Loma-aika ilman jokapäiväistä internetiä

Olen lähdössä jossain vaiheessa ensi viikolla lomareissuun. Mietiskelin, mitä tekisin internetin käytön suhteen. Ensin ajattelin ottaa tietokoneen mukaani, jotta voisin kirjoittaa uusia tekstejä ja vastailla kommentteihinne. Jokin minussa kuitenkin vastusti ajatusta.

Olen huomannut viime aikoina muistini heikenneen. Pääni sisältö ei pysy samalla tavalla hallinnassa kuin tavallisesti. Rakastan ajattelemista, lukemista ja kirjoittamista, ja olen käyttänyt näihin ihaniin asioihin enemmän aikaa kuin aivoilleni on hyväksi. Pääni kovalevy on täynnä, jumittaa ja ylikuumenee. Olen rasittanut aivojani liikaa, enkä ole antanut niille niiden tarvitsemaa lepoa. Nyt on levon aika.

Blogini ei ole koskaan ollut tauolla, vaikka minä olenkin ottanut taukoa koneen äärellä olemisesta. Samalla tavoin toimin nytkin. Vaikka minä lomailen, enkä ole välttämättä koneen äärellä vähään aikaan, niin blogini päivittyy entiseen tapaan. Tekstejä on julkaisujonossa, ne ilmestyvät aikanaan luettavaksi ja kommentoitavaksi. Vastaan kommentteihinne mielelläni, mutta lomareissuni ajan harvemmin ja mahdollisesti tavallista suppeammin. Vastaukseni viive voi venyä päiviksi tai viikoiksi, mutta vastaan kyllä ajallaan. Lomareissuni tilanne on tavallistakin mutkikkaampi, enkä tiedä vielä millaiseksi elämä seuraavien viikkojen aikana muotoutuu.

Hiljalleen on aika alkaa pakata tavaroita. Tällä kertaa asiat ovat toisin kuin ennen, ja joudun olosuhteiden muuttumisen vuoksi pakkaamaan enemmän tavaraa kuin aiemmin. Matkalaukkuun tulee sovittaa tällä kertaa esim. pyöräilykypärä, sadeasu ja monenlaisia vaatteita monenlaisia säitä varten. Se mikä ennen onnistui auton avulla, on nyt pyörämatkan päässä. Ja tuo matka on pidempi, kuin mihin olen koskaan ennen omin jalkavoimin tottunut. Odotan tilannetta kiinnostuksella, mutta pakkaamista se todella hankaloittaa.

Toivon teille kaikille oikein ihanaa kesää. Pitäkää huolta aivoistanne, antakaa niille riittävästi lepoa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, miltä tuntuisi muutama päivä, viikko tai useampikin ilman tietokonetta, sosiaalista mediaa, nettiä tai puhelinta, tai näiden käytön vähentäminen ja rajoittaminen. Itse olen nauttinut jo useita kesiä muutaman viikon lähes nettivapaata aikaa, ja se tekee ihmeitä. Jo muutama päivä virkistää ja rauhoittaa ylikierroksilla käyvää mieltä.

Välillä on myös mitä ihaninta olla tekemättä yhtään mitään. Ottaa aikaa vain olemiselle ja elämästä nauttimiselle.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s