Joulusiivous rennolla asenteella

Kirjoitan tätä hyvissä ajoin, mutta itseni tuntien voi hyvinkin olla, että tämän tekstin julkaisuhetkellä meillä on siivous tekemättä. Yritän olla stressaamatta asioista, enkä ainakaan tee niistä mitään työlistaa. Joskus käy niin, että aika kuluu vaivihkaa, ja yhtäkkiä huomaakin, että katsos, joulu on aivan kohta.

Mikä on joulusiivouksessa tärkeintä? Mielestäni on oleellista saada siistiksi ne paikat, missä joulun aikaan oleillaan. Eli kaappien siivouksen voi unohtaa. Siisti yleisilme saavutetaan, kun tavarat laitetaan paikoilleen ja erilaiset paperipinot ja muu kertynyt tavara siistitään pois. Sitten imuroidaan, pyyhitään pahimmat pölyt, tuuletetaan ja siivotaan vessa, ja ollaan jo pitkällä. Puhtaat lakanat raikastavat, enkä osaa ajatella joulua ilman niitä. Lisäksi pesen vielä lattiat. Se ei välttämättä ole tarpeen, mutta voin vakuuttaa, että meillä on. (Eivätkö juhlapyhät ja vieraat ole sitä varten, että tulisi pestyä lattiat?)

Lakanoiden vaihdon jätän aatonaattoon, mutta kaiken muun aion tehdä jo aiemmin. Toimintasuunnitelma on seuraava: kaikki valot päälle, hyvää musiikkia soimaan ja rento asenne. Laulua ja tanssia siivouksen edetessä, koreografia on vapaa. Välillä piipahdus juomapisteen kautta (vettä) ja taas mennään. Hauskanpito on yhtä tärkeää kuin itse siivous. Eli otsakurttu pois ja ilo irti elämästä, jopa siivouksesta. Niin se sujuukin huomattavasti mukavammin.

Jos tämä kaikki kuulostaa aivan liian paljolta, niin kannattaa muistaa, että on vuoden pimein aika. Se armahtaa mukavasti, jos siivous jää vähemmälle. Voihan sitä aina valita hämyisän tunnelman kynttilöin ja jouluvaloin.

Joulu tulee joka tapauksessa, vaikkei ehtisi tai jaksaisi siivota. Jos voimavaroja on vain vähän käytössä, ne kannattaa keskittää asioihin, jotka ovat itselle niitä kaikkein tärkeimpiä.

7 kommenttia artikkelissa “Joulusiivous rennolla asenteella

  1. Monessa minimalismi-blogissa olen törmännyt siihe, että tavaran vähentäminen vähentää myös siivoamiseen kulutettua aikaa. Minä pidän siivouksesta. En tee käsitöitä enkä oikein osaa kokatakaan ja näenkin siivoamisen tapana toteuttaa itseäni ja nauttia välittömästi palautteesta eli puhtaasta kodista. Itselläni onkin se pulma, että siivoaisin ehkä taukoamatta, jos tavaraa olisi enemmän. Näin ollen tavaramäärän rajoittaminen pakottaa minut keskittymään välillä vähemmän mieluisampiinkin hommiin 🙂

    • Minäkin pidän siivoamisessa siitä, että näkee kättensä jäljen. Siitä en pidä, että tämä tapahtuma pitää uusia jatkuvasti… Siisteys on lyhytaikaista, kun on kaksi kissaa.

  2. Juuri rällä asenteella aloitin eilen pikkuhiljaa siivouksen, otin vain kaksi huonetta käsittelyyn, imuroin ja moppasin ne ja matot saivat raikastavan pikkupakkastuuletuksen parvekkeella. Kylppärin siivosin myös, tunsin oikein iloa, että voin näin pienen osan kerrallaan edetä. Huomenna olkoon vuorossa keittiö ja olohuone, samalla rennolla asenteella. Kun ei ole paljoa turhaa roinaa, niin siivous käy suht nopsasti. Meille kun ei tule lehtiä ja eikä kasaannu paperipinoja, koska olen ne heti laittanut omille paikoilleen. Ei meiltäkään puutu niitä epämääräisiä vaate ym. kasoja mutta niistä selviää, kun päättää niille paikan löytää. Ja mukava musiikki tosiaan innostaa ja tärkeää on se, että on läsnä tässä ja nyt eikä stressaa tulevia, ne kun tuppaa tulemaan ajallaan.

  3. Vaikka minulla olisi kuinka rento asenne siivoamiseen, onnistun saamaan siitä aggressiivisen näköistä 😀 En tiedä mikä siinä on, että mennä kolistelen imurin kanssa kaikki nurkat, puhisen kuumasta naama punaisena ja saan tavaroita tippumaan edetessäni..Mieheni luuli aikoinaan ties miten kauan, että kun olen vihainen, alan siivoamaan tai olen vihainen siivouksesta 😀

  4. Siis kommenttiini putkahti painovirhe heti alkuunsa eli tarina pitäisi alkaa: ”Juuri tällä asenteella…” jne. pahoittelut!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s