Ihana pellava

Siirryin muutama vuosi sitten käyttämään pelkästään pellavapyyhkeitä. Aiemmin käytössä olleet froteepyyhkeet kestivät kuivua niin pitkään, että ne alkoivat helposti haista. Ne myös muuttuivat käytössä nopeasti tunkkaisiksi ja ilmeisesti pörröisen olomuotonsa vuoksi niihin tarttui helposti erilaisia hajuja, esimerkiksi kissanhiekka-astian pölyinen haju.

Sain kauan sitten lahjaksi kaksi pellavapyyhettä, joita käytin harvakseltaan. Pellavasta irtoaa nukkaa, minkä vuoksi ne on syytä pestä erillään muusta pyykistä. Kahden pyyhkeen peseminen kerrallaan oli harmillista. Toisaalta froteepyyhkeitä sai olla ikävän hajun vuoksi pesemässä vähän väliä, pellavapyyhe pysyi raikkaana paljon pidempään. Nielin pyykkiharmini ja siirryin kokonaan pellavapyyhkeisiin.

Hankin muutaman pellavaisen käsipyyhkeen ja pari kylpypyyhettä. Edelleen pyyhkeitä oli turhan vähän pesukoneen kokoa ajatellen, mutta juuri ja juuri riittävästi käyttöä ajatellen. Kylpypyyhkeitä oli riittävästi, mutta käsipyyhkeitä olisi saanut olla enemmän, jotta niitä voisi vaihtaa puhtaisiin riittävän usein. Täydennystä löytyi onneksi läheltä, kun äiti teki kevätsiivousta liinavaatekaapissaan.

Mummuni kasvatti aikoinaan pellavaa ja kutoi siitä kauniita kankaita. Perintönä seuraaville sukupolville siirtyi pellavasta tehtyjä lakanoita, pöytäliinoja ja pyyhkeitä. Minäkin sain osan. Osa suurista pöytäliinoista ja lakanoista oli niin kuluneita, että ne sopi leikata ja ommella pyyheliinoiksi.

Pellavapyyhkeissä on froteepyyhkeisiin verrattuna monia etuja. Ne menevät kaapissa pieneen tilaan, samoin matkalaukussa. Ne kuivaavat hyvin ja kuivuvat nopeasti. Pysyvät raikkaina eivätkä ala haista. Pyyhettä ei tarvitse vaihtaa niin usein, joten pyykkiä joutuu pesemään harvemmin.

Pidän ohuista pyyhkeistä, jotka kuivuvat nopeasti. Keittiöpyyhkeinä minulla on mummun kutomat puuvillapyyhkeet noin 1940-luvulta. (Mummulla ei ollut puutetta liinavaatteista, olen pyyhkeiden ensimmäinen käyttäjä.) Käsipyyhkeitä ja kylpypyyhkeitä on sekä sileästä pellavasta että vohvelikankaasta. En keksi pellavasta mitään huonoa sanottavaa. Se toimii käytössä niin hyvin, että vaikka pyrin välttämään silittämistä, sileästä pellavasta kudotut pyyhkeet silitän mielelläni.

Tuskin olisin tullut vaihtaneeksi pellavapyyhkeisiin, jos kaupoista vielä saisi ohuita froteepyyhkeitä, jollaisia meillä käytettiin, kun olin lapsi. Äidilläni on edelleen käytössä 1980-luvulla ostettuja ohuita, lyhytnukkaisia froteepyyhkeitä. Ihanat ohuen ohuet froteepyyhkeet on valmistettu Kiinassa, mutta niihin aikoihin Suomessa valmistetut pyyhkeet ovat myös selvästi ohuempia kuin nykyään.

Pyyhkeiden kohdalla mielipiteitä on monia. Yksi etsii mahdollisimman paksuja ja pehmeitä pyyhkeitä, minä olen etsinyt ohuita pyyhkeitä, joista olen nauttinut mahdollisimman karkeina. Niin, yksi puute sileissä pellavapyyhkeissä on, johon tosin olen jo tottunut: niistä ei saa yhtä karkeita kuin froteepyyhkeistä.

