Miksi pitäisi elää hetkessä?

Blogiini on päädytty monen monta kertaa googlaamalla hakusanoilla, jotka saivat kirjoittamaan tämän postauksen. Nuo sanat ovat ”miksi pitäisi elää hetkessä”, erilaisina variaatioina. Tähän vaan ei voinut jättää tarttumatta.

Miksi pitäisi elää hetkessä? Ensiksi sanoisin, ettei kenenkään ole mikään pakko. Elämä vaan tuntuu huomattavasti antoisammalta, jos sen elää hetki kerrallaan.

Hetkessä elämisen vastakohtana voisi nähdä elämäntavan, jossa eletään viikonloppuja ja lomia, sekä elämän ”huippukohtia” ja juhlahetkiä odotellen. Mikä siinä sitten on ongelmana? Tuota kaikkea ”erityistä ja juhlavaa” on huomattavasti vähemmän kuin niitä arkisia, tavallisia päiviä. Elämä kuluu ohi niitä huippuhetkiä odotellessa.

Meillä on mahdollisuus oppia näkemään jokainen hetki erityisenä ja tärkeänä. Voimme tuntea elävämme joka ainoa hetki, eikä vain silloin, kun jotakin erityistä tapahtuu. Olen omalla kohdallani kokenut, miten elämä voi muuttua, kun lopettaa hötkyilyn eteenpäin ja pysähtyy tähän hetkeen.

Jokainen hetki alkaa tuntua erityiseltä, ja onnellisuus tarttuu hihasta kiinni, jäädäkseen ihmeellisen pysyväksi pohjavireeksi. Ollakseen läsnä silloinkin, kun ei ole edes erityisen hyvä päivä. Se on uskomattoman hieno kokemus, jollaista en uskonut voivani kokea.

Me kaikki kuolemme joskus, eikä se välttämättä tapahdu vasta sitten, kun keskimääräinen elinajanodotteemme on täyttynyt. Siinä on minusta riittävästi syytä elää hetkessä. Markkinakoneisto tarjoaa jatkuvasti keinoja vanhuuden- ja kuolemanpelkomme torjumiseksi. Vanheneminen pitäisi peittää kaikin keinoin ja näyttää ikäistään nuorekkaammalta. Vanhoja ihmisiä ei saa sanoa vanhoiksi, vaan he ovat senioreja, ikäihmisiä tai mitä milloinkin.

Vaikka onnistuisimme miten hyvin peittämään harmaantuvat hiuksemme, ryppymme ja vanhenevan ihomme, emme voi huijata kuolemaa. Vaikka noudattaisimme mitä tahansa ruokavaliota, emme voi perua kuolemaa. Se tulee ajallaan, eikä kukaan meistä tiedä etukäteen milloin.

Lopuksi jaan kanssanne jälleen Ted-videon, joka voi laittaa vipinää mietintämyssyyn. Candy Chang laittaa meidät miettimään aihetta ”Ennen kuin kuolen, haluan…” Antoisia mietteitä, kaikki pohdiskelevat kanssaihmiset! Pahoittelen, ettei tähän ole saatavilla suomenkielistä tekstitystä.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s