Yksinkertaisemmat muistiinpanot

Alkuvuodesta tavaroita paikoilleen järjestäessäni kiinnitin huomiota erilaisten muistiinpanovälineiden määrään. Tilanne on riistäytynyt hallinnasta, enkä ole aina selvillä mistä minkäkin muistiin laittamani tiedon löydän.

Käytössäni oli vielä jokin aika sitten kuusi eri muistikirjaa, sekä kaksi joita käytin tietokoneella:

 • päiväkirja
 • muistikirja sekalaisia muistiinpanoja varten
 • paperikalenteri
 • pieni, taskuun sopiva vihko, jota kuljetan mukanani
 • kierreselkäinen muistikirja keittiössä
 • luettujen kirjojen päiväkirja
 • tietokoneen Muistiinpanot-sovellus
 • Evernote

Näiden lisäksi tuli vielä käytettyä tarramuistilappuja. Todella selkeää ja elämää helpottavaa, eikö?

Eihän tässä ole paljonkaan järkeä, enkä tiedä itsekään miten tähän on tultu. Osa muistiinpanovälineistä on ollut aika vähällä käytöllä, ja luonut lähinnä sekavuutta tiedon hallintaan. Niinpä yksinkertaistin tilannetta ja karsin turhat pois.

Ensimmäisenä lähti paperikalenteri, sillä olin käyttänyt sitä kovin vähän. En siis hankkinut tälle vuodelle enää uutta. Käytän sen sijaan tietokoneen kalenteria, ja lompakkoon hankin pahvisen kalenterin, jota osuvasti lompakkokalenteriksi kutsutaan.

Seuraavaksi siirsin Evernotesta tarvittavat tiedot tietokoneen Muistiinpanoihin, ja poistin Evernoten. Se oli minulle aivan turhan monimutkainen ja sisälsi ominaisuuksia, joita en kaivannut. Muistiinpanot on selvästi yksinkertaisempi, ikään kuin muistilehtiö johon on liitetty sisällysluettelo ja hakumahdollisuus. Olen käyttänyt koneella olevia muistiinpanojani selvästi enemmän tämän muutoksen jälkeen.

Olen aikojen saatossa ostanut useita muistikirjoja, joita nyt käytän pois. Tarkoituksena on, että jossain vaiheessa käytössäni olisi vain yksi muistikirja kaikille asioille, sisältäen myös nyt päiväkirjaan kirjoittamani asiat. Kun muistikirja olisi täynnä, silppuaisin sen paperinkeräykseen. Tarvittaessa siirtäisin joitakin myös jatkossa tarvitsemiani tietoja seuraavaan muistikirjaan. Koen päiväkirjasta olevan eniten hyötyä itselleni juuri sillä hetkellä kun siihen kirjoitan, en niinkään kaipaa kirjoituksiani myöhemmin.

Tämä ainokainen muistikirjani olisi henkilökohtainen, joten sen lisäksi keittiössä voisi jatkossakin olla kierreselkäinen muistikirja, johon sopii laittaa ylös yleisempiä mieleen juolahtavia asioita. Jatkossa siihen voisi tehdä myös kauppalistan, jolloin pääsisi eroon yksittäisistä muistilapuista, joita on aivan liian kätevä liimailla ympäri kotia. Taskussa kulkevan muistivihon käytän loppuun, mutta en taida korvata sitä enää uudella. Voin yhtä hyvin ottaa keittiön muistikirjan, tai ihan vain muutaman paperin ja kynän, mukaani kotoa lähtiessä.

Luettujen kirjojen päiväkirjan otin käyttöön vuoden alusta, sitä ensin jonkin aikaa harkittuani. Ensin mietin, että sisällyttäisin tiedot luetuista kirjoista päiväkirjaani, mutta koska en säästä päiväkirjoja kovinkaan kauaa niiden täytyttyä, valitsin erillisen lukupäiväkirjan. Luen paljon kirjoja, ja välillä on vaikea muistaa mitä kaikkea olen lukenut, ja mitä olen vain ajatellut kiinnostavaksi lukea. Ajoittain olen kaivannut tietoa lukemistani kirjoista, jotta voisin palata niihin uudelleen.

