KonMari matkalaukussa

Olen lukenut blogikirjoituksia Marie Kondon menetelmästä (KonMari) kodin järjestämisessä, mutta itse kirjaa en ole vielä lukenut. Marie suosii vaatekaapissa pinojen sijaan rivejä, vaatteet ovat siis laatikossa peräkkäin eivätkä hyllyssä päällekkäin.

Tuli tarve lähteä reissun päälle, ja edessä oli matkalaukun pakkaaminen. Kuljetan mukanani mahdollisimman vähän tavaraa, mutta silti sitä kertyy (olosuhteista riippuen) niin, ettei matkalaukussa koskaan väljää ole. Olen kokeillut erilaisia tapoja pakata matkalaukkua, esimerkiksi rullata vaatteet, mutta tällä kertaa kokeilin KonMari-menetelmää.

Sitä tuntee itsensä yksinkertaiseksi, kun ei ole tullut ajatelleeksi jotakin itsestään selvältä tuntuvaa tapaa toimia, ennen kuin siitä lukee jostakin.

Marie Kondon menetelmä on nimittäin täydellinen matkalaukussa!

Reissussa ollessani en pura vaatteita laukustani, otan niitä sieltä vain käyttöä varten. ”Matkalaukusta eläminen” helpottuu huomattavasti, kun vaatteet ovat riveissä eivätkä päällekkäin. Yhdellä silmäyksellä näen kaiken mitä laukussa on, saan otettua mitä tarvitsen, tai laitettua pesun jälkeen takaisin paikoilleen.

Ennen laitoin vaatteet laukkuun pinoihin, minkä vuoksi laukkua piti penkoa löytääkseen tarvitsemansa. Järjestys vaihtui nopeasti epämääräiseen kekoon vaatteita. Jos laukun halusi pysyvän järjestyksessä, sitä piti järjestellä vähän väliä.

Kaiken muun hyvän lisäksi Marien menetelmä säästää tilaa. Sain tarvitsemani sopimaan laukkuun paljon paremmin kuin ennen. Mitään ei tarvinnut sulloa vaan kaiken sai sopimaan laukkuun hyvässä järjestyksessä.

Vaatekaappiini Marien mainio järjestämistapa ei pääse, sillä kaapissa on vain hyllyjä. (Vain sukat ovat pienessä laatikossa, ja sen järjestinkin jo Marien malliin – toimii!) Toisaalta vaatteita on niin vähän, että kaappi toimii mainiosti nykyiselläänkin. Kun pinot ovat matalia, ongelmia ei ole. Vaatekaappiin on tullut vuosien mittaan tilaa niin paljon, että olen saanut vaatteet riittävän väljästi esille.

Tulen iloiseksi löytäessäni uusia, elämää helpottavia tapoja toimia. Marie Kondon menetelmä helpottaa matkalaukkuelämää huomattavasti.

7 kommenttia artikkelissa “KonMari matkalaukussa

 1. Hmm, tätä ei varmaan pysty kokeilla, jos pakkaa reppuun? Rullaan vaatteet, mutta päällekkäinhän ne repun muotoisessa laukussa tarttee laittaa, vai pitäisikö reppu pakata niin, että avaa koko läpän ja pakkaa sen lappeellaan. Sitten kohteessa avaa taas koko läpän, niin näkee koko sisällön. Sittenhän se toimisi vähän samalla tavalla kuin matkalaukku?

  • Hei, pahoittelen että vastaan vasta nyt, jos olisit kaivannut tietoa nopeammin. Joissakin repuissa etureunan saa alas asti auki, niin että repun voi tosiaan laittaa kuvaamallasi tavalla lappeellen ja pakata kuin matkalaukun. Toiminee silloin ihan samoin kuin matkalaukun kanssa.

  • Pahoittelen myöhäistä vastaustani. Olen lukenut KonMari-menetelmästä monestakin paikasta, siitä on kirjoitettu blogimaailmassa paljon. Ainakin Jennin Arkijärki on käsitellyt aihetta, samoin useampikin suomalainen minimalismiblogi. Muistaakseni ainakin 365morelife ja Paikka kaikelle -blogeissa aiheesta on kirjoitettu. Tarkemmin en pysty muistamaan missä kaikkialla olen aiheeseen törmännyt, sillä sitä on käsitelty niin monessa paikassa. Toivottavasti olet jo löytänytkin mielenkiintoista luettavaa!

 2. Itsestäänselvyydet näköjään huomaa vasta, kun joku toinen sen sanoo 🙂 Olen itse juuri matkalla, enkä ole purkanut laukkuja , tuo Konmari- tyyli olisi tietenkin ollut täydellinen tähän tilanteeseen!
  Kotona viikkaan sukat, topit ym pienet vaatteet tuohon tyyliin ja todella toimii.
  ( itselläni on Konmari- kirja ja se oli monelta osin melko valaiseva opus:)
  – Paula

  • Niin se tuntuu olevan. Itselleni tulee erilaisia ahaa-elämyksiä vähän väliä, enkä voi kuin ihmetellä, etten itse tullut ajatelleeksi asiaa. 🙂

 3. Saman huomasin juuri. Olen ollut kaksi viikkoa matkalla ja rinkka/reppu oli pakattu tuohon tyyliin. Malli oli juurikin sellainen, että etusivun sai kokonaan avattua vetskareilla.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s