Miten jaksaa mukavaa työtä ikävässä työilmapiirissä?

Oletetaan, että pidät työstäsi. Kaikki on muuten oikein hyvin, mutta työpaikan ilmapiirissä olisi toivomisen varaa. Miten voisit jaksaa paremmin työssäsi?

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole kannustaa ketään jatkamaan työilmapiirissä, jossa työpaikkakiusaaminen on normaalia arkipäivää. Nämä vinkit sopivat pienempiin murheisiin. Joidenkin vinkkien soveltamisessa pieni hulluus on eduksi, mutta sitä ei edellytetä.

Muista, ettei työ ole koko elämä. Se on suuri osa elämää, muttei kaikki. Järjestä elämäsi muut osa-alueet mahdollisimman hyvin toimiviksi. Pidä huolta, että rentoudut vapaa-aikanasi. Älä vie töitä kotiin.

Onko työpaikallasi ikäviä ihmisiä? Jatkuvaa turhasta valittamista ja napinaa? Haasta itsesi vastaamaan negatiiviseen positiivisesti. Jos positiivisista lausunnoistasi ei ole muuta hyötyä, niin ainakin huvitat itseäsi keksimällä niitä. Samalla saat hyvää aivojumppaa.

Toisten ajatuksiin ja asenteisiin ei voi vaikuttaa, vain omiinsa. Niinpä voit unohtaa mitä muut sinusta ajattelevat. Joko he eivät ajattele sinusta mitään erityistä, tai sitten ajattelevat. Mitä se oikeastaan sinua haittaa, vaikka ajattelisivat mitä? Älä käytä energiaasi sen miettimiseen, kun et voi siihen mitenkään vaikuttaa.

Jos jollakulla on tapana laukoa loukkaavia typeryyksiä, voit laskea sen hänen ongelmakseen. Voit tässäkin tapauksessa viihdyttää itseäsi keksimällä positiivista sanottavaa.  Tai voit kuvitella, että halaat häntä lujasti ja lohdutat, kun hänen elämänsä tuntuu niin pahalta, että pitää yrittää saada toisillekin paha mieli. Mielikuvituksen käyttäminen voi toimia apuna monessa tilanteessa.

Vaikka työpaikalla olisi negatiivinen mieliala, sinun ei tarvitse antaa sen vaikuttaa itseesi. Voit ylläpitää hyvää mieltä, vaikka muut tekisivät mitä. Tee työpäivistäsi mahdollisimman mukavia.

Luo itsellesi oma sisäinen maailma, jossa kaikki on hyvin. Kuvittele, että työpaikan ikävät asiat eivät tartu sinuun, vaan valuvat kuin vesi hanhen selästä.

Opettele pitämään omat rajasi. Opettele sanomaan EI tarvittaessa. Jämäkästi, selittelemättä, asiallisesti. Sinulla on siihen oikeus.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s