Vihdoin väljempi vaatehuone!

Vaatehuone kerää meillä tavarat, joille ei ole muuta paikkaa. Näin sen vuoksi, etten kaipaa säilytyskalusteita viemään tilaa yhtään enempää kuin on välttämätöntä. Tavaroita vähentäessäni olen usein hankkiutunut eroon säilytyskalusteesta ennen kuin kaikille siinä olleille tavaroille on edes löytynyt varmaa säilytyspaikkaa. Se vauhdittaa kummasti turhien tavaroiden karsintaa.

Haluan pitää tilat väljinä ja avarina. Kaikkialla muualla avaruutta ja tyhjää tilaa jo onkin, mutta vaatehuone on yhä ahtaanpuoleinen.

Olen jo pidemmän aikaa halunnut väljyyttä vaatehuoneeseen, mutta se on aina tyssännyt omaan mahdottomuuteensa. Eniten olen kaivannut mahdollisuutta käyttää alempaa vaatetankoa koko mitaltaan, sillä syksyn ja talven aikaan se on turhan täynnä takeista, hiihtopuvusta ja puolipitoisista vaatteista. Esteenä tälle on tangon alla oleva ritiläkorihylly, jonka vuoksi alatangosta on käytössä vain vähän yli puolet.

Ajan mittaan olen vähentänyt tavaroita kaikkialta kotoamme, ja myös vaatehuoneen lokerohyllyyn on tullut tyhjiä lokeroita. Osassa lokeroista on vain vähän tavaraa. Laskeskelin nopeasti mielessäni, että tavaran vähentymisen myötä voisi olla mahdollista päästä jo eroon ritiläkorihyllystä. Päätin saada sen onnistumaan.

Käärin hihat ja ryhdyin hommiin. Ritiläkorihylly on toimittanut lähinnä pyykkikorin virkaa, lisäksi siinä on säilytetty reppuja, pyöräilykypäriä ja pöytäliinaa sekä kangasta keittiön tuolien päällystämistä varten.

Reput nostin roikkumaan S-koukuista vaatetangolle, joka ei ole enää ollut käytössä kuin varahenkareille. (Vaihdoin aikoinaan vaatetankojen paikkaa alkuperäiseltä seinustalta viereiselle. Poistin vanhan alatangon ja jätin ylätangon paikoilleen esim. juuri reppujen säilyttämistä ajatellen.) Pyöräilykypärät voi säilyttää joko repuissa tai ripustettuna S-koukkuun.

Ritiläkorihyllyssä säilytetyt tekstiilit löysivät helposti paikkansa eteisen yläkaapista, jossa säilytetään varapeittoa ja -tyynyä.

Entäs ne pyykit? Niitä varten oli ollut käytössä neljä ja puoli suurta ritiläkoria. Otin täyden korillisen pyykkiä ja kokeilin sen sopivuutta lokeroon, toimi hyvin. Tiesin, että neljä tyhjää lokeroa riittäisi toimivaan pyykkihuoltoon. Enempää lokeroita ei tarvitsisi saada tyhjäksi, kun kaikki muut ritiläkorihyllyn tavarat löysivät paikkansa helposti muualta.

Pyykkisäilytyksen onnistumiseksi lokerohyllyssä ei tarvinnut tehdä lopulta paljoakaan. Sain tyhjiä lokeroita käyttööni vähentämällä tavaroita ja siirtämällä osan muualle. Paperisilppurille löytyi toimiva paikka lokerohyllyn vierestä. Ompelukone päätyi makuuhuoneen vaatekomeron lattialle. Karsimme pois ne muutamat kirjat, jotka oli olohuoneen seinähyllyn sijaan säilytetty vaatehuoneen lokerohyllyssä. Silitysraudan siirsin hyllyn päälle, samoin kaksi haitarikansiota, joissa säilytetään asiapapereita.

Olin useampaan kertaan todennut tilan tekemisen vaatehuoneeseen mahdottomaksi, minkä vuoksi jännitin olisiko se vieläkään mahdollista, ja venytin aloittamista varmaan puoli vuotta. Ryhdyin hommiin juuri ennen kuin tuli tarpeelliseksi kaivaa talvitakit esiin. Halusin voida säilyttää takkeja ja puolipitoisia vaatteita vihdoinkin väljästi, monen ahtaamman talvikauden jälkeen.

Olen jo jonkin aikaa saanut nauttia vaatehuoneen väljyydestä. Uusi järjestely on toiminut todella hyvin. On mukava ripustaa puolipitoinen paita väljälle vaatetangolle kuin tuulettumaan. Ennen vaatehuoneen porrasjakkara oli ritiläkorihyllyn edessä, nyt se sopii vaatetangolla riippuvien lyhyempien vaatteiden alle.

Vaatehuoneen uusi ilme on huomattavasti aiempaa kevyempi. Yksi parhaita puolia on se, ettei tarvitse nähdä likapyykkikoria ensimmäiseksi oven avattuaan! Nyt vastassa on väljästi ripustettuja vaatteita ja enemmän tilaa lattialla.

Kun pyysin kumppaniani ihastelemaan kanssani vaatehuoneen uutta keveyttä, hän totesi tilan näyttävän jotenkin keskeneräiseltä. Kysyin miksi se vaikuttaa sellaiselta. ”No kun lattialla on niin paljon tyhjää tilaa.” Totesin huvittuneena ja hieman hämmästyneenä, että vaatehuoneen ei ole pakko näyttää täyteen ahdetulta varastolta.

Kumppanini on jo tottunut ”keskeneräisyyteen”. Minustakaan ei ole ollenkaan hassumpaa, että tangolla riippuvien vaatteiden alla on tyhjää niin, että tilan näkee seiniin saakka.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s