Onko sinulla aikaa olla onnellinen?

Minulle suurin onnellisuuden este elämässä on kiire. Niinpä teen kaikkeni, jotta minulle ei koskaan tulisi kiire. Tarvitsen tarpeeksi aikaa pysähtyä. Jos tekemiset ja menemiset seuraavat toisiaan yksi toisensa perään, katkeamattomana nauhana, en voi hyvin.

Olen pyrkinyt poistamaan elämästäni kaiken tarpeettoman. En kirjoita tehtävälistoja, sillä olen riittävän luova saadakseni niistä loppumattomia. Aiemmin pidin itseni kiireisenä ja stressaannuin tekemättömistä asioista. Nykyään kyseenalaistan kaiken mitä muka pitäisi. Teen asiat mitkä on tehtävä, ja jätän tekemättä kaiken sellaisen mitä ei ole välttämätöntä tehdä.

Jatkuva asioiden suorittaminen ei saa minua tuntemaan itseäni arvokkaammaksi, vaikka kiire näyttääkin muodostuneen ihmisen arvon mitaksi. Päinvastoin, minulle kiire tarkoittaa, etten ole osannut valita mitä todella haluan tehdä ja mikä on oikeasti tärkeää.

Ajattelin jakaa muutaman hyvin yksinkertaisen vinkin, joista on minulle apua onnellisuuden lisäämiseksi.

Vältä kiirettä. Laadi aikataulusi niin, että ehdit hengähtää välillä. Lähde ajoissa. Kiinnitä huomiota mahdolliseen kiireeseen, jonka luot itse omilla toimillasi. Muuta tapaasi toimia.

Älä ahnehdi. Keskity olennaiseen, sen sijaan että yrittäisit ahnehtia mahdollisimman lyhyeen aikaan mahdollisimman paljon tekemistä.

Järjestä itsellesi tyhjää aikaa. Käytä aika juuri niin, kuin sinusta sillä hetkellä parhaalta tuntuu. Joka hetki ei ole tarpeen olla tehokas tai tehdä jotakin ”järkevää”. Joskus voi vaan olla tekemättä mitään, sekin on jo taito sinänsä nykyisessä hektisessä virikekaaoksessa.

Yritä poistaa sana ”pitäisi” sanavarastostasi. Kyseenalaista kaikki mitä pitäisi. Miksi pitäisi, kenen mielestä? Voisiko osan asioista jättää suoraan tekemättä, onko niillä lopulta juurikaan merkitystä?

Älä rakenna itsellesi turhia velvollisuuksia. Vaikka ”kunnon ihminen” jonkun mielestä katsoo uutiset ja lukee lehden, niin älä käytä aikaasi sellaiseen jos et todella halua.

Mieti, mikä on oman elämäsi kannalta oleellista. Millainen ihminen olet? Mistä nautit? Mikä on sinulle tärkeää? Älä täytä elämääsi tekemällä asioita, joita ”kaikki muutkin” tekevät, jos ne eivät ole sinulle tärkeitä ja merkityksellisiä.

Kyseenalaista vanhat tavat toimia. Ovatko tekemäsi asiat vielä tänäkin päivänä sellaisia, joita haluat tehdä? Saatko vanhasta harrastuksesta vielä iloa, vai onko se ajan kuluessa muuttunut rutiiniksi jota toistat vanhasta tottumuksesta?

Kuuntele sisäistä ääntäsi. Toimi hetken mielijohteesta, tee mitä haluat tehdä juuri nyt. Unohda ajatus siitä, että aika pitäisi käyttää ”järkevästi” ja ”tehokkaasti”. Jos haluat vaikkapa kaivaa vesivärit esiin ja maalata paperille miltä juuri nyt tuntuu, niin tee se.

Mitä vinkkejä sinun työkalupakistasi löytyy onnellisuuden lisäämiseksi?

Yksi kommentti artikkelissa “Onko sinulla aikaa olla onnellinen?

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s