Ajatusten tuuletusta

Aina silloin tällöin on tarpeen tuulettaa solmuun menneitä ajatuksia.

Kohtaamme elämässä kaikenlaisia sattumuksia, jotka laittavat mietityttämään tavallista enemmän. Ne eivät välttämättä ole suuria, elämän suuntaa kääntäviä mullistuksia, myös pienemmät ristiriitatilanteet voivat viedä hetkellisesti huomiomme ja energiamme.

Kävelylenkki auttaa hyvin hetkelliseen ylikuormitukseen, johon ei liity mitään sen kummempaa. Tehokkaampia keinoja kaivatessani otan luonnon avukseni.

Lempipaikkojani pään tuuletukseen ovat laiturit ja kalliot. Paras sää on pilvinen, yllä leijuu sateen uhka. (Aurinkoinen sää ei toimi, se vain lisää ikävien mietteiden voimaa.) Tuuli kuuluu tietysti asiaan. Mitä suuremmat mietteet, sitä navakampaa tuulta kaipaan. Monenlaiset murheet ovat lientyneet laiturilla istuessa, tuulen puhaltaessa ajatukset ojennukseen ja hiukset takkuun.

Käveleminen tuulessa ja tihkusateessa auttaa myös ajatusten selvittämisessä. Kasvoille vihmovat pisarat muistuttavat, että en voi vaikuttaa kaikkeen. On asioita, jotka on vain hyväksyttävä – ja jatkettava eteenpäin. Kova pakkanen auttaa palauttamaan mieleen, että on olemassa paljon minua suurempia asioita. Turhia murheita ei kannata mukanaan kantaa.

Luonto muistuttaa minua asioiden mittasuhteista. Tuntuivatpa murheeni miten raskailta tahansa, ne ovat maailmankaikkeuden mittakaavassa pieniä. Ne ovat käsiteltävissä, ne selviävät tavalla tai toisella, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan. Saan luonnosta valtavasti voimaa ja lohtua.

Eräs ikiaikainen keino loksauttaa palaset kohdalleen aina. Avaran tähtitaivaan alla tähtiä katsellessa mietteet järjestyvät ja murheet haalenevat. Ne eivät tunnu enää ainutlaatuisen omakohtaisilta ja erityisiltä, vaan järjestyvät osaksi ihmiskunnan yhteistä murhetaakkaa.

Sillä enhän minä täällä yksin ole. Olen varma, että tälläkin hetkellä joukko ihmisiä, toisistaan tietämättä, luo katseensa tähtitaivaalle.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s