Viime hetken lahjaidea tärkeälle ihmiselle

Haluaisitko antaa läheiselle ihmiselle vielä jotakin, mutta et keksi mitä? Anna hänelle lahjakortti, jolla tarjoat aikaasi. Tarjoudu auttamaan tai hellimään häntä jollakin tavalla. Lahjakortin voi tehdä itse kartongista tai tarjottavat palvelut voi yhtä hyvin kirjoittaa joulukorttiin.

Lahjakortin saajasta riippuen voit tarjota vaikkapa hierontaa, hiusten pesua, lautapelien pelaamista, lumenluontia, suksien voitelun, klapien tekoa, apua puutarhahommiin, lehtien haravointia, siivousapua, lastenhoitoa, seuraa kävely- tai hiihtoretkelle (mahdollisine eväineen), apua ruoanlaittoon tai leipomiseen tai mitä vain keksitkin.

Tarjottavan palvelun ei tarvitse olla toteutettavissa juuri nyt, se voi ajoittua myös kesäaikaan. Jos perheessäsi siivoustyö kaatuu eniten yhden ihmisen tehtäväksi, hän voisi olla hyvin iloinen siivousavusta. (Kunpa saisin kumppaniltani vaikka kymmenen kerran lahjakortin kylpyhuoneen siivousta tai ruoanlaittoa! Minun kannaltani katsoen lahja olisi huikean hieno.)

Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta mitä jos tarjoaisimme tänä vuonna pienen palan itsestämme antamalla aikaamme, apuamme ja läsnäoloamme? Se ei maksa mitään, mutta on sitäkin arvokkaampi lahja.

2 kommenttia artikkelissa “Viime hetken lahjaidea tärkeälle ihmiselle

  1. Eikö sulle tulisi 10 kerran vessanpesulahjakortista sellanen olo, että kumppanisi mielestä kyseinen työ todellakin *on* sinun vastuullasi, koska se on lahja, jos hän tekee sen edes joskus? Vaikka lähtökohtaisesti hänen (kai) pitäisi tehdä sitä muutenkin? Mulla on jokin ongelma näiden lahjakorttilahjojen kanssa :). Kirjoitinkin niistä juuri!

    • Ei tulisi. Se osoittaisi pikemminkin realiteettien tunnustamista, sitä ettei hän ole juurikaan laittanut aikaansa kyseiseen hommaan, mutta nyt ajatteli tehdä toisin. Se olisi kädenojennus siihen suuntaan, että asioita voisi muuttaa. Tämä ”lahjatoiveeni” osoittaa rivien välistä lukien, että arvostan huomattavasti enemmän sitä kaikkea mitä tapahtuu vuoden jokaisena arkipäivänä, kuin mitä tapahtuu yhtenä juhlapäivänä. Arkipäivän läsnäolo ja osallistuminen toisen elämään ovat huomattavasti arvokkaampia asioita, kuin yksikään juhlapäivänä annettu lahja.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s