Tiedon hallinta on työlästä, varsinkin kun kaikenlaista tietoa tulvii joka tuutista. Eikä se edes lopu näihin konkreettisiin ja virtuaalisiin muistikirjoihin ja kalenteriin. Maailma on täynnä kiinnostavaa tietoa. Nettiselain pursuaa kirjanmerkkejä kiinnostaviin blogeihin ja muihin sivustoihin. Olen vähän väliä karsimassa venähtäneitä kirjanmerkkivalikoita. Yritän myös olla kaukaa viisas, ja karsia tietoa jo etukäteen, mutta hankalaa se on.

Millaisia keinoja te käytätte muistiinpanojen ja tietotulvan hallintaan?

18 kommenttia artikkelissa “Yksinkertaisemmat muistiinpanot

 1. Moi! Luettujen kirjojen päiväkirjasta tuli mieleeni tämmöinen nettipalvelu jota itse käytän: http://www.goodreads.com/ . Tuonne voi listata kaikki lukemansa kirjat. Kaikkia suomalaisia kirjoja ei palvelusta välttämättä löydy, mutta kirjoja voi myös itse lisätä. Minusta on mukavaa, kun luetuista kirjoista näkyy myös niiden kannet. Hyvien lukuelämysten muistelu on kyllä mukavaa…:)

  • Kiitos kommentista ja lukupäiväkirjavinkistä! En tällaisesta tiennytkään. Käynkin tutustumassa mistä on kyse. Toistaiseksi lukupäiväkirjassani riittää sivuja vuosiksi eteenpäin, mutta on mukava tietää tällaisestakin mahdollisuudesta. Luettujen kirjojen kansien näkeminen on kyllä hyvä juttu.

 2. Minulla on muistettavia menoja varten käytössä kännykän kalenteri (hälytystoiminnolla), gmailin kalenteri (muistutus tulee sähköpostiin) ja vielä tavallinen taskukalenteri käsilaukussa, jolloin voin myös muualla kuin kotona ollessani (en omista älypuhelinta, eikä minulla ole myöskään nettiä kännykässä) tarvittaessa sopia ajanvarausasioita kätevästi. Vaikea missata mitään tärkeää, kun on näin monta backuppia! 🙂 Mutta vakavasti puhuen tunnen oloni turvalliseksi em. syystä, koska aiemmin olen joskus unohtanut joitain juttuja, koska en aina muista esim. tsekata taskukalenteria, jne.

  Tietokoneeni meinasi ennen tukehtua blogien kirjanmerkeistä, kunnes ”löysin” syötteenlukijan pari vuotta sitten. Sittemmin olen blogeja seurannut sitä kautta, nykyisin kirjanmerkkejä kuormittaa enää yksittäiset, mielenkiintoiset, säilytettävät tekstit, joita niitäkin kertyi niin paljon, että siirsin suurimman osan sähköpostiini talteen 🙂 Feedlyssä (jota siis käytän syötteenlukijana) tulee aika paljon merkkailtua hyviä tekstejä ”muistiin”.

  Taskukalenteria käytän myös päiväkirjana, lähinnä merkkaan sinne juttuja lapsista, esim. milloin on opittu uusia sanoja, edistysaskeleita liikkumisessa, yms.

  Tärkeitä tekstiviestejä talletan sähköpostiin omaan kansioonsa.

  Tietokoneeni näyttö on niin täynnä muistilappuja kuin olla voi! Ärsyttävää…

  Paras muistiinpanosysteemini on kuitenkin muistikirjani, jonne kirjoittelen ihan kaikkea, eikä oikeastaan mikään muu systeemi ole minulle yhtä mieluinen ja kätevä, olenkin ajatellut panostaa siihen entistäkin enemmän ja karsia vähemmäksi muita keinoja 🙂

  Hei muuten, mikä on tuo mainitsemasi tietokoneen Muistiinpano-toiminto, kun en omasta läppäristäni sellaista löydä, kuulostaa kätevältä?

