Tavaran aiheuttama harmi ja antamisen ilo

Yksi kaluste vähemmän olohuoneessa! Pääsin vihdoin eroon yhdestä perheemme kiistakapulasta. Hankimme edelliseen asuntoomme useita säilytysarkkuja, koska ne olivat matalan ikkunan alle täydellisiä. Olemme niistä vähän kerrallaan luopuneet nykyisessä kodissa asuessa, koska tänne ne ovat olleet liian massiivisia. Viimeisen arkun lähtöä viivytti erimielisyys siitä, säilytetäänkö se, vai myydäänkö pois. Netissä törmäsin ilmoitukseen, jossa kaivattiin juuri sellaista arkkua, joka meillä oli. Sain pitkin hampain luvan tarjota arkkua mahdolliselle ostajalle.

Miten paljon energiaa sainkaan, kun arkku sai uuden kodin! Ostaja oli todella mukava, lämmin nuori nainen. (Ei suinkaan sitä ahnetta ihmistyyppiä, joka kehtaa ilman mitään ongelmia tinkiä vielä puoli-ilmaisestakin. Tällä alueella ostoilmoituksetkin ovat usein ostetaan/otetaan ilmaiseksi -ilmoituksia. Mielellään uudenkarhea ja takuuta jäljellä… Juuri näiden ihmisten vuoksi mieluummin lahjoitan tavaraa ilmaiseksi hyväntekeväisyyteen.) Hän oli pitkään haaveillut juuri tuollaisesta arkusta, ja nyt sellaisen löysi. Tulin niin iloiseksi, että meille tarpeeton tavara tuottaa nyt iloa jollekin toiselle.

Pistin suorastaan tanssiksi, kun sain tyhjää lattiatilaa. Arkku oli ollut pahasti imuroinnin tiellä, ja olin törmännyt sen teräviin kulmiin aivan liian monta kertaa. Tartuin heti imuriin ihan siitä ilosta, että sain helposti imuroitua.

Mutta. Arkussa oli jonkin aikaa säilytetty tavaroita, jotka ovat lähdössä meiltä pois. Maljakko, kynttiläjuttuja, ja arkkuun teetetyt laatikot cd-levyille jäivät nyt pyörimään ilman paikkaa. Voi ahdistus. Ohjelmassa helposti särkyvien koristetavaroiden pakkaamista paperiin, ja vienti hyväntekeväisyyskirpparille. Cd-laatikoille pitää vielä keksiä jokin sijoituspaikka. Meillä on cd-levyjä jäljellä ehkä noin neljännes siitä, minkä verran niitä enimmillään on ollut. Osa tyhjentyneistä cd-laatikoista on saatu kätevästi muun tavaran säilytykseen, osa vähemmän kätevästi, ja osa on täysin tarpeettomia.

Tavaran aiheuttama harmi konkretisoituu taas kristallinkirkkaasti. Niinpä jatkan kuorman tekemistä hyväntekeväisyyskirpparille. Korvaan tavaran aiheuttaman harmin miettimällä, mitä hyötyä on lahjoittaa tavaraa hyväntekeväisyyskirpparille. Se työllistää ihmisiä, joiden on vaikea löytää työtä. Tavarani voi olla jollekin loistava löytö, jota hän juuri kaipasi. Suomen Punainen Risti saa tavarasta rahaa, jota välittää eteenpäin hyväntekeväisyyskohteisiinsa. Ei siis ollenkaan huono diili minulle.

6 kommenttia artikkelissa “Tavaran aiheuttama harmi ja antamisen ilo

    • Kiva kuulla, että pidät blogistani. Imurointi on tosiaan aivan eri homma, kun ei tarvitse ensin tehdä tilaa voidakseen imuroida! 🙂

  1. Tavarat aiheuttavat usein ketjureaktioita. Juuri noin niin kuin kirjoitit, että kun yhdestä esineestä luopuu, se muuttaa koko tavaradynamiikkaa; tai sitten esim. niin että kun yhden hyllyn siivoaa niin se viereinen alkaa näyttää entistä karmeammalta. Tavarat jotenkin ketjuttuvat huomaamatta.

    • Nimenomaan! Tavarat eivät näyttäydy yksittäin, vaan laumoina. 😀 Tuntui mahtavalta, kun jokin aika sitten huomasin, että nyt on alitettu jokin kriittisen tavaramäärän raja, kun tavara ei enää pyörinyt tiellä. Raivaaminen on tuottanut paljon iloa juuri siksikin, että pienessä tilassa saattaa yhdestäkin tavarasta luopuminen vaikuttaa yllättävän paljon.

  2. Ihanaa, löysin juuri blogisi ja oikein odotan että ehdin lukea kirjoituksiasi!

    Vien itsekin nykyään tarpeettoman hyväntekeväisyyteen. Aiemmin kävin kirpparilla myymässä, mutta tänä kesänä siihen ei oikein ollut mahdollisuutta. Se oli oikeastaan hyvä sattuma, nimittäin kun tavarasäkkiä raahaa milloin UFFille milloin mihinkin kierrätykseen, niin alkaa kristallisoitumaan ajatus, että turhaa tavaraa ei todellakaan tule enää ovesta sisään 🙂

    • Mukavaa, että löysit blogiini! 🙂 Tuo on kyllä totta, mitä sanoit kierrätykseen viemisestä. Kerralla kun vie kierrätykseen suuren määrän turhaa tavaraa, niin viimeistään pidemmän päälle syttyy lamppu, että jostain tämä kaikki on tullut. Minulla syttyy myös lamppu siitä, että se kaikki on maksanut jotakin. Suurin osa aivan turhaan. Kyllä se kummasti laittaa vähentämään kulutusta.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s