Millaiset pyyhkeet ovat sinun mieleesi? Ohuet pellavaiset tai puuvillaiset, paksut froteiset, karkeat pellavafroteiset…

24 kommenttia artikkelissa “Ihana pellava

 1. Mielenkiintoista. Kiitos tästä postauksesta, sillä ennen tätä en pitänyt pellavapyyhkeitä vaihtoehtona 🙂 Mietin hiljattain, auttaisikohan 90 asteen pesu kylpypyyhkeisiini, jotka alkavat haista kosteina. Totta muuten tuokin, että ennen taidettiin käyttää ohuempia pyyhkeitä. Ehkä paksuus mielletään ylellisyydeksi.

  • Kiitos kommentistasi! Olen huomannut, että moni tosiaan ei pidä pellavaa vaihtoehtona. Osasyynä lienee todella huono saatavuus, kaikki kaupat myyvät paksuja froteepyyhkeitä, mutta pellavapyyhkeitä saa ihan tosissaan etsiä. Miten ne tulisivat edes mieleen, kun niiden tarjonta on niin huonoa?

   Jos kylpypyyhkeiden kanssa ei olisi enää mitään menetettävää, niin kokeilisin 90 asteen pesua. Väreihin se saattaa vaikuttaa, mutta en usko että juuri muuta haittaa olisi.

   Paksuus tosiaan mielletään ylellisyydeksi, mutta jotta sen ylellisyyden saisi ulosmitattua, niin olosuhteiden kotona tulee olla jotakin muuta kuin mitä minulla on koskaan ollut. Kun pyyhe kuivuu niin hitaasti että se alkaa haista, niin ylellisyys on aika kaukana… Itse en tosin koskaan ole kaivannut pyyhkeeltä paksuutta enkä varsinkaan pehmeyttä, jotenkin tuollaiset pyyhkeet tuntuvat käytössä ikäviltä. Ja kyllä, ennen pyyhkeet olivat ohuempia. En tiedä milloin pyyhkeistä alettiin tehdä niin paksuja kuin mitä ne nykyään kaupoissa ovat.

 2. Mäkin tykkään eniten pellavapyyhkeistä, mutta pihi kun olen, en halua ostaa niitä uutena. Siispä kirppiksillä kuljen silmät auki ja ostan, kun sattuu löytymään vanhoja hyviä pellavakankaita. Tänäänkin löysin kirpparilta tuollaisen kuvailemasi vanhaa ohutta froteeta olevan isomman käsipyyhkeen, jossa oli kauniit yksinkertaiset kirjailutkin mukana. Olen ommellut myös pellavaliinoista pyyhkeitä, ja toimii hienosti. Sama on lakanoissa, joskus käy todellinen tuuri ja saattaa löytää pellavalakanoita todella halvalla kirpparilta. Kärsivällisyys ja kiertely palkitaan 🙂 Ja tässä odotellessa käytän tavallisia froteepyyhkeitä, kunnes löydän niille ihanat korvaajat. Perheessä kun on useampi, niin kaikille ei vielä pellavapyyhkeet riitä joka viikko.

  • Kiitos kommentistasi! Kirppiksiltä voi tosiaan tehdä pellavalöytöjä joihin kannattaa tarttua, jos materiaalista pitää. 🙂

 3. Olen myös siirtynyt kokonaan ohuiden pyyhkeiden suosijaksi. Osa on pellavaa, osa puuvilla-pellavaa, osa pelkkää puuvillaa – mutta ehdottomasti ohuita! Syyt ovat samat kuin sinulla. Ohuet, kuivat ja kauniisti laskeutuvat pyyhkeet ovat kaikin puolin esteettisesti miellyttävämpi elämys kuin tanakat, haisevat ja ikimärät. En ole muuten tiennyt mistään pesunukasta, ja olenkin pessyt pellavat muiden pyykkien joukossa. Hyvin on toiminut sekin.

  • Kiitos kommentistasi! Minullekin tärkeintä on tuo ohuus. Kaupan kautta tulleissa pyyhkeissä on myös puuvillaa joukossa, mummun kutomat pellavaiset ovat kokonaan pellavaa. Kun katson mummun kutoman pellavapyyhkeen lumitähdistä muistuttavaa kuviota, en voi kuin ihmetellä, mitä kaikkea ihmiset ovat ennen osanneet tehdä. Ja miten paljon aikaa on mennyt, ennen kuin käsissä on ollut valmis kangas mitä ihailla.

