Yle Puhe: Ihmishamsterit

”Kodeissa vallitsee tavarakaaos. Suomalaisella on nykyään kerrostalokaksiossaan sama määrä esineitä kuin 1900-luvun alun aateliskartanossa – mutta ei henkilökuntaa huoltamassa tavaraa.”

Kuuntelen parhaillaan Yle Areenasta Maria Petterssonin radio-ohjelmaa eiliseltä. Aiheena on tavaran hamstraaminen ja siitä luopuminen. Hyvin kiinnostavaa. Haastateltavana professional organizer Anne Te Velde-Luoma.

6 kommenttia artikkelissa “Yle Puhe: Ihmishamsterit

 1. Oikeastaan vertaus vähän ontuu, ei tavaramäärän suhteen, mutta sen laadun suhteen. Nykyajan tavarat ovat sellaisia, ettei niitä juuri huolleta.

  Itselläni ongelmana työhön liittyvien papereiden kertyminen. Minun pitää pitää jonkinlaista arkistoa, mutta sitten on artikkeleita ja julkaisuja, jotka toimivat inspiraationa. Koskaan ei tiedä, mitä tarvitsee seuraavaksi. On käynyt niinkin, että heitin viisi laatikkoa materiaalia pois ja puolen vuoden päästä olin kokoamassa samaa materiaalia uudestaan kirjastossa. Muuten en juurikaan voi pitää kotiani tavarataivaana tai edes herraskartanona. No niitä kirjoja on.

  • Olen eri mieltä tuosta tavaroiden huollosta. Vaikka harvalla on kiillotettavia pöytähopeita ym. huollettavia, niin minusta lähes kaikkea tavaraa pitää jollakin tavalla huoltaa. Tai pitäisi jos jaksaisi, esim. kengät. Näen tavaran huoltona kaikenlaisen siihen liittyvän käsittelyn. Pelkkä kodin siivouskin menee tavaran huolloksi, jos tavaraa pitää siinä samalla pyyhkiä pölyistä, imuroida tai siirrellä pois tieltä. Pyykkihuolto, astioiden tiskaus… Kaikki tavarat vähintään keräävät pölyä, ja se aiheuttaa tarvetta ”huoltoon”.

   Papereiden kertyminen on rasittavaa. Kumppanillani on työn puolesta paljon paperia, tosin hänellä ne ovat töissä. En halua edes ajatella mahdollista työpaikan vaihtoa tai tilannetta, jossa se paperimäärä pitäisi saada sopimaan kotiin.

  • Ole hyvä! Minä pidin myös ohjelmasta. Mielenkiintoisia ajatuksia, esim. historiallinen perspektiivi asiaan. Ajat muuttuvat, samoin suhtautuminen tavaraan. Haastateltava osasi todella asettaa sanansa hyvin.

  • Ole hyvä! Ajattelinkin, että voi mennä monelta ohi. Kuuntelen paljon Ylen radio-ohjelmia nykyään, usein törmää kaikenlaiseen kiinnostavaan.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s