Mainoksia blogissani?!

Esikatselin kirjoittamaani blogitekstiä ja huomasin tekstin lopussa WordPressin ilmoituksen, että ”lukijasi saattavat silloin tällöin nähdä tässä mainoksen”. Tällä tavoin WordPress kattaa sivustojen ylläpidon aiheuttamia kustannuksia. Itse käytän ohjelmaa, jolla saan kaikki mainokset näkymättömiin, joten en tiedä onko joitakin mainoksia jo näkynyt. Huomasin kyseisen tekstin vasta juuri äsken.

Itse en halua tähän blogiin minkäänlaisia mainoksia. Ne harvat tuotemerkitkin joita olen blogin olemassa olon aikana maininnut, olen välillä ajatellut poistaa. Minulla ei ole minkäänlaista yhteistyötä minkään tahon kanssa, enkä usko sellaista kaipaavani jatkossakaan. (Korkeintaan jonkin hyvän ja tärkeän asian puolesta toimivan järjestön ”mainoksen” voisin hyväksyä. WordPressin aikoinaan valitessani olin siinä käsityksessä, että mainonta blogissani ei olisi edes mahdollista.) Kirjoitan tätä blogia omaksi ilokseni ja ilman minkäänlaista rahallista korvausta.

Mainoksettoman blogin saisin ilmeisesti maksamalla vuosittain pienehkön summan rahaa. Selvitän asiaa aivan lähipäivinä tarkemmin.

Kertokaapa, oletteko havainneet mainoksia tässä blogissa? Nykyään on olemassa vain vähän mainoksettomia vyöhykkeitä, ja haluaisin tämän blogin olevan sellainen jatkossakin.

21 kommenttia artikkelissa “Mainoksia blogissani?!

 1. En ole huomannut mainoksia. Mielestäni sun ei kannata poistaa niitä harvoja tuotemerkkejä, joita olet maininnut, koska ne kuitenkin avaavat vähän enemmän lukijalle minimalistista maailmaasi. Emme kukaan kuitenkaan elä täysin tavarattomassa maailmassa, joten olisi mukava tietää, jos joku samanhenkinen ihminen on todennut/löytänyt jonkun hyvän jutun, johon itsekin voisi mahdollisesti tutustua (ei shoppailu- vaan elämänlaatua parantavassa mielessä). Tuskin kukaan näistä maininnoista saa sellaista kuvaa, että ne olisi maksettua mainontaa, vaan rehellistä ja avointa hehkutusta asioista, joita kannattaakin hehkuttaa, jos ne helpottavat ja yksinkertaistavat elämää.

  Harvoin kommentoin, mutta jokaisen postauksesi käyn aina lukemassa. Kiitos inspiroivan blogin kirjoittamisesta ja sen aktiivisesta päivittämisestä. Siitä saan paljon aina ajateltavaa.

  • Kiitos kommentistasi! Osan tuotemerkeistä olen maininnut muistaakseni vastauksena kysymykseen. Osan sen vuoksi, että tiedän miten vaikea nykyään voi olla löytää hyviä ja yksinkertaisia tuotteita – varsinkin jos valmistajalla ei ole loputonta mainosbudjettia. Tietoa jakaakseni olen siis maininnut joitakin. Ja sitten on muutama maininta, jotka olisin voinut poistaakin. Mutta annan niiden nyt olla kuitenkin, jostain syystä ja harkinnan kautta jokainen on aikoinaan tullut mainituksi. Yhtäkään suoraa linkkiä mihinkään tuotteeseen en ole tarkoituksella laittanut.

   En minäkään usko, että kukaan on siinä käsityksessä, että saisin rahaa tiettyjen tuotemerkkien tuomisesta esille. Haluan vain tehdä asian erityisen selväksi.

   Kiitos vielä kun kommentoit. Toit esiin näkemyksesi asiasta, jota olen aina välillä miettinyt. Ja kiitos kauniista sanoistasi! Ne merkitsevät minulle paljon.

 2. En ole nähnyt ainuttakaan mainosta. Tosin minulla on Adblock Plus käytössäni, ja mies on vieläpä askarrellut serverille jonkinlaisen mainossuodatuksen.