  • Kiitos kommentistasi! Jostain syystä en ole oppinut käyttämään kännykän kalenteria, vaikka sellainen olisi ollut käytössä jo vuosikausia. Toisaalta olen vuosien mittaan vain vähentänyt kännykän käyttöä, ennen tein muistiinpanoja puhelimeenkin kaikkien muiden paikkojen lisäksi. Ihan peruspuhelimessakin olisi mahdollisuuksia moneen, mutta minä käytän sitä vain tylsästi puhelimena ja tekstiviesteihin.

   Kokeilin aikoinaan hetken aikaa syötteenlukijaa. Koin sen todella stressaavana, vaikka se palveluna kätevä onkin. Lukijaan humpsahti pahimmillaan kymmeniä uusia tekstejä kerralla, jotka olisi joskus ”pitänyt” ehtiä lukeakin. Erilaisten kokeilujen jälkeen olen todennut, että korkeintaan yhtä blogia voisin tilata sähköpostiin suoraan (jos päivitystahti ei ole liiallinen, ja lähes jokainen teksti kiinnostaa) ja muita käyn lukemassa kun siltä tuntuu. Tunnen oloni helposti kahlituksi, jos jokin palvelu työntää minulle automaattisesti loputtomiin luettavaa. Mukavakin asia alkaa tuntua työlistalta.

   Juuri tuollaista olen miettinyt itsekin: yksi muistikirja, johon kirjoittelisin kaikkea mahdollista. Olen kasvanut järjestelmällisyydestäni sen verran yli, että sietäisin jo muistikirjaa, jossa on kaikkea sulassa sovussa sekaisin. 😉 Kynä ja paperi ovat minulle tärkeimmät ja mieluisimmat muistiinpanovälineet.

   Macissa on ihan Muistiinpanot-niminen sovellus, jota käytän. Se on riittävän yksinkertainen, mutta silti monipuolinen. Voisin kuvitella, että vastaavia yksinkertaisia sovelluksia löytyisi netistä ilmaiseksi tai pikkurahalla myös Windowsia käyttäviin koneisiin. Jos joku tietää tällaisesta, niin tietoa otetaan vastaan!

 3. Itsen käytän kännykällä kaikkea, eli kalenteria, muistiinpanoja, salasanaohjelmaa (Keepassdroid). Kalenteri on synkronoitu gmailin kautta, eli näen samat asiat sekä kännykällä että koneella ja hälytykset toimivat. Muistiinpanoja kirjoitan kännykällä ja välillä lähetän jonkun jutun itselleni sähköpostiin, joilloin se löytyy sieltäkin. Salasanat ovat kaikki muistissa erityisellä ohjelmalla yhden salasanan takana, jolloin salasanojakaan ei tarvitse etsiä tai muistella sen kummemmin.

  Kahden tai useamman kalenterin käytössä ainakin itselläni olisi se vaara, että unohtaisin merkitä ne molempiin. Esimerkiksi gmailiin synkronoidussa kalenterissa tiedot myös pysyvät tallella, vaikka puhelimeni katoaisi tai hajoisi.

  • Kiitos kommentistasi! On kätevää, kun kaikki löytyy puhelimesta. Suurin osa kuitenkin kantaa puhelinta kaiken aikaa mukanaan. Ja tuo on hyvä, että samat tiedot on löydettävissä myös koneelta, jos puhelimelle sattuu jotakin. Itse pidän edelleen monessa asiassa kätevimpänä kynää ja paperia. En ole oikein oivaltanut erilaisia sähköisiä mahdollisuuksia, ja siksi kai muistiinpanoni, kalenterini yms. ovat hiukan levällään siellä ja täällä ennen kuin saan kokonaisuuden toimimaan. Ajan myötä on tullut vain lisäiltyä erilaisia muistiinpanovälineitä, ja kokonaisuuden toimivuuden miettiminen tuli eteen vasta hiljattain.

 4. Mulla on taskukalenteri, jota en kuljeta mukanani vaan se asuu läppärin vieressä. Siinä ei ole merkintöjä joka päivälle, niin paljoa en sitä käytä, mutta joka tapauksessa tiedossa olevia juttuja kuten varattu hammaslääkäriaika, bussilipun vanhenemispäivä ym. Kalenterin kannen sisäpuolella on myös kätevä paikka esim. verkkopankkitunnusten numerolistalle.

