Linkkivinkkejä: onnellisuus ja hyvinvointi

Tänään jaan kanssanne muutaman hyvän artikkelin onnellisuudesta ja hyvinvoinnista. Nämä ovat olleet kirjanmerkeissäni jo melko pitkään, ja palaan näihin aina välillä. Kertaus on opintojen äiti, sanotaan, ja ainakin minun muistini on sen verran hajanainen, että se tarvitsee ajoittain virkistystä.

10 Simple Steps to Make the Most of Every Day

”After all, some may get more days than others, but each of us have been given this one. And we ought to be making the most of it.”

Näin kirjoittaa Joshua Becker artikkelinsa alkupuheenvuorossa, ennen kuin kertoo kymmenen asiaa, joiden avulla hän on saanut enemmän iloa jokaisesta päivästä. Keinoissa tuskin on juuri mitään uutta, mutta muistin virkistämiseksi ja inspiraation vuoksi niihin kannattaa palata yhä uudelleen. Omasta kokemuksestani ja muita seurattuani voin todeta, että esimerkiksi kohdassa 7 – todellinen läsnäolo kun olemme toisten ihmisten seurassa – on monella parannettavaa.

The Complete Guide to Not Giving a Fuck

Julien Smith kirjoittaa aiheesta, joka koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaista: mitä muut ajattelevat itsestä, ja etenkin, miten haistattaa pitkät tuolle ajatukselle. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että elämä keventyy huomattavasti, kun ei juuri mieti mitä toiset ihmiset ajattelevat. Toisten ajatuksiin ei voi vaikuttaa, joten kannattaa opetella hyväksymään, että ihmiset ajattelevat mitä ajattelevat, ja sillä hyvä. Jokaisen ihmisen miellyttäminen olemisellaan, sanomisillaan ja tekemisillään on silkka mahdottomuus.

10 Positive Psychology Studies to Change Your View of Happiness

Jos olet kiinnostunut tutkimustiedosta, niin suosittelen Joshua Beckerin artikkelia, johon hän on koonnut kymmenen tutkimusten vahvistamaa asiaa onnellisuudesta.

Tiesitkö, että kuvittelemme rahan tuovan paljon enemmän onnellisuutta, kuin se tosiasiassa tuo? (Tämä pätee tilanteeseen sen jälkeen, kun perustarpeet on tyydytetty.) Tai tiesitkö, että vapaaehtoistyö itselle tärkeiden asioiden parissa parantaa hyvinvointia ja tyytyväisyyttä elämään, sekä vähentää masennusta ja ennenaikaisen kuoleman riskiä?

All the Advice on Happiness You’ll Ever Need in One Post

Leo Babauta on koonnut onnellisuuteen liittyvistä teksteistään koosteartikkelin, jossa riittää lukemista! Leon pohdittuja tekstejä luen aina mielelläni, ja moniin palailen yhä uudelleen. Koosteen 26:sta artikkelista löytyy varmasti jotakin kiinnostavaa luettavaa. Aiheina ovat mm. pienten asioiden vaaliminen, itsen vertaaminen toisiin, tyytyväisyys, kiitollisuus, myötätunto ja kärsivällisyys.

Antoisia ja inspiroivia lukuhetkiä!

Yksi kommentti artikkelissa “Linkkivinkkejä: onnellisuus ja hyvinvointi

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s