Syksy on uusien asioiden aikaa

Nautin kesän lämmön vaihtumisesta syksyn kuulauteen ja viileyteen. Syksy on minulle valtavan rakas vuodenaika kaikkine tuoksuineen, sateineen ja tuulineen. Nautin pimenevistä illoista ja luonnon väriloistosta. Syksyisin innostun usein myös kokeilemaan jotakin uutta tai perehtymään johonkin mukavaan tekemiseen, mikä on päässyt vuosien saatossa jäämään vähemmälle.

Mietin vuosikausia uuden kameran ostamista, ja sain sen vihdoin hankituksi. Syksyn mittaan aion opetella kameran käyttöä. Ajattelin myös elvyttää käsin kirjoittamisen taitoani. Kirjoitan käsin asioita ylös muistikirjaani, mutta yleensä nopeasti ja kiinnittämättä huomiota käsialaan. Se kostautuu kun pitäisi yrittää saada selvää kirjoittamastaan. Saatan osallistua kirjoituskurssille, se sopisi kuin nenä päähän käsialaharjoitusteni kanssa.

Yritän olla ahnehtimatta syksyyni liikaa uusia asioita, jotta vanhoille rakkaille asioillekin jää tilaa. Syksyisin sukkalangoilla on tapana vetää vastustamattomasti puoleensa, samoin hyvillä kirjoilla.

Uusien asioiden opetteleminen tai vanhojen harrastusten elvyttäminen tuo piristystä arkeen. Rohkeus kokeilla uutta voi yllättää positiivisesti. Pidin itseäni aina surkeana piirtäjänä, maalaaminen ei sujunut yhtään paremmin. Koulun kuvaamataidon tunnit olivat yhtä tuskaa. Vesivärimaalaukseni olin maalannut niin tarkkaan tasaiseksi, että opettaja totesi minusta tulevan varmasti hyvän maalarin. Hän tarkoitti seinien maalaamista, ei suinkaan ennustanut menestyksekästä taidemaalarin uraa. Sen jälkeen hän otti pensselin käteensä ja paranteli työni mieleisekseen.

Myöhemmin eri oppilaitoksessa toinen opettaja katsoi maalaustani, kysyen miten pitkään olin harrastanut maalaamista. Yllätyimme molemmat, minä kysymyksestä ja hän vastauksesta. Tuo työ oli ollut minulle aivan yhtä pakkopullaa kuin kuvaamataidon tunnit aina ennenkin, enkä todellakaan harrastanut vapaa-ajallani mitään aiheeseen liittyvää.

Jotakin tuosta tilanteesta ilmeisesti oli jäänyt mieleen kytemään, sillä otin aikuisiällä vapaaehtoisesti kynän ja paperia ja aloin piirtää mallista. Yllätys oli melkoinen kun paperille ilmestyvä kuva muistutti hämmästyttävästi malliaan. Myöhemmin aloin kaivata väriterapiaa ja hankin öljyvärit. Maalaaminen oli todella rentouttavaa ja hauskaa puuhaa. Myöhemmin olen saanut väriterapiaa useamman asunnon seiniä maalatessa. Samalla olen ajatellut lämmöllä entistä kuvaamataidon opettajaani. Ei hän aivan väärässä ollut, seinien maalaaminen on ehkä kuitenkin enemmän minun juttuni.

Kirjaston musiikkiosasto on mainio paikka kokeilla jotakin uutta. Lainaan usein musiikkia levyn kansien ja kappaleiden nimien perusteella, tietämättä itse artistista yhtään mitään. Menetelmä on ollut oikein onnistunut, olen löytänyt paljon nautittavaa musiikkia, johon tuskin olisin muulla tavoin tullut törmänneeksi. Levyä soittimeen laittaessa saa hetken jännittää menikö oma ajatus musiikin tyylistä yhtään yksiin todellisuuden kanssa. Yllätykset ovat olleet lähes poikkeuksetta positiivisia ja virkistäviä.

On kovin vaikeaa tietää mitä kaikkea osaamme tai mistä kaikesta voisimme pitää, jos emme kokeilekaan. Kannattaa olla avoimin mielin ja kokeilla rohkeasti kaikenlaisia asioita jotka kiinnostavat. Kaunista ja virkistävää syksyä meille kaikille!

2 kommenttia artikkelissa “Syksy on uusien asioiden aikaa

  1. Minäkin otan kirjastosta matkaan yllärilevyjä :D. Minusta tosin tuntuu että yllätykset ovat menneet aika tasan hyviin ja huonoihin. Mutta ei se mitään haittaa, jos kuulostaa kauhealta niin ei ole pakko kuunnella.

    • Hauska kuulla, että jollakin muullakin on sama tapa. 🙂 Se näissä yllätyksissä tosiaan on mukavaa, että saattaa löytää jotain uutta ja mukavaa, muttei häviä yhtään mitään jos ei löydäkään.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s