Maalia, musiikkia ja maisema

Uuden kotini ikkunasta näkyy kauas. Puita, taivasta, järvenselkää. Satoja ikkunoita.

Tai no, ihan vielä en sitä kodikseni osaa sanoa. Postiluukussa on tuttu nimi, mutta oven takaa paljastuu työmaa. Kun asuntonäytössä muut keskittyivät asunnon tiloihin ja kuntoon, minä katselin ikkunasta ulos. Näin mielessäni itseni juomassa kahvia tuon maiseman äärellä.

Maiseman ihastelu on jäänyt toistaiseksi vähiin, sillä aika on kulunut seuratessa telan kulkua seinäpinnalla. Vaihtelun vuoksi olen seurannut myös milloin mitäkin siivousvälinettä kylpyhuoneen kaakeleilla, jos vaikka ihme tapahtuisi ja vuosien kalkkijäljet lopultakin lähtisivät. Välikevennyksenä olen järjestellyt astioita keittiön kaappeihin ja vaatteita vaatehuoneeseen.

Musiikki on olennainen osa remontin sujumisessa, ja erityisen tarpeellista se on silloin, kun usko on koetuksella. Hetkittäin, maalaustaitoja ruosteen alta etsiessäni ja kaakelijumpan vietyä voimat, olen vaipunut hiljaiseen epätoivoon. Silloin B.B. King, Keb’ Mo’, Gregory Porter, Billie Holiday, Ella Fitzgerald ja Etta James ovat luoneet lohdullista tunnelmaa.

Välillä on ollut tarpeen hengähtää, etsiä pientä syötävää ja istahtaa tulevan kotini lattialle. Kuunnella musiikkia kaikessa rauhassa ja rentoutua hetki. Silloin pieni ääni pääni sisällä on noussut vakuuttamaan, että kyllä tästä vielä hyvä tulee. Tästä tulee Koti. Tästä selvitään, tähänkin asti on kaikesta selvitty.

Kodin tuntu on mystinen juttu. Kaikki kotini, jotka olen voinut itse valita, ovat tuntuneet kodilta jo eteisessä. Tälläkin kertaa tiesin tulleeni kotiin ennen kuin sain edes kenkiä jalastani. Kun nostin katseeni, näin ikkunasta taivasta ja puidenlatvoja. Silloin moni muu asia menetti merkityksensä.

Asetun taloksi, kunhan saan osan seinistä maalattua. Loput saavat odottaa kevään kirkasta valoa. Kun maali on raikastanut pinnat, moni paikka on silti laulun sanoin ihanasti rempallaan. Mutta mitä siitä. Minulla on lähes koko huoneen levyinen maisemataulu, josta seurata lintuja ja sään vaihteluita.

5 kommenttia artikkelissa “Maalia, musiikkia ja maisema

 1. Paljon onnea uuteen kotiin! 😊 Kuulostaa ihanalta! Siis tuo maisema, musiikki ja rauha. Jopa se remontti, meillä riittäisi kyllä remontoitavaa, mutta aina on vain jotakin muuta hoidettavaa (=lapsiperheen arki), ja seinät odottavat edelleen maalaamista, odottaneet kohta vuosikymmenen 😄.
  Kaakeleista:
  Kalkki ei liukene veteen juuri ollenkaan, vaan tarvitaan happoa, etikka tulee ensimmäisenä mieleen, ja antaisin vaikuttaakin hyvän aikaa, jos kerrostumaa on paljon. En ole kyllä todellakaan siivouksen expertti mutta näin lukion kemian pohjalta järkeilisin 😄

 2. Ihanalta kuulostaa tuo maisema. Meilläkin on isot ikkunat ja tuo vaihteleva vuoden aika on kuin taulu, jota katsella. Siinä vierähtää hetki jos toinenkin.
  Kalkkisaostumat lähtevät pois happamalla pesuaineella. Ph mahdollisimman alhainen.
  Laatat kestävät hyvin hapanta ainetta mutta saumat pitää kastella sitä ennen vedellä, jonka jälkeen voi
  laittaa hapanta pesuainetta. Kannattaa kokeilla ensin lyhyttä vaikutusaikaa ja tehdä vaikka uudestaan sama. Onnea uuteen kotiin😊😊

 3. Kiitos teille kaikille kommenteistanne ja onnentoivotuksista!

  Jenna ja HP: Pesin kylpyhuoneen pesuaineella, jonka oli tarkoitus irrottaa kalkkia, ja olihan siitä raakaan voimaan yhdistettynä jotakin apua. Kokeilen saumoja varoen vielä etikkaliuoksella, että saan loputkin pois. Enää ei tarvitse varmasti kovin voimakasta liuosta tehdäkään. Hyvä niin, saumojen kestävyys minua aina huolettaa.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s