 3. En ole nähnyt mainoksia, mutta luenkin postauksesi pääosin sähköpostin kautta ja minulla on myös AdBlock asennettuna. Sähköpostin kautta on niin helppoa ja mukavaa lukea blogipostaukset aamukahvin kera, kaikki löytyy samasta paikasta… Vielä en ole keksinyt miten muotiblogeja saisi tilattua sähköpostiin, ei kai niitä saakaan. En viitsisi rekisteröityä johonkin Blogloviniin vain sen takia. Muutenkin tuossa pari viikkoa sitten kävin läpi kaikkia vanhoja käyttäjätunnuksiani eri sivustoilla ja poistelin niitä 🙂 Yllättävän paljon kaikenlaisia löytyi kun vähän muisteli, hyvä että ne on nyt poistettu, mitä vähemmän minusta on tietoja netissä, sitä parempi…. En halua että ne tulevat joskus kummittelemaan yllättäen 😀 (vainoharhainenko?) Suosittelen kaikille vanhojen tarpeettomien käyttäjätunnuksien poistamista, ennen kuin unohtaa salasanat lopullisesti. Mitä olen tehnyt kavereita.net:issä ja miksi laitoin sinne näkyviin henkilökohtaisia tietojani? Onneksi se on nyt tuhottu.

  Kiitos hyvästä blogista, luen melkein kaikki postauksesi 🙂 Luen pääasiassa sinun blogiasi ja joitakin muotiblogeja. Ristiriitaistako? Minun mielestäni päinvastaista ideologiaa edustavat blogit vain tasapainottavat toisiaan. Maailma ei ole mustavalkoinen enkä ole minäkään… Jossain harmaalla alueella liikun, minimalismin ja muodista nauttimisen välimaastossa. Mielestäni blogisi on minimalismissaan aika ehdoton, mutta en tarkoita että se olisi huono juttu. (Olen se tyttö joka joskus pohti kommentissa, voiko muotimaailmaa rakastaa jos on minimalisti. Kiitos muuten perusteellisesta vastauksestasi, en muista vastasinko siihen koskaan (nolottaa). Kiitos 🙂 Olen tullut siihen tulokseen, että enemmän minulla meni voimavaroja siihen, kun yritin väkisin olla rakastamatta muotia ja tunkea itseäni ahtaaseen minimalistilokeroon, johon en täysin kuulu… Kuin että olisin vain lukenut rakkaita muotilehtiäni ja -blogejani ja hyväksynyt kiinnostuksenkohteeni. Täytyy ehkä perustaa oma muotiblogi. Sellainen, joka on muotitietoisen lisäksi myös muotitiedostava ja muotikriittinen sekä hitusen sosiologiaa ja kulttuuriantropologiaa sivuava :> Muoti, pukeutuminen ja koristautuminen on kuitenkin niin paljon muutakin kuin kulutusta, se on olennainen osa ”sosiaalisena eläimenä” olemista ja ihmisten välistä kanssakäymistä… Ehkä säästän nämä ajatukset vielä toistaiseksi syntymättömään blogiini 😉 )

  Ihanaa syksyä! 🙂

  • Kiitos kommentistasi! Hyvä huomio nuo kaikenlaiset käyttäjätunnukset ympäri nettiä.

   Ja kiitos kauniista sanoistasi. Ristiriitaista… minusta tuntuu, että usein elämä on sitä. Ei kovinkaan suoraviivaista ja selkeää. Niin, minun käsitykseni itselleni sopivasta minimalismista on kenties aika ehdottoman kuuloista. Tai kenties aika äärimmäistä kun ajattelee aikaa jossa elämme. Välillä mietin, että olen kuin väärällä aikakaudella koko ihminen.

   Älä suotta nolostu, jos et vastannutkaan kommenttiini. Toivottavasti osasin vastata edes jotakin järjellistä. Hyvä että olet löytänyt itsellesi sopivan tavan toimia asian kanssa. Itseään ei kannata tunkea yhtään mihinkään lokeroon, jos minulta kysytään. Miksi rajoittaisi itseään vain sopiakseen johonkin määritelmään? Elämä on moninaisempaa kuin kaavamaiset määritelmät.

