Silppua, silppua, enemmän silppua

Kyllästyin paperipinoihin siinä määrin, että otin paperisilppurin esiin. Siinä on laite josta on ollut paljon iloa! Mahtavaa olisi kyllä sekin, ettei paperisilppuria tarvitsisi omistaa, mutta sitä hetkeä ei ole toistaiseksi näkyvissä. Jostakin tuntuu aina vain tulevan silppuriin päätyvää paperia.

Niin hyvä palvelu kuin Netposti onkin, kaikkea postia sinne ei saa tulemaan. Valitettavan suuri määrä erilaista paperia tulee paperimuodossa edelleen. Tylsä juttu, mutta minkäs teet. Arkistoisin huomattavasti mieluummin sähköisesti kuin paperit skannerin kautta sähköiseen muotoon muuntaen, tai ihan vanhanaikaiseen tapaan paperiin reiät ja mappiin.

Omat paperini skannasin ja silppuroin jo viime vuonna. Mapitettavaa jäi todella vähän. Kaikkineen homma oli oikein hauskaa. Kumppanillani ei ole vastaavanlaista intoa paperihommiin, eikä tällä hetkellä (jos millään hetkellä) aikaakaan moiseen, joten päätin olla avuksi. Ennen homman aloittamista meillä oli kaksi mapillista paperia. Tarkoitus oli vähentää paperi niin vähiin kuin mahdollista.

Aloin käydä papereita läpi jo eilen. Suuri osa paperista oli silkkaa roskaa, vaikka mapit käytiin läpi ja roskat silputtiin jo silloin, kun omat paperihommani hoidin. Mieli muuttuu (onneksi) eikä kaikki paperi tuntunutkaan enää niin tärkeältä säilyttää. Paljon paperia oli säilytetty myös siksi, ettei niitä aikoinaan tarvinnut käydä läpi. Oli vain helpompi laittaa ne kansioon pinon jatkoksi.

Taloyhtiössämme on huoneistokohtaiset vesimittarit. Olimme säilyttäneet kaikki vesilaskut seurataksemme veden kulutusta. Kirjasin tiedot taulukkolaskentaohjelmaan ja pääsin papereista nopeasti eroon, skannaamisenkin saatoin jättää välistä. Sama juttu asuntolainan korkojen muutoksista kertovien lappujen kanssa, joita kumppanini oli halunnut säästää niitä myöhemmin fiilistelläkseen.

Tuntikausien paperijumppa on nyt ohi ja voi miten kevyt olo onkaan! Silppuri lauloi iloisesti muuttaen suuren osan arkistoa keräyspaperiksi. Lopulta säilytettävää paperia jäi vajaa mapillinen. Siitäkin osan olisi voinut vielä skannata ja silputa, mutta olkoon.

Harjoittelen tekemään edes jotakin vähän sinne päin, tässä oli oikein hyvä kohde ottaa vähän rennommin. Sen verran oli tekemistä, ettei huvittanut pingottaa täydellisyyteen asti. Mappiin jäi vielä sopivasti tilaakin, joten valmista tuli.

Kenties jonakin päivänä on mahdollista luopua silppurista ja skanneri/tulostin/mitä lie muuta monitoimilaitteesta. Siihen asti on ajoittain tiedossa paperijumppaa.

2 kommenttia artikkelissa “Silppua, silppua, enemmän silppua

  1. Pakko vinkata Netpostista. Sinne saa säilöön myös itse skannattuja dokumenttejä. Itsellä säilössä siellä esimerkiksi passikopio, jos sattuisi ulkomaanmatkalla käymään huonosti.
    Itse olen vakavasti harkinnut vanhojen, mutta säästettävien dokumenttien säilömistä skannatuna netpostiin (jolloin ei tarvitsisi pelätä sitä, että koneen rikkoutumisen vuoksi katoaisivat kuin tuhka tuuleen), mutta vielä laiskuus on vienyt voiton ja mapit valloittavat hyllyt. Ehkä kesän sadepäivänä sitten ja syksyn pimeinä iltoina. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s