Käsilaukkupulman ratkaisu

Käsilaukkua etsiessäni olen törmännyt toistuvasti samaan ongelmaan. Sopivan pientä, ja samalla muiltakin osin mieleistä käsilaukkua on ollut todella vaikea löytää.

Käydessäni keskustelua kommenteissa laukkupulmastani, sain ajatuksen. Mitä jos pärjäisin kokonaan ilman käsilaukkua? Tarvitsenko sitä aivan todella?

Kun aloin miettiä asiaa, huomasin, että viime aikoina käsilaukkuni on kulkenut mukanani varsin tyhjänä. Siellä on ollut pääasiassa vain varakassi ja kukkaro. Välillä olen kotona huomannut kantaneeni mukanani muutakin, vaikka en olisi mitään muuta osannut kaivatakaan.

Kukkarokin on turhan tilava käyttööni. Suurimman osan ajasta käytän vain osaa sen sisällöstä. Vieläkin voisin poistaa yhden kanta-asiakaskortin, ehkä kaksikin.

Tarkemmin mietittyäni tulin siihen päätelmään, että useimmiten tarvitsen mukaani niin vähän, että saisin pienellä hienosäädöllä tarvitsemani sopimaan taskuihin. Avaimet, kortit, varakassi. Silloin kun tarvitsen mukaani enemmän tavaraa, voin käyttää reppua tai kangaskassia.

Olen aina pitänyt huolta siitä, että takeissani on toimivat ja riittävän suuret taskut. Kaikissa housuissani, mekossa ja hameissa (yhtä hametta lukuun ottamatta) on myös taskut. Päätin järjestää niin, että noiden taskujen koko riittää kuljettamaan tarvitsemani tavarat.

Uuden käsilaukun sijaan hankin Suomessa poronnahasta valmistetun, todella yksinkertaisen ”lompakon” korteille. Se on vain noin pankkikortin kokoinen ja täytenäkin ohut. Kuitenkin siihen saisi sopimaan enemmän kortteja kuin minulla onkaan. Käteistä käytän todella harvoin, mutta sitä varten minulla on pieni kolikkokukkaro, joka sopii myös tarvittaessa taskuun. Kaupoista tulevat kuitit laitoin ennen kukkarooni, nyt voin laittaa ne taskuun tai kassiin tavaroiden kanssa.

Kankaisia kauppakasseja meiltä löytyy useita, mutta niitä ei saa sopimaan pieneen tilaan. Hankin pieneen taskuun taiteltavan varakassin, jonka saan sopimaan vaikka hameen taskuun. Varakassin koko riittää hyvin pikkuostoksiin, isompia ostoksia varten ottaisin joka tapauksessa reilummin kasseja tai repun mukaan.

Eniten tarvitsen käsilaukkua kesäaikaan, tai silloin kun on niin lämmintä, etten tarvitse takkia. Tosin kesäisin olen tähänkin asti ottanut mukaani kangaskassin, jossa saan kulkemaan lukemista, juotavaa, sateenvarjon ja kaikkea mitä mukaani tarvitsenkaan.

En muista milloin hankin ensimmäisen käsilaukkuni, mutta hyvin pitkään suosin vain taskujen käyttöä tai käytin reppua. Kännykkä saattoi olla syynä käsilaukun hankintaan, se kun ei sopinut taskuun. Aikoinaan matkapuhelin oli jotain niin erikoista, että tietysti sitä halusi mukana kuljettaa. Nykyään käytän kännykkää lähinnä kuin lankapuhelinta, kannan sitä mukanani mahdollisimman vähän.

Olen tyytyväinen ratkaisuuni, aika näyttää miten moitteettomasti se toimii. Hetken aikaa olen jo ehtinyt käsilaukuttomuutta kokeilla, ja se on tuntunut vapauttavalta. Olo on ollut kepeä kuin perhosella, kun ei ole tarvinnut kantaa käsilaukkua mukanaan.

16 kommenttia artikkelissa “Käsilaukkupulman ratkaisu

 1. Noin siinä helposti käy 🙂 Kun on pakko olla ilman jotain tavaraa jonkin aikaa, huomaa selviävänsä ilmankin! Järjen ja mielikuvituksen käyttö astuu kuvaan, ajatukset ja tottumukset muokkautuu uudelleen.

