Kaikki on hyvin juuri nyt, juuri näin

Elämän yksinkertaistaminen on tuonut tullessaan kiinnostavia tuntemuksia. En oikeastaan tiedä mitä tarkalleen ottaen tapahtui.

Hiljalleen vaan aloin nähdä yhä enemmän miten hyvin kaikki on, sen sijaan että olisin nähnyt mitä vikaa ja parannettavaa kaikessa on. Muutos tähän pisteeseen on merkittävä, sillä aiemmin stressaannuin hyvin helposti, myös aivan turhista asioista. Tyytymättömyys johonkin oli jatkuvaa. Ja pessimisti ei pety vai miten se menikään…

Aiemmin elämässä ei juuri muuta näkynytkään kuin kehitettäviä asioita. Minä itse en ollut tarpeeksi mitään. Olin luonteeltanikin vääränlainen. Kumppanissakin olisi ollut kehittämisen varaa. Koti oli liian sotkuinen, likainen, tavaraa oli liikaa, ja sisustuksessakin oli jotakin viilattavaa, aina. Kissatkin olisivat voineet käyttäytyä paremmin. Rahaa oli liian vähän, tietysti. Maailma oli vääränlainen. Ihmiset eivät olleet täydellisiä. Mikä yllätys.

Miten nopeasti kaikki voikaan muuttua, kun muutos lähtee käyntiin. Olen oppinut yhä paremmin ymmärtämään, ettei täydellistä ole olemassa. Maailma ei ole täydellinen, yksikään ihminen ei ole täydellinen, minunkaan ei tarvitse yrittää olla täydellinen. Ja kaikki on aivan hyvin silti.

Sitähän voi ajatella kuten toimimattomien laitteiden valmistaja joskus asian ilmaisee: se ei ole vika vaan ominaisuus. On erilaisia ominaisuuksia, vähemmän toivottujakin, mutta entä sitten? Miksi sen oikeastaan pitäisi olla ongelma? Miksi pitäisi tuntea pahaa mieltä?

Olen jättänyt tyytymättömyyden painolastin pois kyydistä enemmän kuin mielelläni. On ollut mukavaa päästä sisään ajatukseen, että kaikki on hyvin juuri nyt ja juuri näin. Olen kokemuksen kautta ymmärtänyt, että se mitä ajattelemme, lisääntyy. Jos mietin mielessäni miten tyytymätön olen kaikkeen, näen varmasti helpommin lisääkin tyytymättömyyden aiheita. Vaikka loputtomiin.

Jos mietin, mikä minulla on tänään hyvin elämässäni, mistä kaikesta olen kiitollinen, alan nähdä yhä enemmän aiheita hyvään mieleen ja kiitollisuuteen.

Siihen, mistä näkökulmasta elämää katsoo, voi itse vaikuttaa. Voimme vapaasti valita asenteemme asioita kohtaan. Menneisyyden murheet ja ikävät kokemukset piirtävät meihin jälkensä, mutta meillä on silti mahdollisuus ajatella asioista hyvää. Pessimismiin voi kasvaa, mutta voi siitä kasvaa uloskin.

Itselleni pessimismi on alkanut jäädä jollakin tapaa pieneksi tällä matkallani kohti yksinkertaisempaa elämää. Se alkoi kiristää kainaloista, joten vaihdoin mukavampaan ajattelutapaan. Kehitys, kuten elämäkään, ei kuitenkaan ole niin suoraviivaista, että voisin vain hymyillä tyyntä, tyytyväistä hymyä joka ainoa hetki. Joka tapauksessa, elämä on todella paljon antoisampaa kuin ennen. Osittain siksi, että päätin ajatella niin.

Niin moni asia on hyvin, joka päivä. Mitä jos katsoisimme suurennuslasilla kaikkea hyvää, mitä elämässämme on? Mitään haittaa siitä ei ainakaan ole. Ja pessimistikin voi tehdä niin, jos ei muuta niin ihan piruuttaan.

12 kommenttia artikkelissa “Kaikki on hyvin juuri nyt, juuri näin

 1. Tarinasi kuulosti kertakaikkisen tutulta. Itse olen kokenut hyvin samantyylisiä tuntemuksia ja havahtunut monen asian suhteen. Kuinka mahtavaa onkaan olla Onnellinen! Eivätkä onnen tunteet suinkaan ole kiinni sen ”täydellisen” elämän elämisestä, vaan eniten omasta asenteesta. Elämä kantaa ja asiat järjestyvät 🙂

  • Näin juuri. On se huikea muutos elämässä kun voi kokea olevansa onnellinen, ilman mitään sen kummempia kommervenkkejä. Tässä ja nyt. On hienoa huomata, että se onni on olemassa sisälläni ulkoisista asioista riippumatta. Aika näyttää miten vahvaa tämä onnellisuus on. Aiemmin ”elämä kantaa” kuulosti lähinnä huonolta vitsiltä, mutta nykyään uskon, että kaikesta voi selvitä. Ja elämästä voi nauttia, vaikkei kaikki olisi ollenkaan täydellistä.