 4. Olen samaa mieltä. Isonukkainen frotee on epämiellyttävä pyyhemateriaali. Lisäksi se menee äkkiä huonoksi ja vaatii ehdottomasti huuhteluaineen ollakseen pehmeitä. En saanut niitä edes puhtaan tuntuiseksi 60-asteessa säilytyksen jälkeen (olin vuosia ulkomailla ja tavarat olivat kuivassa varastossa pahtivlaatikoissa) Onnekseni löysin todella ohut ja tiivisnukkaiset puuvillafroteiset kylpypyyhkeet, jotka jättikoostaan huolimatta kuivuvat suhteellisen nopeasti ja ovat siistin näköiset.

  • Kiitos kommentistasi! Olet tosiaan onnekas, kun olet löytänyt ohuet puuvillafroteiset pyyhkeet! Ovat nykyään todella kiven alla. Tai jos löytää ohuen, se on yleensä myös harvaan kudottu ja huonolaatuinen.

   Tuo huuhteluaine ja froteepyyhe onkin melkoinen dilemma. Ainakin Finlayson kehottaa välttämään huuhteluaineen käyttöä pyyhkeiden pesussa, koska se heikentää niiden imukykyä. Mutta jos pyyhkeidensä haluaa pysyvän pehmeinä, niin en minäkään muuta keinoa tiedä kuin huuhteluaine. Tosin joskus olen kuullut, että liiallinen pesuaineen käyttö voi aiheuttaa froteepyyhkeiden kovettumista. Mene ja tiedä.

 5. Ohuet, pehmeät froteepyyhkeet olisivat täydelliset. Valitettavasti paras mitä löysin kun vähän aikaa sitten uusin pyyhkeitä oli keskipaksut (mutta maltillisen kokoiset) pehmeät froteepyyhkeet, joten niitä meillä on nyt käytössä. Ne kyllä kuivuvat nopeasti, en ole ikinä muutenkaan huomannut minkäänlaisia hajuhaittoja froteepyyhkeissä? Eikä meillä käytetä huuhteluainettakaan, vaan siihen lokeroon menee etikkaa. Ehkä se pitää tunkkaisuudenkin poissa? Ainakin pyyhkeet ovat säilyneet pehmeinä.

  En ymmärrä miksi ohuet froteepyyhkeet ovat tyystin kadonneet kaupoista, tiedän että jotkut yhdistävät paksuuden luksukseen mutta eihän nyt ihan jokaikisen mallin tarvitsisi silti olla paksu? Tähänkin kommentoineiden pienestä otannasta jo näkee että ohuille olisi hyvät markkinat.

  • Kiitos kommentistasi! Mikä lie syynä ohuiden pyyhkeiden katoamiseen. Meillä froteepyyhkeet eivät pysyneet raikkaina, ellei niitä levittänyt esim. pyykkitelineelle. Jos ne ripusti lenkistään kuivumaan, niin ne alkoivat haista tunkkaiselle. Etikka tosiaan raikastaa, mutta en tiedä toimisiko sekään jos ongelmana on että pyyhe kuivuu liian hitaasti. Kun nyt mietin, niin ehkä yhdessä asunnossa tätä pyyhkeiden hajuongelmaa ei ollut. Siellä kylpyhuone oli niin tuskaisen kuuma, että ilmeisesti pyyhe kuivui siellä tarpeeksi nopeasti.

 6. Minäkin käytän ohuita pellavapyyhkeitä. Niitä on minulla kaksi, ompelin ensin toisen yhtä historiatapahtumaa varten, ja sitten toisen, kun ensimmäinen hukkui. Muutaman vuoden kadoksissa oltuaan löytyi sekin sitten… Miehenikin tykkää noista pellavapyyhkeistä. Muitakin pyyhkeitä mulla on, jotka ovat palvelleen vuosikausia ja joilla on tunnarvoa, mutta froteisia mulla ei ole enää yhtäkään. Minäkin arvosta ohuutta, sillä sellaista jaksaa helpommin pitää päässä saunan jälkeen. Tärkeimpänä ominaisuutena tietenkin toimivuus reissussa: menee pieneen tilaan eikä näytä niin paljoa pyyhkeeltä ettei voisi käyttää muuhunkin tarkoitukseen.