  • Kiitos kommentistasi! Niinpä. Kun en löytänyt sopivaa laukkua, ehdin ajatella millaista käsilaukun käyttöni on oikeastaan ollutkaan. Realiteetit huomattuani olikin helppo keksiä toimiva ratkaisu.

 2. Oho, melko radikaalia! Tosin hyvinpukeutuneet herrathan ovat pärjänneet käsilaukutta ties kuinka kauan. Kun vaan on puvun vuoriin sijoitettu tarpeelliset taskut avaimelle, muutamalle setelille ja kolikolle, täytekynälle ja käyntikorttirasialle, niin mitäpä sitä herrasmies enempää mukanaan raahaisikaan. Ihan harkinnan arvoinen idea sille, joka ei raahaa mukanaan myös vesiputelia, kirjaa, muistikirjaa, kännykkää, eväsrasiaa, sateenvarjoa, aurinkolaseja, meikki/hätävaratarvikepussia jne.

  • Ihastelen ihmisiä, jotka lukevat paljon, mutta oikeastaan yleisillä paikoilla lukemisessa on vähän samat vibat kuin puhelimen hiplaamisessa. Esimerkkinä juna: olemalla tekemättä mitään sen kummempaa, antaa paremmin mahdollisuuden mukavalle keskustelutuokiolle tuntemattomien kanssa. Itse matkustan harvoin ja valitsen silloin aina paikan, jossa on vierustoveri. Usein olen jutustellut koko matkan tuntemattoman ihmisen kanssa ja tällaisista satunnaisista kohtaamisista on jäänyt hyvä mieli ja mukava muistijälki 🙂

   • Minun on jotenkin vaikea keskittyä lukemaan yleisillä paikoilla. Kiinnitän helposti huomiota kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu, ja keskittyminen herpaantuu. Minusta on ihanaa olla junassa tekemättä mitään. Katsella vain maisemia tai ottaa torkut. Musiikkia kuuntelen joskus, siihen on ihana keskittyä maisemia katsellessa, se ei jää samalla tavalla taka-alalle kuin usein muulloin.

  • Kiitos kommentistasi! Aika loogiselta ratkaisu tuntui, kun huomasin, että enimmäkseen tyhjää tilaa olin kantanut pienessä käsilaukussani. Koska käsilaukku tuli tiensä päähän, on hyvä aika kokeilla olla ilman. Toistaiseksi tuntuu toimivalta ratkaisulta. On aina olemassa mahdollisuus palata käsilaukun käyttäjäksi, jos alkaa siltä tuntua. Sikäli että kaupoista jonakin päivänä alkaisi löytyä pienempiä käsilaukkuja.

   Olen ollut hiukan kateellinen miesten vaatteisiin sijoitetuista kätevistä taskuista. Joissakin takeissani on aikojen saatossa ollut esim. povitasku, mutta aika harvoin. En tiedä mistä juontaa juurensa, että olen aivan pienestä asti huolehtinut, että minulla on kunnon taskut. Mieleen ovat jääneet parhaiten takit (siis jostain ekaluokalta asti), joissa on ollut oikein reilut taskut.

   Muulloin pärjään vähillä kantamuksilla, mutta kesäisin tarvitsen usein enemmän mukanani. Silloin kangaskassi on hyvä, siihen sopivat tarvittavat tavarat. Laukun hankkimisessa hidasteeksi tulikin erilaiset käyttötarpeet eri vuodenaikoina. Olisi hölmöä kantaa mukanaan liian suurta laukkua suurimman osan vuodesta, kun tilavaa kantovälinettä tarvitsee vain kesällä. Eikä ajatus kahdesta kassistakaan huvittanut.

 3. Mullakaan ei ole enää käsilaukkua arkeen. Salakavalasti se kangaskassi kyllä aina lipsahtaa käsilaukuksi tilapäisesti sieltä takin taskusta… Mutta kangaskassi on ihan kätevä, pyykkiin vaan jos likaantuu jne.

  • Kiitos kommentistasi! En minäkään käytä kesäisin takkia, korkeintaan hupparia jos on viileää. Kesävaatteissanikin on aika hyvin taskuja, saa nähdä mihin asti ne riittävät. Kätevältä vaikuttaa kyllä tuollainen irtotasku. Keveä ja yksinkertainen kantoväline.