  Tietokoneelta löytyy lyhyt dokumentti tehtävistä asioista ja toinen pidempi vaan yleisesti kaikenlaisesta tiedosta – tunnuksia eri palveluihin, ihmisten osoitteita, sekalaista infoa melkein mistä vain. (Tehtävälistan varmaan jossain vaiheessa sulautan tuohon toiseen dokumenttiin, mutta systeemi on toiminut hyvin näinkin en vielä ole sitä tullut tehneeksi.) Sitten tietysti aihepiireittäin paljon muitakin dokumentteja.

  Jos olen liikenteessä teen useimmiten muistiinpanot kännykän tekstiviestiluonnoksena, josta kotona siirrän tiedot oikeaan osoitteeseen.

  Lisäksi mukanani saattaa olla joku paperilappu esimerkiksi ostettavista jutuista, siis kauppalista. Satunnaisesti myös paperilappu päivän aikana muistettavista jutuista, jos on paljon hoidettavaa, tai reittiohjeet tai valmiiksi katsottuja julkisen liikenteen tietoja uuteen paikkaan menoa varten.

  Käytännössä kotona siis läppäri ja taskukalenteri, mukana kännykkä ja mahdollisesti irtolappunen. Eli erittäin yksinkertainen ja mulle sopiva systeemi, joka on kehittynyt ihan huomaamatta ja toiminut aika moitteettomasti jo vuosia.

  • Kiitos kommentistasi! Sehän olisikin pääasia, että systeemi olisi itselle sopiva ja toimiva. Ja vielä riittävän yksinkertainen. Olen toistaiseksi käyttänyt sekä tietokoneen mahdollisuuksia että kynää ja paperia. Kummallakin on etunsa, en osaa kuvitella täysin paperittomia muistiinpanoja. Koen kynän ja paperin monessa asiassa niin käteväksi tavaksi saada asioita muistiin.

   En muista, että olisin koskaan menettänyt esim. kännykän tai tietokoneen hajoamisen seurauksena mitään tietoja, mutta jostakin syystä koen turvalliseksi, että tärkeimmät asiat ovat paperilla. Mistä lie tämäkin johtuu. Nykyään on kuitenkin monenlaisia mahdollisuuksia pitää tieto tallessa sähköisesti. Paperilla olevat tiedot tuntuvat myös olevan helpommin saatavilla, vaikka eihän niiden etsiminen niin hankalaa puhelimesta tai tietokoneeltakaan ole. Tiedon saavutettavuus tuntuu kuitenkin olevan huipussaan jääkaapin ovessa olevassa lapussa. 🙂

   Hyvä, että sinulle on kehittynyt huomaamatta noin kätevä systeemi. Minulle kehittyi huomaamatta monimutkainen tietokaaos, jota nyt yritän jotenkin selkiyttää. 🙂

 5. Just tässä pari viikkoa sit kävin kaikki vihkot läpi, niitä oli ihan sairaasti. Jotain vuoden 2008 kouluvihkoja, joista olin repinyt muistiinpanot pois 😀 Ja löysin kanssa vanhan yläasteaikasen kasvikansion, miks ihmeessä sitäki olin säilönyt. Muistan kyl et siihen oli menny sairaasti aikaa ja vaivaa, ehkä sen takia. Huomaa kuinka ajattelutapa on muuttunut. Joskus se on päätynyt ilman suurempia mietintöjä säilytyskasaan, nyt se lähti roskikseen ilman mitään pohtimista.