 7. Ostin ensin tyttärelle ohuen pellavapyyhkeen reppureissua varten, menee pieneen tilaan ja kuivuu nopeasti. Tyttären kehuttua pyyhkeen maasta taivaaseen, olen kokeillut itsekin ja tykkään kyllä kovasti.

  Mutta pellavalakanat! Ostin ensimmäiset viime kesänä kirpputorituotoilla, ja ne ovat ihanat. Viileät ja mukavasti vähän ikäänkuin karkeat.
  Mieleni tekisi niitä lisää, mutta kun on puuvillaisiakin kaapissa. Toisaalta elämästä viettää kolmasosan siellä lakanoiden välissä, eli ehkä noihin voisi sijoittaa…

  • Kiitos kommentistasi! Minä jo odotinkin, koska joku mainitsee pellavalakanat. 🙂 Meillä ei ole pellavalakanoita, mutta kunhan tulee tarvetta uusista lakanoista, niin hankin sellaiset. Tuota viileyttä minä kaipaan kovasti öisin, on niin helposti liian kuuma vaikka mitä tekisi. Pellavalakanoiden hintahaitari on aikamoinen, kun tietäisi mitä siitäkin ajattelisi.

 8. itse yhdistän pehmeyden ja paksuuden ylellisyyteen, ja lämpöön. suihkun jälkeen on usein vähän vilu, ja silloin haluan että pyyhe lämmittää.
  en ole koskaan kokeillut pellavapyyhettä kylpypyyhkeenä, mutta ehkä sitä voisi kokeilla, kun tulee se aika, että kulunut pyyhkeeni on aika vaihtaa uuteen. sellaisiakin näköjään on, joita ei tarvitse silittää: http://moko.fi/kauppa/tuote/kylpyhuone/19040357/100-pellava-kylpypyyhe-100×150-kitti
  hyvä että joku antaa uusia näkökulmia, en olisi koskaan edes tullut ajatelleeksi, että pyyhkenä voisi toimia sellainenkin, joka ei ole mahdollisimman pehmeä ja paksu 🙂

  • Kiitos kommentistasi! Makuasiana minä tuota silittämistä pidän, tuskin se välttämätöntä on jos ei huvita. Yleensä olen silittänyt pyyhkeet, mutta ovat ne joskus jääneet silittämättäkin. Toimivuuteen se ei vaikuta mitenkään, mutta hieman ylellisemmältä tuntuu kääriytyä sileään pyyhkeeseen. Tosin eihän se ensimmäisen käytön jälkeen enää kovin sileä ole, varsinkin jos sen hiustensa ympäri kieputtaa. Pyyhe voi tosiaan olla muutakin kuin pehmeä ja paksu. 🙂

 9. Meilläkin ollaan pikku hiljaa siirtymässä pellavapyyhkeisiin, samoista syistä kuin teilläkin. Omat vohvelikankaiset olen ostanut Tallinnasta, sieltä niitä saa huomattavan edullisesti. Lapsuudenkodissa oli sellaisia ihanan pehmeiksi hiutuneita ikivanhoja pellavapyyhkeitä, selvästi vain paranevat käytössä. Luulen että se onkin osasyy pellavan epäsuosioon, että varsinkin sileät pellavapyyhkeet voivat uusina olla karheita eivätkä kovin imukykyisiä, niihin ei välttämättä ensikokeilulla ihastu.

  • Kiitos kommentistasi! Minäkin olen kuullut, että pellava vain paranee käytössä. Itse pidän juuri siitä pienestä karheudesta, enkä ole huomannut ongelmia uudenkaan pyyhkeen imukyvyssä. Kun sen pesee ennen ensimmäistäkään käyttöä, niin hyvin on toiminut. Mutta ilmeisesti tuo karheus on sen kokoinen myynnin este, että olen törmännyt useammankin kerran pellavapyyhkeisiin, jotka on jo valmiiksi ns. pehmeiksi pesty. Voisin kuvitella, että tuollaiset eivät myöskään enää nukkaa niin paljon kuin aivan tavalliset pellavapyyhkeet uutena. Pellavaa kannattaa tosiaan hankkia Virosta, jos on siihen suuntaan kulkua. Saatavuus ja hinta ovat ihan toista kuin täällä.

