Pikkuruisia taloja

Tänään haluan esitellä teille muutaman pienen talon. Tässä on vain muutama esimerkki, löydät niitä enemmän youtubesta hakusanoilla ”tiny home” tai ”tiny house”.

16-vuotias poika rakentaa itselleen talon välttyäkseen asuntolainalta.

Tee-se-itse -talo, hinta alle 3500 dollaria.

Miten eräs pieni talo rakennettiin. Video esittelee rakennusprosessin vaihe vaiheelta.

Ulkoasultaan todella minimalistinen, ihanan valoisa minitalo. Vielä kun tämän näkisi asuttuna.

Erilainen pikkutalo Ranskasta.

Dee Williamsin trailerin päälle rakentama talo.

Yksi parhaista näkemistäni trailerin päälle rakennetuista taloista.

Ja vielä bonuksena Rowdy Kittens -blogin Tammy Strobelin kotoisa, pikkuinen talo.

Inspiraation iloa!

4 kommenttia artikkelissa “Pikkuruisia taloja

 1. Melkein tulee huono omatunto, kun omistaa talon, jonka harjakorkeus taitaa olla jotain kymmenen metrin paikkeilla.. Toisaalta se oli erittäin edullinen ja vanhoissa taloissa on huonosti säilytystilaa=vähemmän tavaraa, ellei lisäsäilytystä rakenneta.

  Yksin voisin hyvinkin kuvitella asuvani moisessa pikkuruisessa talossa, perheen kanssa en. Mietin vain, mitähän Suomen laki sanoisi traileritaloista, täällä kun on niin tarkkaa kaikki verraten esimerkiksi Yhdysvaltoihin.

  • Ei kannata tuntea huonoa omatuntoa, edes melkein. Kukin tavallaan, ei noin pieni asuminen sovi kaikille. On kuitenkin hienoa, että löytyy näitä, jotka kyseenalaistavat mikä on tarpeeksi ja näyttävät toisenlaisen vaihtoehdon.

   Minua kiinnostaisi myös tietää, miten Suomessa suhtauduttaisiin tämänkaltaiseen asumiseen. Ja jos haluaisi ostaa itselleen tontin, johon parkkeeraisi pikkuisen kotinsa, niin miten kaukaa palveluista se tontti pitäisi hankkia, että sinne saisi tuollaisen pikkukodin laittaa. Katsoimme joskus kumppanini kanssa vanhaa pientä mökkiä, joka oli ainoa vanha ja pieni rakennus uudella asuinalueella. Naapuritalot olivat suuria kivitaloja. Houkutteli suuresti ajatus asumisesta siinä pikkumökissä, suurien kivitalojen keskellä. 😉 Nykyään se talo on jo purettu, ja tilalle rakennettu suuri kivitalo…

   • Varmaan yksityiseltä ostetulle tontille voisi saadakin tuollaisen parkkeerata. Koko maasta tuskin löytyy niin vapaamielisesti kaavoitettua kaupungin tai kunnan tonttia, jossa voisi pidemmän päälle asua pyörien päällä.. Jos ei sitten jostain ekokylästä..? Ja millaisen ajokortin mahtaisi vaatia, että tuota saisi siirrellä? Tosin traktorikortilla se varmasti onnistuisi, täällä meidän kunnassa on paljon traktorivetoisia saunoja 🙂

    Olen usein miettinyt lähikaupungin uusien kerrostalojen välissä olevia pikkumökkejä ja vanhoja puutaloja. Niiden remontoimiseen tuskin saa enää rakennuslupaa, odottanevat purkutuomiota toisten uusien elementtitalojen tieltä..

    • Tai jos joku haluaisi rakentaa tuollaisen minitalon ihan kiinteästi paikallaan pysyväksi, niin voisi olla hankalaa sekin. Ainakaan kaava-alueelta ei tarvitse haaveilla tonttia tuollaiselle…

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s