 4. Minä kannan mukanani useimmiten pussukkaa, jossa on kukkaro ja lääkevoideputeli. Ne mahtuisivat kyllä myös kätevästi taskuihin, pussukka ilman hihnoja on periaatteessa aika hankala kannettava, joskin vuosien käytön jälkeen siihenkin on kehittynyt jonkunlainen järjestelmä. Minäkään en juuri kesällä takkia käytä ja siitäkin syystä kai pussukka on jäänyt käyttöön. Vyölaukkuhan olisi tässäkin suhteessa aivan loistava keksintö; pieni, helposti kannettava ja sopiva joka säähän 🙂

  Ystäväni kantaa mukanaan aina isoa olkalaukkua joka painaa kuin synti. Lasteni mielestä se on maailman kiinnostavin kapistus, äidillä kun ei ole koskaan ollut moista mustaa aukkoa 😉

  • Kiitos kommentistasi! Minulla on yksi pussukka, jota mietin kesäksi yhtenä vaihtoehtona. Voi olla, että kuitenkin mieluiten joko laitan tavarat taskuihin (jos on taskut) tai sitten otan kangaskassin mukaan. Pussukan kantaminen kädessä tuntuu jotenkin hankalalta.

   No nythän minä muistin mitä käytin ennen käsilaukkua. Vyölaukkua. 😀 Olin ihan unohtanut. Hirmuisen kätevä oli, vaikkei ehkä ihan tyylikkyyden huipentuma.

   Voin uskoa, että lasten mielestä iso olkalaukku aarteineen on huippukiinnostava. 🙂

 5. Oispa kiva selvitä ilman laukkua! Se on välillä niin ihanaa jos mies kantaa mun laukkua 😀 Oon sille kateellinen. Sillä on mukana vaan aivaimet, lompakko ja puhelin ja ne mahtuu taskuihin. Ite en siihen pystyis, vaikka mukana olis pelkät avaimet kun käytän semmosia vaatteita missä ei ole yhtään taskuja/on niin löysät taskut että avaimet saattais tippua. Tai talvella tietysti takin taskussa, mutta kesällä.. Mulla on mukana melkein aina järkkäri tai pikkukamera. Ei nyt siis kauppareissulla, mutta jos on lähdössä johonkin missä mahdollisest on jotain kuvattavaa. + tupakat, avaimet, puhelin, mp3soitin, bussikortti, nenäliinoja, särkylääkettä, purkkaa, huulirasva.. Kesällä näitten lisäks on aurinkorasva, aurinkolasit, juomapullo, legginssit ja pitkähihainen jos päivällä on niin kuuma ettei niitä voi pitää päällä. Varsinki toi järkkäri vie paljon tilaa laukusta ja muuten tosi kevyt laukku painaa vähän sen takia. Mut iteppä oon harrastukseni valinnu 😀

  • Kiitos kommentistasi! Miesten vaatteissa on lähes poikkeuksetta hyviä taskuja. Itselleni taskuttomuus on hidaste vaatetta ostaessa. On niin mukavaa voida ottaa tarpeellinen mukaan ilman laukun kantamista. Tosin kesällä mikään määrä taskuja ei aina riittäisi.

   Olen todella laiska kantamaan kameraa mukanani. On usein mielessä ottaa se mukaan, mutta kuitenkin lähden mieluummin ilman. Kovin vähän siitä on iloa kotona kaapissa… Tarkoitus on opetella ulkoiluttamaan sitä hiukan paremmin. Olen kiinnittänyt huomiota, että aika moni kantaa nykyään järkkäriä mukanaan.

   • Itekkin ostaisin taskullisia vaatteita jos semmosia tehtäis 😀 Valitettavast legginsseihin ei jostain syystä ikinä tehdä taskuja…
    Se on kaikista hienointa kun kantaa järkkäriä koko päivän laukussa. ”no hei mäpä otan nyt kuvia”, laittaa kameran päälle ja ruudussa lukee ”ei muistikorttia”. Ja tätä käy mulle ihmeen usein vaikka ei oo mikään uus harrastus 😀 jotain asioita ei ikinä opi.

    • Oikein suuritaskullisia legginssejä odotellessa. 😀 Minulla on jostain syystä tuntuma, että kun joku kerta otan kameran mukaan, niin eiköhän siitä lopu akku muutaman minuutin sisällä. Jostain syystä akkujen lataaminen ei aina meinaa muistua mieleen.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s