Vaatesäilytyksen järjestäminen

Minulla on taipumusta järjestelmällisyyteen. Jopa siinä määrin, että se on usein huvittanut kanssaihmisiä. Armeijasuoria vaatepinojani on esitelty nähtävyytenä ihmiselle, jota en ollut ennen tavannut. Lapsena kirjoituspöydälläni olevat tavarat olivat tarkasti viivasuorassa. Mummuni huvitteli tökkäämällä jotakin hiukan vinoon, vain nähdäkseen, että korjasin sen suoraan. Kirjoituspöytäni laatikot olivat aina siistit, samoin kirjahylly, kuten kaikki muukin mikä oli hallinnassani.

Vinkkini vaatesäilytyksen järjestämiseen ovat yksinkertaiset.

1. Varaa tyhjää tilaa järjestelyä varten. Jos säilytät vaatteitasi makuuhuoneessa, niin sänky on loistava tila järjestelyn avuksi.

2. Tyhjennä kaikki vaatteet ulos säilytyspaikastaan. Siivoa säilytystila.

3. Jaa vaatteet ryhmiin. Esim. t-paidat, hihattomat paidat, pitkähihaiset trikoopaidat, farkut, alusvaatteet, sukat jne.

4. Käy jokainen vaateryhmä yksitellen läpi. Karsi pois vaatteet, joita et käytä. Pinoa siisteiksi pinoiksi vaatteet, joita aiot käyttää. Halutessasi voit koota pinon värijärjestykseen. Sukkia varten kanneton laatikko on kaapissa kätevä.

Älä säilytä vaatteita, joissa et tunne oloasi mukavaksi. Tai vaatteita, jotka sopivat ”kunhan laihdun x kiloa”. Vaatteet, jotka ovat odottaneet jonkinlaista korjausta kuukausia tai vuosia, joutavat myös lähteä.

5. Nosta pinot takaisin säilytystilaansa. Laita usein käytettävät vaatteet parhaalle käyttökorkeudelle. Riippuen tilan määrästä, voit joutua yhdistelemään pinoja. Itse olen yhdistänyt esim. hihattomat paidat ja t-paidat samaan pinoon. Käytän ainokaista hihatonta paitaani harvoin, ja saan sen pinon alta tarvittaessa.

6. Ihastele siistiä lopputulosta! Nauti siisteydestä, jonka sait aikaan. Palkitse itsesi kahvi- tai teekupillisella.

Vaatteet pysyvät paremmin raikkaina, kun ilma pääsee kiertämään, eikä kaappi tai muu säilytyspaikka ole tupaten täynnä. Puhtaiden vaatteiden seassa ei myöskään tulisi säilyttää puolipitoisia vaatteita, vaan niille tulisi olla oma paikkansa.

Jos innostuit järjestämisestä niin, että energiaa vielä jäi, käy läpi myös vaatetangolla säilyttämäsi vaatteet. Ja ehkä vielä kausisäilytettävät vaatteet. Jos pinottavien vaatteiden järjestely vei kaiken energian, niin jatka näistä myöhemmin.

Mihin ylimääräiset vaatteet? Siistikuntoiset ja ehjät voi myydä tai lahjoittaa hyväntekeväisyyskirpparille tai tutuille. Itse lahjoitan osan vaatteista, osan jätän kotivaatteiksi. Kuluneet, osin rikkinäiset tai likaiset vaatteet leikkaan räteiksi, jos niiden materiaali on tarkoitukseen sopivaa. Räteille on käyttöä likaisemmissa hommissa tai pikkusotkujen siivouksessa, ja ne voi laittaa käytön jälkeen suoraan roskiin.

Mukavia järjestelyhetkiä!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s