 10. Ohuet pyyhkeet ovat selvästi nouseva trendi, esim. vohvelikangas (sekä puuvillaisena että puuvilla-pellavana) on tehnyt paluun, sitä on myös monilla laatumerkeillä. Ostin juuri pari ”isommalla vohveliruudulla” olevaa puuvillapyyhettä kokeiluun, sidoksen kohokuvio tekee siitä jonkin verran perinteistä vohvelikangasta muhkeamman – mutta silti näitäkin menee pesukoneeseen ainakin tuplamäärä tavallisiin froteepyyhkeisiin verrattuna.

  Pellavaa en halua käyttää juuri nukkaavuuden takia. Ymmärtääkseni pellavatekstiilien säännöllinen pesu vaatisi nukkasihdin tiuhaa puhdistusta, ja itse en laittaisi kyllä seuraavaankaan koneelliseen esim. tummaa pyykkiä (olen kyllä aika friikki nukka-asioiden ja pyykin lajittelun suhteen),

  • Kiitos kommentistasi! Vohvelikangas on mukava materiaali tosiaan myös puuvillaisena. Pellava tosiaan nukkaa, enkä tiedä miten pitkään pyyhettä on pestävä, että nukkaaminen reilusti vähenee. Pyyhkeissä on eroja, meillä jotkut pyyhkeet nukkaavat paljonkin, toiset vähemmän, enkä osaa sanoa mikä tuon eron syynä on. Vähemmän nukkaavien ripustuslenkistä on häipynyt tieto materiaalin tarkasta koostumuksesta. Nukkasihtiä on tosiaan tarkastettava, itse tarkastan joka kerta kun olen pessyt pellavapyyhkeitä. Ei ole kauankaan kun pesukone ei suostunut päästämään vettä pois koneesta, jolloin löysin syyksi tiukkaan pakkautuneen pellavanyttyrän, joka oli tukkinut pienen putkenpätkän pesukoneen poistoputken ja käsienpesualtaan hajulukon välissä. Tosin olen kyllä huomannut, että nukkasihti menee aika kauheaan kuntoon ihan vain siitäkin, kun muutaman kerran pesee tummaa pyykkiä ja farkkuja.

   Minäkin olen aika tarkka pyykin lajittelun ja nukka-asioiden suhteen. Näyttäisi vähän siltä, että nykyiset vettä säästävät pesukoneet hankaloittavat pyykinpesua. Toisin sanoen esim. froteepyyhkeestä irronnutta pientä nukkaa löytyi joskus vielä kolme-neljä pesua sen jälkeen, kun olin viimeksi pyyhkeitä pessyt. En muista tällaista olleen vanhempien pesukoneiden kanssa. Joskus pyöritän pellavapyykin jälkeen vielä yhden huuhtelun, jos on laitettava tummaa pyykkiä seuraava koneellinen.

 11. Voi ei, nyt alkoi kyllä hirveästi mieli tekemään pellavaisia tai pellava-puuvilla pyyhkeitä. Rakastan pellavaa vaatetuskankaana, ja minulla on myös lapsuudesta ihania muistoja äidin ja mummin pellavapyyhkeistä. Olin unohtanut koko asian! Olen hyvinkin tuskaillut noiden haisevien paksujen pyyhkeiden kanssa, mutta nyt taisi löytyä ratkaisu! Vaihtaisikohan joku ihana mummo pyyhkeitä päittäin, vai miten noista nykyisistä sitten pääsisi eroon? Kestää ikuisuuden ennenkuin ne kuluvat loppuun, auts! Ja vielä löysin ihania pyyhkeitä tuolta janas.fi-osoitteesta – näkyy olevan kohtuuhinnalla vohvelikangasta ja pellavaa… voi kun äkkiä tulis nyt kaikki joulut ja synttärit ja nimipäivät ja kissanristiäiset ja ja…

  • Kiitos kommentistasi! Tuo paksujen pyyhkeiden kanssa taistelu on ikävää. Itse annoin osan pyyhkeistämme tarvitseville tutuille, osan kierrätin eteenpäin. Olivat kunnoltaan lähes uudenveroisia, niitä oli kertynyt niin paljon, että suurin osa oli vain kaapin täytteenä. Huonokuntoisempia saattavat ottaa vastaan esim. eläinsuojat tai niistä voi tehdä rättejä. Tässä pyyheasiassa minusta ei ollut käyttämään jo omistamaani loppuun, sillä ne toimivat niin sietämättömän huonosti. En nähnyt järkeä tapella niiden kanssa enää pidempään. Löysit saman osoitteen, mistä minä aikoinaan vohvelipyyhkeeni hankin. Katselin kyllä ensin kotimaisten suurempien valmistajien nettikaupat, mutta kun he myivät vain ei oota, niin minkäs teet.

