Vähemmän tavaraa, enemmän onnellisuutta

Tänään joulukalenterin luukusta paljastuu Graham Hillin puhe Ted-konferenssissa. Aiheena on vähemmän tavaraa, enemmän onnellisuutta. Suosittelen tutustumaan Tediin, jos se ei vielä ole tuttu, sieltä voi löytää lukuisia kiinnostavia puheita eri aiheista.

Ja mitä tulee tavaroihin, joita kuljetamme mukanamme muutosta toiseen… Tunsin kerran henkilön, joka kuljetti muutosta toiseen ämpärin kahvaa (ämpäri oli hajonnut, kahva vielä ihan hyvä), käytettyjä tuulilasin pyyhkijöitä (jotka oli jo korvattu uusilla), useita täysinäisiä imurin pölypusseja (niihin oli joskus vuosia sitten imuroitu jotakin tärkeää, ei enää muistikuvia mitä).

Mitä sinun varastoistasi löytyy?

6 kommenttia artikkelissa “Vähemmän tavaraa, enemmän onnellisuutta

  1. Mielenkiintoinen video ja täyttä asiaa taas! Todellakin, mitä kaikkea turhaa sitä kantaakaan muutoissa mukanaan! Tämä kaikki innostaa jatkaamaan tällä vapaaehtoisella vähentämisen tiellä mutta samalla koettaen maksimoida elämän pienet ilot…=)

  2. Minun varastostani löytyy mitä kummallisimpia ja väärän kokoisia perittyjä vaatteita, joita en voi itse käyttää. Mutta en halua antaa niitä anonyymiin kierrätykseen, sillä ne ovat rakkaiden edesmenneiden sukulaisten vaatteita, osa myös hienoissa ompelimoissa teetettyjä ja tosi kauniisti ommeltuja. Ja toisaalta, olen itse saanut jonkun toisen säilyttämiä perittyjä vaatteita, jotka ovat juuri minulle sopivia (puhumattakaan isotätini lapsena käyttämästä taksita, joka sopii tyttärelleni kuin valettu – olen iloinen, että sitä ei välissä kuluneina vuosikymmeninä heitetty pois). Joten toivon, että nämäkin vaatteet löytävät joskus omistajansa… vaikka joidenkin kohdalla alkaa epäilyttää, esim. raflaava leopardikuvioinen turkishattu…

  3. Minulla on ”prinsessalaatikko”. Siellä on paljetteja, sifonkia ja turkista eri muodoissa 🙂 Jos minulla ei olisi lapsia, en säästäisi näitäkään. Pienenä olisin kuitenkin itse toivonut enemmän asuja roolileikkejä varten, joten haluan ainakin antaa mahdollisuuden moisiin. Laatikko on sängyn alle mahtuvaa sorttia, ei siis mikään valtava boksi kuitenkaan. Kuun vaihteen muutossa aika lailla kaikki muu turha on hävinnyt kierrätykseen tai kirpparille. Ylimääräisille koruille kun vielä keksisi myyntikanavan.

    Tuo edesmenneiden sukulaisten tavaroiden säilöminen on jännä juttu. Itse huomasin päinvastaisen vaikutuksen. Kuoleman jälkeen oli huojentunut olo siitä, ettei tarvitse potea huonoa omaa tuntoa edesmenneen antamista tai ostamista tavaroista luopumisesta.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s