Lisää jouluisia linkkivinkkejä

Joulukuuta kun eletään, niin monessa blogissa julkaistaan jouluun liittyviä kirjoituksia. Osa niistä saa minut nyökkäilemään itsekseni, että ”sanos muuta!” tai ”älä muuta sano!”. (Ihanan ristiriitaista, eikö?)

Haluan jälleen tarjota teille muutamia itseäni puhutelleita tekstejä. Toivottavasti ne tuovat iloa tai uusia ajatuksia näin joulua odotellessa.

9 Things That Shopping Can Never Deliver

Joshua Becker kirjoittaa viisaita. Käy vaikka itse katsomassa. Joshuan mainitsemat yhdeksän asiaa, joita shoppailu ei voi koskaan tuoda, tuovat mieleen paljon omakohtaisia kokemuksia erilaisista ostoksista, joilla olen yrittänyt saavuttaa jotakin sellaista, mitä on mahdotonta ostaa kaupasta.

Eräs ajatus tekstissä tuntuu erityisen osuvalta. Vapaa suomennos kuuluu näin:

”Tyytyväisyyttä ei voi koskaan ostaa kaupasta. Jos voisi, laatikkomme, kaappimme ja autotallimme eivät olisi ylitsepursuavan täynnä. Liiallisuus todistaa tyytymättömyyttämme. Jos et ole tyytyväinen tänään, ei ole olemassa mitään minkä ostamalla voisit asian muuttaa.”

Parents, What Expectations Are We Setting for the Holidays?

Tämäkin teksti on Joshua Beckerin viisaasta kynästä. Hän kirjoittaa jouluun liittyvistä pettymyksistä. Miksi lapset usein pettyvät jouluna lahjoja avatessaan? Minkälaiset asiat pettymykseen johtivat, ja olisiko siltä voinut välttyä?

Joshua kertoo myös oman perheensä lahjatavoista. Vanhemmiltaan hänen lapsensa saavat yhden tavaran minkä he haluavat, toisen minkä he tarvitsevat ja kolmantena lahjana perheen kanssa jaettavan kokemuksen.

Kääntyykö jouluaatto teillä helposti jännitystä kihelmöivästä joulupukin odotuksesta pettymykseen? Jos näin on, suosittelen lämpimästi Joshuan mainiota tekstiä. Se voi tarjota ajatuksia, miten järjestää mukavampi joulu koko perheelle.

Älä osta mitään -päivä ja krääsätön joulu

Älä osta mitään -päivä tuli ja meni. (Vinkki: niitä voi vapaasti viettää kun siltä tuntuu, ei tarvitse odottaa ensi vuoteen.) Mahdollisuus krääsättömään jouluun on olemassa vaikka vielä tänä vuonna.

Leo Stranius komppaa tietämättään ajatuksiani kirjoituksessaan. Minäkin olen kokenut, että tavaralahjoista on enemmän harmia kuin iloa – sekä antajan että saajan ominaisuudessa. Moni lahja päätyy turhaan krääsäksi kaappeihin. Ihmis- ja luontoystävällisempiä vaihtoehtoja on olemassa, muutama hyväksi havaittu muistutuksena Leon tekstissä.

Vielä yksi joulukalenteri

Vinkkasin jo aiemmin muutamasta joulukalenterista, mutta vielä sopii yksi joukkoon. Joulukuuta on kulunut jo sen verran, että nyt saa ihan luvan kanssa ahnehtia luukkuja. Leo Straniuksen blogista löytyy mainio joulukalenteri luontoystävällisine vinkkeineen.

Mukavia lukuhetkiä ja uusia oivalluksia!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s