 2. Pikaisen silmäilyn jälkeen blogisi vaikuttaa ihanalta. Kiitos, kun jaat kokemuksiasi! Liityin heti lukijaksi.
  Yksinkertaistaminen ei ole minulle mikään uusi juttu ja voin allekirjoittaa kaiken, mitä kirjoitit yksinkertaistamisen myötä heränneistä tunteista. Aloitin oman projektini kolmisen vuotta sitten alkaen ruokakaappien sisällöstä, laajeten siitä materiaan ja vaatteisiin. Nykyään kyllä sallin itselleni jopa pieni muotoista shoppailua (lähinnä second hand-vaatteita), mutta tiedän, että onni ei tule ostamisesta tai kauniista tavaroista.

  • Tervetuloa ja kiitos kommentistasi! Itsellänikään yksinkertaistaminen ei ole aivan näin tuore juttu, kuin mitä blogista voi käsittää. Silloin kun aloin yksinkertaistaa minulla ei ollut sille mitään nimeä. Kunhan vain pyrin tekemään elämästä hiukan helpompaa. Jonkinlaista yksinkertaistamista on ollut elämässäni jo vuosia, enkä tosiaan ole koskaan ollutkaan esim. kova shoppailemaan, vaikka turhaa on kertynytkin.

 3. Itse olen useasti tämän vuoden aikana huomannut, että elämä kantaa, kaikki on hyvin (sairauksista, muutoksista, epävarmudesta, kaikesta sotkuista ja liiasta tavarasta huolimatta) ja olen myös sisäistänyt lauseen ”asioilla on tapana järjestyä”. Ehkä joskus minun kohdalla järjestyy ne tavaratkin, heh.

   • Asioilla on tosiaan tapana järjestyä, tavalla tai toisella. Aina ne eivät järjesty halutulla tavalla, mutta jälkikäteen voi huomata, että asiat järjestyivät kuitenkin juuri niin kuin pitikin. Pitää vain luottaa, että kaikella on tarkoituksensa. Tuo ajatus auttaa minua eteenpäin, kun jotain kurjaa tapahtuu. Pidän peukkuja tavaroidenkin järjestymiseen. 😉

 4. Monen mutkan kautta eksyin blogiisi ja ihastuin samantien! Monet kirjoittamasi asiat kolahtivat ja kovaa ja monista inspiroiduin. Koska en usko sattumiin, en usko, että sattumalta päädyin blogiisi bittiavaruudessa aikani haahuiltuani. Jään mielenkiinnolla seuraamaan.

  • Mukavaa kun eksyit, tervetuloa! On aina niin kiva kuulla, että joku saa näistä raapustuksistani jotakin itselleen ja elämäänsä. Ja aina vaan se tuntuu yhtä hassulta ihmisestä, joka ei koskaan pitänyt ajatuksiaan muiden mielestä mitenkään kiinnostavina tai minkään arvoisina. Ehkä sekään ei ollut pelkkää sattumaa, että kaikista epätodennäköisyyksistä huolimatta ylipäänsä aloin kirjoittaa. 😉

 5. Niin yksinkertaista…lauletaan laulussakin. Kyllä tämä elämä on todellakin hyvin, juuri tässä ja nyt, kun sen siltä kannalta ottaa ja arjestakin voi tehdä juhlaa, vaikka vaan nauttimalla hetkestä, hyvästä kirjasta tai musiikista. Asioilla on todella taipumus järjestyä, eivät ehkä sillä tavoni ja siinä aikataulussa kun niitten toivoisi järjestyvän mutta siten kun ne on tarkoitettu. Kaikella on aikansa ja paikkansa…Sain itsekin tänään kuulla uutisen, joka voi muuttaa taas elämääni, toivon mukaan uuteen suuntaan ja kohti kohtuullista terveyttä, joten uskon todellakin siihen, että elämä kantaa ja kaikella on tarkoituksensa. Kiva, että täällä blogimaailmassa kohtaa samoin ajattelevia lajitovereita upeine ajatuksineen!

  • Kiva kun kannoit sinäkin kortesi kekoon ajatuksinesi. 🙂 Blogia kirjoittaessani on ollut kyllä mukava huomata, että meitä samalla tavoin ajattelevia on enemmänkin.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s