Linkkivinkkejä listojen ystäville + video

Tällä kertaa kokosin yhteen luettavaa listojen ystäville, aiheina stressin lievittäminen ja yksinkertainen elämä.

51 Great Ways to Relieve Stress

Aina välillä tulee hetkiä, jolloin stressi saa vallan ja olennainen unohtuu. Silloin voi päästä eteenpäin vaikka kokeilemalla jotakin Zen Presence -blogin listaamista keinoista stressin lievittämiseksi. Itse suosin monia listan keinoja, mutta etenkin stressiä aiheuttavista asioista kirjoittamista (kohta 6), ulkoilua (11), musiikin kuuntelua (32) ja laulamista (25).

Simple Living Manifesto: 72 Ideas to Simplify Your Life

Kuten Leo Babauta kirjoittaa, lyhyt ohje elämän yksinkertaistamiseksi kuuluu:

1. Selvitä mikä on sinulle kaikkein tärkeintä.
2. Jätä pois kaikki muu.

Jos tuntuu, että tämä yksinkertainen ohje ei anna tarpeeksi eväitä päästä eteenpäin, niin artikkeli sisältää myös 72 kohtaa sisältävän version, josta voi ammentaa ideoita elämän yksinkertaistamiseksi. Moni kohta sisältää linkin, josta pääsee lukemaan lisää Leon ajatuksia aiheesta. Minulle tämä luettelo antoi aikoinaan paljon inspiraatiota, ja palaan siihen edelleen silloin tällöin. Omia suosikkikohtiani ovat monien muiden muassa tärkeimpien asioiden listaaminen (kohta 1), tavaroiden vähentäminen (9), vaatekaapin yksinkertaistaminen (13), ajan viettäminen yksin (21), opetella mikä on tarpeeksi (26) ja mainosten kuluttamisen vähentäminen (50) – niistä kaikista on ollut paljon apua elämän yksinkertaistamisessa.

Everything You Wanted to Know About Simplifying Your Life, and Way More

Artikkelissaan Leo Babauta kokoaa yhteen linkkejä kirjoituksistaan, joista moni sisältää listamuotoon kirjoitetun tekstin elämän yksinkertaistamiseen liittyvistä aiheista. Minua lämmittävät erityisesti artikkelit 15 Great Decluttering Tips ja A Guide to Creating a Minimalist Home.

Lopuksi haluan antaa vielä vinkin The Minimalists -blogin kirjoittajien kiinnostavalla tavalla toteutetusta Ted-puheesta otsikolla A rich life with less stuff.

Tässäpä teille vähäksi aikaa luettavaa ja pieni makupala katsottavaksi, toivottavasti saatte inspiraatiota ja uusia ideoita. Antoisia lukuhetkiä!

4 kommenttia artikkelissa “Linkkivinkkejä listojen ystäville + video

  1. Kiitos hyvistä linkeistä! Taidanpa tarttua toimeen nyt, ennen kuin on liian myöhäistä. Aloitan ainakin, tämäkin on varmaan niitä juttuja jotka ovat aina kesken…

    • Kiitos vinkeistä! Tuon Adam Bakerin TEDin olen katsonutkin, en muista olenko sen blogiin linkannut. Blogivinkkiisi en ole tutustunut, käynkin kurkkaamassa. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s