Rauhallista joulua!

Joulu on minulle ennen kaikkea rauhan ja kiireettömyyden aikaa. Koko joulukuun ajan kiinnitän erityistä huomiota turhan painolastin karsimiseen, missä tahansa olomuodossa se elämässäni näyttäytyykään. Keskityn todella tärkeisiin ja olennaisiin asioihin, hiljennyn ja rauhoitun.

Lienikö syynä kaiken alleen nielevä lumeton pimeys, mutta marraskuu kääntyi joulukuuksi ennen kuin huomasinkaan.

Minun mielessäni joulu ja lumi kuuluvat yhteen. Parasta olisi, jos lumesta saisi nauttia jo joulukuun alusta alkaen. Lumipeitteellä on rauhoittava vaikutus, se myös vaimentaa kaupungin ääniä.

Monilla luonnonilmiöillä on minulle suuri merkitys. Sankka lumipyry ei taida koskaan menettää taianomaisuuttaan. Se saa minut pakahtumaan onnesta. Suurten lumihiutaleiden leijailu tuntuu väreilynä rinnassa ja saa hymyn huulille.

Talven ensimmäistä kunnon lumipyryä ihaillessa on muodostunut tavaksi laittaa soimaan Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow – ikään kuin kannustukseksi, että antaa tulla vaan reilusti lunta.

Perinteisesti olen päättänyt nämä hyvän joulun toivotukset musiikkivinkkiin.

Mainitun lumisadelaulun ja monta muuta joululaulua voi kuulla kahdeksan erilaista kanavaa tarjoavasta Jouluradiosta. Pääkanava Jouluradion lisäksi löytyy ruotsinkielinen Julradion, Kauneimmat joululaulut, Rouhea joulu, Lasten jouluradio, Xmas, Klassinen joulu sekä vironkielinen Jõuluraadio. Jouluradion löytää netin lisäksi myös esimerkiksi autoradiosta, taajuudet Rovaniemeltä Helsinkiin löytyvät täältä.

Jokainen joulumusiikista pitävä löytänee vaihtoehdoista itselleen mieleisen. Itse vaihdan kanavaa tunnelman mukaan. Tätä kirjoittaessa kuulokkeissa soi John Lennonin Happy Xmas (War is Over) Celine Dionin laulamana.

Sen sanoihin on hyvä päättää:

”A very merry Christmas                
And a happy New Year                
Lets hope it’s a good one            
Without any fear”

Toivon teille jokaiselle rauhallista joulua. Tavataan täällä uuden tekstin merkeissä jälleen 28.12.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s