Milloin kannattaa tehdä Suuri Tavaranvähennys?

Raivaamista ja järjestämistä rakastavana ihmisenä sanoisin, että milloin vain. Tiedän kuitenkin, ettei tavaran vähentäminen ja siitä luopuminen ole kaikille yhtä helppoa.

Milloin Suuresta Tavaranvähennyksestä on todella hyötyä?

1. Ajoissa ennen muuttoa uuteen kotiin, oli se sitten pienempi tai isompi. Ei kannata lisätä muuton raskautta pakkaamalla turhaa tavaraa, ja kantamalla se vielä uuteen kotiin. Siinä vaiheessa harmittaa, kun purat muuttolaatikoita ja yrität saada tavarat paikoilleen.

2. Kun huomaat, että tarvitsisit lisää säilytystilaa. Säilytyskalusteisiin, -laatikoihin ja -koreihin saa uppoamaan rahaa. Voit välttyä ostamasta uutta säilytystilaa, kun käyt läpi tavarasi, ja vähennät turhat pois. Uudelleen järjestämällä tavarat voivatkin mahtua olemassa oleviin tiloihin.

3. Jos tuskailet jatkuvasti, miten vaikeaa siivous on kaiken tavaran keskellä. Siivous helpottuu kummasti, kun vähennät turhat tavarat pois kodistasi.

4. Ovatko tavarasi jatkuvasti hukassa? Ehkä syynä on tavaran valtava määrä. Luovu turhasta ja järjestä tavarasi, löydät ne paljon paremmin.

5. Onko kodissasi tavaroita, joille ei ole paikkaa? Tavarat ovat tiellä tai ajelehtivat pöytätasoilla tai lattialla? Kodistasi tulee huomattavasti viihtyisämpi, kun vähennät tavaraa.

6. Ahdistaako kotisi tavarakaaos, etkä viihdy kotona? Vähemmillä tavaroilla koti on kauniimpi ja viihtyisämpi.

7. Estääkö kaaos kodissasi kutsumaan ystäviä kylään? Oletan, että ystävät ovat sinulle tärkeämpiä kuin tavarasi. Vähennä reilusti tavaraa, jotta saat kodin pysymään helpommin vierailukunnossa. Kun saat järjestetyksi, kutsu ystäväsi kylään juhlan kunniaksi!

Tavaran vähentäminen kertarysäyksellä ei ajatuksena miellytä kumppaniani ollenkaan. Suurempaa perheriitaa välttääkseni, ja jatkaakseni yhteiseloamme, vähennän tavaraa vähän kerrallaan. Viimeksi tänään keräsin muutamia vaatteita kierrätykseen vietäväksi. Aion jatkaa itseäni suuresti virkistävää raivausta vielä tänään.

Lopuksi jaan kanssanne unelman kodista, jollaisen minäkin haluaisin saavuttaa. En tarkoita kodin suuria puitteita, vaan tavaran ja tilan suhdetta. Käykääpä kurkkaamassa kotia, jonka omistajan ei tarvitse pahoitella yllätysvieraillekaan kotinsa sotkuisuutta. Vetää hiljaiseksi.

Yksi kommentti artikkelissa “Milloin kannattaa tehdä Suuri Tavaranvähennys?

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s