 12. Hmm..ei ole ollut kyllä minkäänlaisia hajuongelmia froteepyyhkeiden kanssa, ja kuivuvatkin seuraavaan päivään mennessä (mikä on riittävän pian). Jäin miettimään tuota syytä joita voi olla useita, heillä kenellä siis pyyhkeet haisevat. Tämä olisi muutoin jopa vaikea uskoa ongelmaksi, mutta muistan minäkin että tyttöjen pukuhuone alkoi liikuntatuntien jälkeen haista tunkkaiselle ja hieman homeiselle ennen vanhaan. Ehkä todennäköisimmin pyyhkeiden ei annettu kuivua tarpeeksi perheissä jossa käydään jatkuvaa pyykkirumbaa. Vähänkin kostean pyyhkeen rullaaminen luonnollisesti aiheuttaa homeista hajua, ja homeitiöitä, tarkennettaen. Muuta kuin homeista hajua en koskaan ole muillakaan huomannut. Olettaisin että ehkä tuolloin pyyhettä käytetään liian pitkä väli per käyttökerta, ja lisäksi pestään jälkeen vain neljnkymmenen asteen lämmössä, mikä ei täysin puhdista ja tapa bakteereja. Vaikka vähemmän käytössä olleet pyyhkeet voidaan välissä pestä myös matalammassa. Pesutulos muuten myös vaikuttaa jonkin verran kuivumisnopeuteen, eli kaikki nämä hieman toisiinsa liittyvät, ja mitään ydinfysiikkaahan ei pyyhkeen pesu ja kuivuminen muutenkaan ole joten siinä arvioni.

  Ohuille pyyhkeille kyllä tilausta on siinä mielessä että sääsätävät paljon tilaa pesukoneessa, ja erityisesti vielä matkalaukussa joten siinä mielessä olen kyllä saman tarpeen havainnut. Toisaalta minimalistisessa pakkaamisessa on päästy jo sellaiseenkin teoriaan ettei pyyhkeen mukaan ottaminen ole lainkaan tarpeellista 🙂 Hotellissa on oma kylpypyyhkeensä, ja rannalle vaikkapa riittää ihan pelkkä huivi tai vastaava makuualustan päälle, sillä aurinko kyllä pian kuivaa pisarat iholta ennen vaatteiden vaihtamista.

  • Kiitos kommentistasi! Pyyhkeet kuivuivat hyvin pesusta tultuaan, kun ne laittoi kuivumaan telineelle kahden narun yli. Sen sijaan kun niihin kuivasi itsensä, ja pyyhkeen laittoi lenkistään roikkumaan, niin pyyhe ei pysynyt raikkaana. Se alkoi haista etenkin siltä kohtaa, mihin kangasta kertyy eniten yhteen kasaan. Eikä tuon hajun muodostumiseen tarvittu kuin kaksi käyttökertaa. Haju ei muistuta homeen hajua, vaan kuvaisin sitä ”rätin hajuksi”, vastaava tulee tiskirättiin kun se on enemmän märkänä kuin kuivana, eikä ehdi oikein milloinkaan kunnolla kuivua. Ainakaan meillä kyse ei ollut myöskään pesusta, sillä pesin pyyhkeet aina 60 asteessa ja ne saivat rauhassa kuivua aivan kuiviksi ennen kaappiin laittamista. Eniten pyyhkeiden kanssa ongelmia oli juuri tässä nykyisessä asunnossa, missä kylpyhuone ei ole niin lämmin kuin aiemmissa, ja pyyhe on ollut kuivumassa kylpyhuoneen ovessa tai makuuhuoneen puolella, eikä lämpimässä kylpyhuoneessa kuten muutamassa muussa asunnossa.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s