  Mulla on taas aiheeseen liittymätön kommentti 😀 ootko ikinä kirjottanu minimalistiudesta jos ei oo kauheesti rahaa? Omalla kohalla tähän löytyy ainenkin paljon esimerkkejä.. Minimalistikirjoituksissa on usein ”et ole käyttänyt esim. silitysrautaa pitkään aikaan, voit heittää sen pois. Ja jos tarvitset sitä myöhemmin voithan aina ostaa uuden” Ei, ei ja ei. Ei mulla ainenkaan oo varaa ostella tavaroita uudestaan. Varsinkin vaatteisiin liittyvissä kirjoituksissa on usein ”luovu surutta pieniksi jääneistä vaatteista, osta uusia oikean kokoisia vaatteita! Muoti on muuttunut joten haluat varmasti ostaa uudet vaatteet sitten kun olet laihtunut” Näitäkin lukiessa tulee semmonen olo että siis mitä, mullako pitäs olla rahaa ostaa kaks kertaa uudet vaatteet 😀 Ei tuu onnistuun. Itellä siis laihis menossa, kaapissa on paljon pieniä vaatteita mitä en voi käyttää. Mut en tosiaankaan aio laittaa niitä eteenpäin ja myöhemmin ostaa taas uusia samanlaisia.
  Mut nyt esimerkkitilanne, joita kyl riittää. Takki. Mulle riittäis kaks takkia, talvitakki ja ohuempi takki. Mutta en sitä täydellistä tietenkään omista, vaatekauppaan ei oo varaa mennä uutena ostamaan ja kirppareilla ei oo tullu vastaan sitä täydellistä. Mulla on siis aika isot vaatimukset 😀 Eli tän hetken tilanne on useempi takki, koska vaatimukset ei täyty yhessä takissa. Mutta entä jos nyt löydän täydellisen takin. Uskallanko laittaa muut pois? Entä sit kun takista hajoo yllättäen vetoketju ja ulkona on -20 astetta, ei edelleenkään oo varmaan varaa mennä vaatekauppaan ja ostaa sitä takkia, eli pitää kiertää kirppareita ja ootella et hyvä ja halpa takki löytyy. Tässä tilanteessa varmaan toivois sitä varatakkia. Jos ostais napillisen takin tätä ei tarvis ollenkaan miettiä, sillon se takki tuskin yht äkkiä hajoo käyttökelvottomaks. Mutta mieluummin käytän vetoketjutakkia 😀 Ymmärsitkö pointin? Vähän rikkaamman minimalistin takki hajoo, tää lähtee kauppaan ja ostaa uuden. Vaikka vähäisestä tavaramäärästä tykkäänkin, en silti haluu käyttää rahaa siihen. Joten aion onnellisesti säilyttää sitä ylimäärästä takkia. Ite en kyllä ees näe ongelmaa kahessa ohuessa takissa, mut ois silti mielenkiintosta lukee aiheeseen liittyviä kirjotuksia.

  • Kiitos kommentistasi! Mielenkiintoisia juttuja mietit.

   Ajattelen niin, että minimalismi sopii mitä parhaiten pienellä rahalla toimeentulevalle. (Vähemmällä toimeen tuleminen on hyödyksi varsinkin silloin kun rahaa ei ole paljon.) Itse olen aina ollut pienituloinen, ja katson asiaa siitä näkökulmasta, tosin kumppanin kanssa asuminen tasoittaa tilannetta paljon. Mielestäni minimalismiin liittyy vahvasti myös ekologisuus (ainakin minun käsitykseeni siitä). En ymmärrä tavarasta luopumista ajatellen kevyesti, että ”ainahan voin ostaa uuden”, jos tämä johtaa kulutuksen turhaan kasvamiseen. Toki uudelleen ostamisen mahdollisuus on olemassa, jos luopui jostakin, jota sittenkin myöhemmin tarvitsee. Vahinkoja voi sattua ja elämä voi muuttua niin paljon, ettei luopuessaan todella voinut aavistaa tarvitsevansa jotakin tavaraa vielä joskus. Kuitenkin on parempi miettiä tarkoin mistä luopuu, jotta ei luovu jostakin, minkä sitten joutuukin hankkimaan uudelleen.

   Esimerkki silitysrauta. Jos en olisi käyttänyt silitysrautaa pitkään aikaan, miettisin ennen luopumista seuraavia asioita: 1. Onko minulla periaate, että en osta vaatteita, jotka joutuu silittämään? Aionko pitää tästä periaatteesta kiinni maailman tappiin asti? 2. Käytänkö verhoja, pöytäliinoja tai muita sellaisia tekstiilejä, jotka vaativat silittämistä? Jos en juuri nyt käytäkään, niin aionko käyttää joskus myöhemmin? Jos olisi olemassa mahdollisuus, että tarvitsisin silitysrautaa myöhemmin, en luopuisi siitä. Kyse on laitteesta, jossa tuskin tapahtuu mitään ihmeempää kehitystä. Uuteen vaihtaminen ei siitä syystä olisi perusteltua. Ottaisi valtavasti päähän ostaa uudelleen sama laite, jos sitä tarvitsisinkin.

