lukisitko mielelläsi enemmän, jos vain olisi aikaa? Ystäviäkin olisi mukava tavata useammin, ja perheen kanssa viettää enemmän aikaa yhdessä.

Jos arkena kiinnität huomiota epäkohtiin elämässäsi tai kodissasi, mutta et jaksa tai ehdi tehdä asialle mitään, kesäloma voisi tarjota mahdollisuuden tehdä muutoksia. En kuitenkaan tarkoita, että kesäloma pitäisi vaihtaa työleiriin. Kukin viettäköön kesälomansa itselleen mahdollisimman hyvällä tavalla. Mutta milloin on enemmän aikaa ja energiaa tehdä jotakin, kuin kesälomalla? Kiireinen ja stressaava arki voi viedä voimia niin, että on helpompi pysyä vanhoissa tottumuksissa, kuin alkaa panostaa johonkin uuteen.

Mieti, mikä olisi sinulle tai perheellesi asia, jonka muuttamisesta hyötyisitte. Minkä asian muuttaminen voisi tehdä elämästänne entistä parempaa?

Itse olen muuttanut elämääni paljonkin viimeisen puolen vuoden aikana. Olen keskittynyt asioihin, jotka ovat minulle todella tärkeitä. Mutta yksi tavoite on jäänyt muiden jalkoihin. Aion ottaa liikunnan säännölliseksi osaksi elämääni. Kesällä säännöllisen liikunnan ottaminen elämäntavaksi on huomattavasti helpompaa, kuin muina vuodenaikoina.

Päätä mitä haluat muuttaa, ja aloita. Älä jää miettimään mistä tarkalleen aloittaisit, vaan aloita jostakin. Tärkeintä on saada muutos käyntiin. Toivotan onnea muutoksellesi!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s