   Ja perusta ihmeessä oma muotiblogi, jos se on sinulle tärkeää! Kuulostaa hyvältä mitä hahmottelit sen näkökulmaksi, kiinnostaisi minuakin vaikkei itse muoti kiinnostakaan. Ihanaa syksyä sinullekin! Nauti väriloistosta! 🙂

  • juuri viestittelin sosiaalisessa mediassa (no siis facebookissa) aiheesta, että tilausta olisi innostavalle, kauniisti kuvatulle, tyylikkäälle muotiblogille, jossa ei kuitenkaan hehkutettaisi jatkuvasti uusia ostoksia. Niin että muodinnälkäisille teineille olisi muutakin tarjolla kuin jatkuvaa ostohössötystä, aina velkaantumiseen saakka. Perusta ihmeessä blogisi!! Sitä juuri kaivataan.

   • ”Niin että muodinnälkäisille teineille olisi muutakin tarjolla kuin jatkuvaa ostohössötystä, aina velkaantumiseen saakka.” Hyvä näkökulma!

 4. Kyllä mainoksia (käytännössä yksi mainosvideo tekstin perässä) on välillä näkynyt. Yksi pieni mainos ei ehkä sinänsä ole kovin vaarallinen, mutta toki kannatan mainoksetonta linjaa:) Kiitos inspiroivasta blogista!

  • Kiitos tiedosta! Mukava kuulla, että olen tarjonnut inspiraatiota. Itseäni ärsyttää ajatuskin, että blogissani olisi mainontaa, johon en ole voinut itse mitenkään vaikuttaa. Enkä edes tiedä millaista mainontaa sivuillani mahtaa pyöriä. Enkä aio jäädä asiaa seuraamaan… mieluummin täysi mainoksettomuus.

  • Tuon saman mainoksen olen minäkin bongannut. En kuitenkaan olettanut, että olisit sen itse halunnut blogiisi. Jännää muuten, että kiinnitin mainokseen edes huomiota, sillä luen blogeja, joissa mainokset ovat hyvin näkyviä. Joillain sivuilla se iso mainosbanneri on ensimmäinen asia, joka sivulle latautuu. Näihin en kuitenkaan kiinnitä sen enempää huomiota, mutta sinun blogisi, jossa mainoksia ei ole, videoon kiinnitti heti huomiota 🙂
   Tekstissä mainitut tuotteet/merkit eivät minua häiritse. Jos kirjoittaja on itse ostanut tuotteen tietyltä merkiltä, totenut sen hyväksi ja kokee, että haluaa kertoa asiasta muillekin, niin siitä vaan! Hyvän saa laittaa aina kiertoon.

   • Tuo on muuten ihan totta. Kun mainoksia on kaikkialla, niihin ei enää kiinnitä niin huomiota. Yksittäisen mainoksen huomaa paikassa, jossa niitä ei yleensä ole.

 5. Huomasin pari viikkoa sitten kurkatessani vieraalla tietokoneella blogiini, että joidenkien postausten perässä oli melkoisen luotaantyöntäviä läskimahamainoksia (vasta myöhemmin wp on suonut ilmoittaa myös blogin kirjoittajalle, että tässä muuten näkyy sitten mainos). Laitoin wordpressille rumista mainoksista kiukkuista sähköpostia, ja ylipainoiset karvaiset miehet korvautuivat vähän siistimmillä mutta edelleenkin harmittavilla mainoksilla. Minä en niitä adblockeriltani näe, eivätkä ilmeisesti wordpressiin kirjautuneet käyttäjätkään, mutta muut saavat niitä ihailla. Ärsyttävää, koska samoin kuin sinä tahtoisin blogini olevan mainosvapaata aluetta.

  • No hyvänen aika! 😀 Kiitos tiedosta! Sen ansiosta sain vauhtia itseeni ja kävin ostamassa päivityksen, jolla mainosten pitäisi poistua blogistani kokonaan. Hintaa tuli hurjat 7 senttiä päivässä, ja tilaus on voimassa vuoden. Ei huonompi diili, tuollaisen rahan saa hukattua moneen kertaan johonkin ei niin välttämättömään, vaikka ei paljon kuluttaisikaan.

  • voi, kiitos vinkistä! Luin sitä aiemmin, mutta se lopppui harmikseni. Enkä ollut humannut että aminimalist on aloittanut uudestaan. Huippua!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s