   Minuakin tökkii tuo ”luovu surutta pieniksi jääneistä vaatteista, osta uusia oikean kokoisia vaatteita! Muoti on muuttunut joten haluat varmasti ostaa uudet vaatteet sitten kun olet laihtunut”. Noinhan sitä kai toimii, jos ei voi kuvitella pukeutuvansa muuhun kuin pintamuotiin. Jos ostaa ajattomia vaatekappaleita, samaa tilannetta ei tule. Itselläni ei ole hajuakaan muodista, vaan ostan vaatteita, joita voin ajatella haluavani käyttää niin pitkään kuin ne kestävät. (Vähintään viisi vuotta, yleensä pidempään, jopa kymmenenkin vuotta.) Kaikkia pieniä vaatteita en itse kuitenkaan säilyttäisi, vaan miettisin miten todennäköistä aivan oikeasti olisi joskus vielä sopia tiettyyn vaatekokoon. Itse olin aikoinaan noin 14 kiloa kevyempi kuin nyt. Mutta jos mietin asiaa tarkemmin, niin voin todeta, että on aika epätodennäköistä, että ilman todella suurta elämänmuutosta kevenisin vielä noihin mittoihin. Olin silloin juuri ja juuri parikymppinen laiheliini, ja siitä on nyt aikaa yli 15 vuotta. Olen siis jo aiemmin surutta luopunut vaatteista, joihin tuolloin sovin. Jos olisin laihduttamassa, ja todella voisin vielä sopia hyviin vaatteisiini, en heittäisi niitä noin vain pois, jos niissä ei olisi mitään vikaa.

   Minulla on samanlainen takkitilanne kuin sinulla. Vähempikin riittäisi, jos vain löytäisi juuri täydellisen sopivia. Vaatimuksia on minullakin riittämiin. Vetoketjutilanne, jonka kuvasit, on itselleni tuntematon. Minulta ei ole tainnut yksikään vetoketju koskaan hajota. Yhden kortin varaan en varsinkaan talvella asiaa jättäisi. Itse voisin kuitenkin paikata tilanteen käyttämällä toista takkia, ja pukemalla alle riittävästi kerroksia. Jos rahatilanne on kovin niukka, kannattaa ennakoida tulevia aikoja. Ei siis kannata minimalismin tai minkään muunkaan nimissä hankkiutua tilanteeseen, jossa joutuu pulaan. Mielestäni tarpeellisista, hyvistä tavaroista ei pidä luopumisen vuoksi luopua. Vähillä rahoilla elävälle varatakki talvella lienee tarpeellinen olla olemassa.

   Tärkeintä tavaroista luopumisessa on ottaa tarkkaan huomioon oma elämäntilanne ja omat tarpeet. Jos rahaa on käytössä niukasti, ei ole järkevää luopua rahanarvoisista tavaroista – kuten käyttökelpoisesta takista. Eikä tavaroista ole pakko luopua muutenkaan, vaikka koko muu maailma innolla kaappejaan tyhjentäisikin. Siis säilytä ihmeessä ylimääräistä takkia tai vaatteita, joihin vielä aiot sopia. Ei kannatakaan nähdä ongelmia siellä, missä niitä ei ole. Voi olla, että kirjoitan aiheesta tästäkin näkökulmasta jossain vaiheessa.

   • Miksköhän mun vetoketjut aina hajoo 😀 varsinki jos kengissä on vetoketju niin ne hajoo aina ennenku kenkä ois muuten roskiskamaa. Muistan kun joskus mulla oli vaan yhet talvikengät ja vetoketju toimi huonosti. Kerran en meinannu saada kenkiä jalasta pois 😀 Oon ollu joskus tosi laiha mut siitä on jo 5 vuotta, enkä niin laihaks varmaan aiokkaan laihduttaa. Niistä pienimmistä xs vaatteista oon jo luopunut.
    Tosta silitysrauta asiasta tuli mieleen, että jos joku ei silitä ikinä mitään, mutta verhot pitää silittää. Sit kun kerran vuodessa pesee verhot niin pitää omistaa sen takia silitysrauta 😀 Ite kyl silitän vaan pöytäliinat ja verhot eli melkein sama tilanne.

