Leo Babautan ilmainen e-kirja luopumisen taidosta

Leo julkaisi blogissaan syntymäpäivänsä kunniaksi ilmaisen e-kirjan luopumisen taidosta. Olen lukenut sitä hyvän matkaa, mutta jätin sen hetkeksi lepäämään makustellakseni sitä paremmin rauhassa, riittävän ajan kanssa. Tätä kirjaa en halua vain lukea läpi, vaan todella perehtyä asiaan.

Luopumisen taito on monella tavalla hyödyksi. Meidän on luovuttava elämän mittaan paljosta, lopulta koko elämästä. Luopumista voi yrittää vastustaa, kokea tuskaa elämän epäoikeudenmukaisuudesta. On myös mahdollisuus opetella hyväksymään se tosiasia, että elämä ei aina mene kuten tahtoisimme. Emme pysty vaikuttamaan kaikkeen, ohjailemaan elämän kulkua mieleiseksemme. Pienempiä luopumisen hetkiä kohtaamme lähes joka päivä, joskus niitä tulee kuin taukoamattomana virtana. Ajoittain joudumme kohtaamaan myös suurempaa luopumisen aiheuttamaa kärsimystä.

Minimalismin hengessä voisin kirjoittaa tämän tekstin päätössanat saman tien, mutta sen sijaan tarjoan vielä linkin toiseen Leon e-kirjaan, jonka hän julkaisi viime vuonna. En muista kirjoitinko tästä silloin, mutta jos kirjoitin, niin ehkä muistutus ei ole haitaksi.

The Little Book of Contentment on myös lukemisen arvoinen, ja sekin täysin ilmainen e-kirja. Tyytyväisyys ja luopumisen taito ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa, ja molempien oppiminen parantaa elämänlaatua. Elämän yksinkertaistaminen on opettanut minulle paljon tyytyväisyydestä, samoin luopumisesta, mutta luen aiheista silti mielelläni. Aina voi oppia uutta, tai nähdä asioita uudesta näkökulmasta. Opittavaa on vielä paljon.

Mukavia lukuhetkiä!

6 kommenttia artikkelissa “Leo Babautan ilmainen e-kirja luopumisen taidosta

 1. Hyvä nosto. Olen myös lukenut joskus hänen blogitekstejään. Noihin Kirjoihin en olekaan tutustunut.

 2. Kiitos hyvästä lukuvinkistä!

  Haluaisin myös kiittää sinua todella mahtavasta blogista. Tekstiesi lukeminen on aina kuin raikas tuulahdus kaoottiseen arkeen. Blogisi on myös saanut tosissaan ajattelemaan, mikä minulle on tarpeellista ja mitkä asiat ovat niitä, jotka oikeasti tekevät onnelliseksi.
  Minimalismitaipaleeni on vasta alussa ja enemmän vielä ajatuksen tasolla, mutta pikkuhiljaa olen alkanut käydä myös tavaroitani läpi. Ajatus siitä, että jossain vaiheessa omistaisi vain tarpeellisen, kannustaa eteenpäin.
  Toivottavasti jaksat jatkossakin kirjoittaa ja jakaa ajatuksiasi. Voin ainakin omasta puolestani sanoa, että ne ovat iso inspiraation lähde ja herättävät toimimaan 🙂

  • Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! On ihana kuulla, että olet saanut hyötyä ja inspiraatiota blogistani. Hienoa, että olet alkanut miettiä, mikä elämässä on sinulle tärkeää ja tarpeellista, mikä tekee onnelliseksi. On kovin helppoa urautua omaan elämäänsä, elää kuin jonkinlaisella automaattiohjauksella, sen enempiä miettimättä tai kyseenalaistamatta. Kun alkaa miettiä asioita tarkemmin, saattaa huomata, että elämässä on paljonkin turhaa painolastia, josta on mahdollista päästä eroon ja jatkaa elämässä eteenpäin keveämmin. Näitä asioita ei vain kiireisen arjen pyörityksessä tule huomanneeksi.

   Tämänkaltainen positiivinen palaute kannustaa jatkamaan kirjoittamista, vaikka lopettaminen ei ole kyllä käynyt mielessänikään. Aion jatkaa entiseen malliin. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s