Ohjelmavinkkejä: elektroniikkajäte, kestävämpi kulutus ja kierrätys

Television ja radion seuraaminen suorana on jäänyt yhä vähemmälle. Tapanani on ajoittain kahlata läpi Yle Areenan tarjontaa, jos löytäisin jotakin inspiroivaa katsottavaa tai kuunneltavaa. Jälleen löytyi ohjelmia, jotka voisivat kiinnostaa teitä lukijoitakin – yksi ohjelma television ja kaksi radion tarjonnasta.

Ulkolinja: Elektroniikkajätteen vaarat

Elektroniikkajätekauppa EU:n ulkopuolelle on ollut kiellettyä vuodesta 1989. Euroopan Unionin alueella syntyvä elektroniikkajäte pitäisi siis kierrättää Euroopassa, mutta todellisuus on toisenlainen. Kaksi kolmasosaa elektroniikkajätteestä päätyy muualle kuin kierrätyslaitoksiin – muun muassa Ghanalaiselle kaatopaikalle.

Suosittelen ohjelmaa lämpimästi, laittaa miettimään. Toivottavasti mahdollisimman moni näkisi tämän ja pohtisi kohdallaan, kannattaako lähteä mukaan elektroniikan kilpavarusteluun ja vaihtaa toimivia laitteita uusiin. Toivon todella, että tulevaisuus toisi tullessaan kestävämpiä, korjattavampia ja päivitettävämpiä laitteita.

Mikä maksaa? Kohti kestävämpää kulutusta

Ohjelmassa keskustellaan muun muassa kiertotaloudesta ja elinkaariajattelusta, luonnonvarojen rajallisuudesta ja talouskasvusta. Pohditaan myös sitä, onko mahdollista kestävällä tavalla pitää jatkossa yllä nykyistä elintasoa.

Keskustelijoina ovat Ympäristökeskuksen kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja Jyri Seppälä ja johtaja Tellervo Kylä-Harakka Ruonala Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Mikä maksaa? Vieläkö kierrätys lisääntyy

Minkälaisia kierrättäjiä me suomalaiset olemme ja missä jätteemme syntyvät? Entä millaiset ovat kierrätyksen tulevaisuudennäkymät? Onko ekotrendi vahvistumassa? Missä meillä olisi erityisesti parantamisen varaa?

Keskustelijoina pohjoisen Euroopan suurimman kierrättäjän Kuusakoski Oy:n toimitusjohtaja Risto Pohjanpalo, professori Mika Horttanainen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ja Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja.

Mukavaa viikonloppua ja antoisia katselu- ja kuunteluhetkiä!

2 kommenttia artikkelissa “Ohjelmavinkkejä: elektroniikkajäte, kestävämpi kulutus ja kierrätys

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s