    Periaatteessa ylimääräisen takin säilyttäminen ei oo ongelma, mutta tässä asunnossa tosi vähän kaappeja ja aina saa miettiä että missä mä tätä tavaraa säilytän. (keittiön kaappien lisäks eteisessä 3 kaappia + pieni vaatehuone missä pyrin säilyttään vaan vaatteita) enkä ees tiiä mihin laitan talvivaatteet ja luistimet kesän ajaks. Ennen vein ne kellarivarastoon mut nyt se ei onnistu.. pitää kai vähentää jotain muuta tavaraa et saan ne kaappiin.

    • Jos silittää vain verhot kerran vuodessa, niin voisikohan silloin lainata silitysrautaa jostakin? Olisi käyttöä sellaiselle yleislainaamolle, josta voisi lainata esim. silitysrautaa, ompelukonetta, paperisilppuria jne.

     Pienet säilytystilat on kyllä harmillinen juttu. Toivottavasti keksit sopivia ratkaisuja säilyttää tarpeelliset tavarasi.

     • Olen myös miettinyt silitysrautaa. Itse en silitä verhoja tai pöytäliinoja, ryppyinen sopii meille paremmin 🙂 Vaatteita, joita pitää silittää on niukasti. Jostain syystä olen myös viime aikoina ollut kovin ärsyyntynyt huonosta laadusta, sen joka merkityksessä. Kun kerran silitin ompelija-ystävättäreni silitysraudalla, tajusin oman ”höyryrautani” olevan suoraan sanoen paska. Ihmekös silittäminen on ollut vastenmielistä, huonoilla välineillä mistä tahansa tulee hankalaa ja aikaa vievää. Olenkin pohtinut, josko laittaisin oman rautani pois. Ompelukonetta en enää omista, ompelen käsin tai ompelutan ystävättärelläni.

     • Kiitos kommentistasi! Tuo on niin totta, huonosti toimivilla välineillä tekemisestä tulee hankalaa ja vastenmielistä. Huono laatu asiassa kuin asiassa ärsyttää minuakin.

 6. Mulla homma toimii mielestäni hyvin. Minulla on mukana kulkeva ammattiliiton taskukalenteri juokseville asioille, joissa on olennaista päivämäärät ja kellonajat. Siinä on myös muuta sellaista tietoa jota saatan toistuvasti tarvita esim töissä vuoden aikana. Sen uusin vuosittain, vanhaa joutaa roskiin. Sen lisäksi minulla on työkassissa muistikirja – johon tulee työmuistiinpanot, äkilliset ideat etc. Tietokoneella erilisinä tiedostoina tämä olisi yhtä sekamelskaa. Muistikirja toimii toisesta päästä myös käsityöprojektien luonnosvihkona ja matkapäiväkirjana – ellei läppäri ole mukana, jonne kirjoitan tiedostona päiväkirjaa ajoittain, esim ulkomaan työkeikoilta. Luulen, että tuo muistivihko joutuu antamaan tilaa läppärille, kunhan ostan seuraavan koneeni, jonka tulisi olla kannettavampi kuin nykyiseni – toisaalta piirrosluonnosten teko on koneella hankalampaa kuin käsin. Ja tykkään muistikirjoista esineinä. En voi hävittää muistikirjojani tuon työsisällön vuoksi, toisaalta myös matkapäivien muistiinpanot on kivat säilyttää. Yksi kirja kestää n. 2 vuotta. Kolmanneksi työpöydällä on kirjoittamisen tukena avolehtiö, joka tyhjenee sitä myöten, kun työt etenee. Sitä voisi kutsua pikemminkin prosessilehtiöksi. Muita lippusia ja lappusia ei ole, tai jos on, ne on muistikirjan välissä.

  • Microsoftin OneNote on ihan älyttömän loistava muistiinpano-ohjelma. Toimii pilvessä, eli helposti päästävissä tietoihin niin puhelimesta kuin koneellakin. Ilmainen. Takuuvarma. Helppokäyttöinen. Hoidan nykyään sillä kaikki työ- ja kotimuistiinpanot. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s