Stressi tekemättömistä töistä?

Pitkä lista tekemättömiä töitä. Jos ei listauksena paperilla, niin mielessä kuitenkin. Mihin vain katsotkin, niin mielessä jyllää, mitä millekin pitäisi tehdä. Stressi kasvaa, ja ajatuskin tekemättömistä töistä väsyttää. Elämä tuntuu jatkuvalta työmaalta. Kuulostaako tutulta?

Kauan se kesti, ennen kuin tajusin, miten tuollaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Ensinnäkin, tuota tilannetta ei saisi päästää syntymään. Tekemättömät työt vievät pahimmillaan valtavasti voimia. Itse asiassa huomattavasti enemmän, kuin jos ryhtyisi työhön ja tekisi hommia pois yksi kerrallaan. Mielikuvissaan sitä osaa paisuttaa hommat suuremmiksi kuin ne ovatkaan. Sitä suuremmiksi, mitä pidempään ne odottavat tekemistä, ja mitä enemmän tekemättömiä töitä on.

Vinkkini tekemättömien töiden suitsimiseen ovat seuraavanlaiset:

1. Älä kerää tekemättömiä töitä, vaan tee niitä pois sitä mukaa, kun niitä tulee. Pääset varmasti vähemmällä, kuin siirtämällä hommia ”parempaan aikaan”. Useimmiten asioiden tekemiseen ei mene kovin kauan aikaa, joten niitä ei kannata siirtää. Pitkällä tekemättömien töiden listalla asiat alkavat tuntua suuremmilta kuin ne ovatkaan.

2. Tee nopeasti päätös, mitä aiot jollekin asialle tehdä. Tee asialle jotakin, tai ole tekemättä, mutta älä jätä asioita seisomaan. Se kasvattaa stressiä.

3. Teetkö yksinkertaisesti liikaa ja turhia asioita? Ehkä kaikki tekemättömät työsi eivät olekaan niin tärkeitä? Kannattaa miettiä, mikä on juuri itselle tärkeää, eikä yrittää tehdä kuten Täydellinen Kodinhengetär/Martat/”kaikki muut” tekevät.

4. Tekemättömien töiden stressin purkaminen. Kirjoita lista kaikista töistä, jotka roikkuvat tekemättöminä. Valitse listalta kaikkein tärkein, ja ryhdy toimeen. Jos lista on loputtoman pitkä, mieti voisiko joitakin tehtäviä vetää suoraan yli ja jättää tekemättä.

Paras vinkkini vielä kertaalleen: tee tai ole tekemättä, mutta älä jätä asioita seisomaan. Elämän yksinkertaistamisen myötä olen oppinut jättämään listat tekemättä. Pyrin tekemään asiat heti, tai päättämään ne tarpeettomiksi. Mitä parempi mieli, sitä paremmin kaikki sujuu. Huonoina päivinä tulee oltua enemmän magneettina kaikenlaiselle stressille. Sitä on luonut itselleen niin korkeat tavoitteet useissa asioissa, että vähemmälläkin voisi pärjätä. Sitä tässä kaiken aikaa opettelen.

Millaisia keinoja sinulla on tekemättömien töiden stressin välttämiseen tai siitä selviytymiseen? Jaa vinkkisi kommenteissa!

Yksi kommentti artikkelissa “Stressi tekemättömistä töistä?

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s