Miten meillä on näin siistiä nykyään?

Mitä oikein on tapahtunut? Yhä vähemmän tavaraa lojuu ympäriinsä. Imurointi on helppo aloittaa milloin vain, ilman tavaroiden siirtelyä. Tasoille saa tarvittaessa laskettua jotakin, ilman että pitää ensin siivota tavaraa alta pois. Mihin entinen jatkuva epäjärjestys katosi?

Suurin apu siisteyden ylläpitämiseen on tullut tavaran karsimisesta. Olen vähentänyt tavaraa jo vuosikausia, mutta nyt näyttää siltä, että tavaran määrä on alittanut jonkin kriittisen rajan. Järjestyksen ylläpito on selvästi helpompaa kuin ennen. Vaatehuoneen saaminen kuntoon on vaikuttanut osaltaan myös, kun kaikille tavaroille on selkeä paikka. Tulen iloiseksi joka kerta vaatehuoneessa käydessäni. Siisteys, järjestys ja paikka kaikelle – siinä minulle päivittäisiä hyvän mielen lähteitä.

Jokin pala on loksahtanut kohdalleen myös asenteessamme. Järjestys säilyy vähemmällä vaivalla, ja siitä on haluttu myös pitää kiinni. Tavarat laitetaan paikoilleen nopeasti, eikä jätetä sitä ensimmäistä tavaraa lojumaan pitkäksi aikaa, joka kerää ne kaikki kaverit ympärilleen. Siivoukseen kuluva aika on vähentynyt selvästi, se sujuu kuin itsekseen ilman suurempaa vaivaa.

Suuri osa tavaroista, joita ennen lojui pöydillä ja tasoilla, oli turhia. Tai sitten säilytystiloissa oli turhia tavaroita, jotka veivät tilaa tarpeellisilta tavaroilta. Nyt kun kaikelle on paikka, ja tavarat myös saa helposti paikoilleen, elämä sujuu paljon helpommin. Kaaoksesta meillä ei ole voinut varmaan koskaan puhua, mutta ikävästä epäjärjestyksestä kuitenkin.

Jatkan edelleen tavaran vähentämistä. Tarkoituksena on saavuttaa väljyyttä säilytystiloihin, ja yhä vähemmän turhaa tavaraa. Vähän kerrallaan tavaraa karsiessa käsitys tavaran sopivasta määrästä ja tarpeellisuudesta muuttuu tilanteen edetessä. Yhä selkeämmin huomaa miten vähän tavaraa oikeastaan tarvitsee.

Tavarasta luopuminen tuntuu yhä helpommalta, kun näkee konkreettisesti joka päivä mitä hyötyä siitä on ollut. Elämä on keventynyt. Siivous ja järjestely on helpottunut huomattavasti. Jää aikaa ja voimia siivota paremmin kuin ennen, kun ei tarvitse suurinta osaa energiastaan suunnata tavaran siirtelyyn ja järjestelyyn.

Suurin tavarataakka on pudotettu kyydistä, ja nyt se alkaa myös konkreettisesti näkyä arjen helpottumisena. Mieli on kevyt, kun tavarasta huolehtiminen on vähentynyt. Tavaran karsiminen on vaikuttanut niin positiivisesti elämään, että muita kannustimia jatkaa ei tarvita.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s