Mistä aloittaisin tämän kaaoksen selvittämisen?

Monelle tuntuu tuottavan ongelmia päättää, mistä raivaaminen pitäisi aloittaa, kun kaikki paikat pursuavat tavaraa. Olennaista on, että aloittaa. Mistä tahansa. Jotta aloittaminen kantaisi mahdollisimman hyvin hedelmää, kannattaa aloittaa jostakin pienestä ja hallittavissa olevasta paikasta. Mielellään paikasta, joka on jatkuvassa käytössä, jotta tavaroiden vähentämisen vaikutuksen todella huomaa arjessaan. Kun huomaa, miten arki helpottuu, on helppo innostua jatkamaan tavaramerien raivaamista muuallakin.

Pääasia, että aloituskohteesi on pieni, ja saat sen kerralla kuntoon. Jos voimat loppuvat kesken järjestämisen, ja tavarat jäävät levälleen, lannistuminen on melko varmaa. Valitse hallittavissa oleva kohde, jonka kanssa pähkäilyyn ei mene kovin paljoa aikaa. Varaa lähelle myös laatikoita tai pusseja roskille ja ylimääräisille, pois lähteville tavaroille.

Jos koet aloittamisen raskaana, mutta välttämättömänä, tee olosuhteet mahdollisimman mukaviksi itsellesi. Syö hyvin ennen aloittamista, ja laita lempimusiikkiasi soimaan. Älä mieti kokonaisuutta ja kaikkialla olevaa kaaosta, vaan keskity vain siihen pieneen osaan, joka on juuri nyt tehtäväsi. Pidä mielessä, että olet jo matkalla kohti siistimpää kotia, kun olet saanut alkuun tärkeän tehtäväsi.

Jos teet mielelläsi ruokaa ja vietät paljon aikaa keittiössä, aloita sieltä. Valitse eniten käytettävä kaappi tai laatikko, tyhjennä ja puhdista se. Laita takaisin vain tarpeellinen ja juuri siihen kaappiin tai laatikkoon kuuluva tavara. Kylpyhuoneen kaappi on myös pieni ja hallittavissa oleva aloituskohde.

Raivaamisen ja järjestämisen voi aloittaa myös käsilaukustaan, tai vaikka lompakosta. Miksi suotta kantaa turhia tavaroita tai papereita mukanaan? Huvittavimpia löytöjä kumppanini lompakossa oli pizzapaikan etukortti, jossa x pizzaa ostettuaan saa ilmaisen pizzan. Kortissa oli yksi leima, ja senkin päiväys neljän vuoden takaa. Eikä kortin ollut yksin tarvinnut olla, oli sillä muutamia vastaavanlaisia kavereitakin.

Kun olet saanut valitsemasi paikan järjestettyä kuntoon, ihaile lopputulosta ja palkitse itsesi vaikka tee- tai kahvikupillisella. Jos intoa jäi, voit toki jatkaakin. Pidä kuitenkin huoli, ettet rasita itseäsi liikaa heti alkuun. Voit hyvin jatkaa tavaroiden vähentämistä ja järjestämistä pienissä paloissa. Jätä voimia myös ylimääräisten tavaroiden pois siivoamiseen. Vie roskat, ja päätä mihin aiot laittaa ylimääräiset tavarat. Mahdollisuuksien mukaan vie ylimääräiset tavarat jo heti sijoituspaikkaansa, tai ainakin pois tieltä, jotta voit nauttia järjestyksestä, jonka sait aikaan.

Antoisia hetkiä matkallesi kohti viihtyisämpää kotia!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s