Tavaran vähentäminen minimalismipelin avulla

Onko tavaraa aivan liikaa? Haluaisitko saada määrää vähenemään, mutta et pääse alkuun? Lamauttaako tavaran valtava ylimäärä?

Mitä jos kokeilisit leikkimielistä, pelimäistä lähestymistapaa? The Minimalists -blogin kirjoittajien luoma minimalismipeli voisi saada tavaran vähentämiseen vauhtia. Se sopii erityisen hyvin avuksi silloin, kun tavaraa on vielä paljon jäljellä, tai kun vähentämisessä ei ole päässyt vielä alkuunkaan.

Minimalismipelin idea on yksinkertainen. Kuukauden ensimmäisenä päivänä vähennetään yksi tavara, toisena päivänä kaksi, kolmantena päivänä kolme ja niin edelleen kuukauden loppuun asti. Haaste lisääntyy sitä mukaa kun päivät etenevät.

Pelin avulla tavara vähenee mukavaa vauhtia. Jos aloitat tänään, helmikuun jälkeen tavaroita on jo 406 vähemmän! Jos et ehtinyt mukaan kuun ensimmäisenä päivänä, ei syytä huoleen. Voit aloittaa milloin vain.

Jos ylimääräistä tavaraa tuntuu olevan loputtomiin, voit pelata useampia kuukausia peräkkäin. Uuden kuukauden alku tarjoaa pienen hengähdystauon, kun päivittäinen vähennysurakka on jonkin aikaa pienempi.

Onko lähipiirissäsi muita tavaroiden määrän kanssa kamppailevia? Peliä voi pelata myös porukassa, toinen toistaan eteenpäin kannustaen ja kokemuksia jakaen. Kilpailuhenkisimmät voivat kokeilla miten pitkään pystyvät jatkamaan, ennen kuin tulee seinä vastaan.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että pelin tarkoitus ei ole vähentää tavaroita, jotta tulisi tilaa hankkia uutta tilalle. Ajatuksena on saavuttaa yksinkertaisempi ja kevyempi elämä, kun turhan tavaran aiheuttama moninainen painolasti vähenee.

Pidäthän huolen, että kierrätät kaiken käyttökelpoisen tavaran ja materiaalin eteenpäin, jos se suinkin on mahdollista. Ruoki roskista vain silloin kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Jokaisen tavaran valmistaminen on kuluttanut arvokkaita ja rajallisia luonnonvaroja, ja on tärkeää saada talteen materiaalit, joita voi vielä käyttää uudelleen.

Porukalla pelatessa tavarat voi kuljettaa kiertoon yhdessä, silloin ne ehkä tulee helpommin viedyksi pois nurkista pyörimästä. Varsinkin jos matka kierrätyspisteisiin tai jäteasemalle on pidempi, kannattaa yhdistää useamman ihmisen tavarat samaan kyytiin. Myös kirpputoripöydän pitäminen voi myös olla mukavampaa yhdessä.

Kun peli on ohi, mitä sen jälkeen? Nauti kodista, jossa on vähemmän turhaa tavaraa. Äläkä palkitse itseäsi lähtemällä ostoksille…

Onnea matkaan!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s