Rentouttavaa joulua, vuosi 2016 pakettiin ja kurkistus vuoteen 2017

Jos voisin asiaan vaikuttaa, antaisin maan joka kolkkaan valkoisen joulun. Olen asunut aikoinaan useilla paikkakunnilla, nykyistä kotikaupunkiani etelämmässä ja lähempänä rannikkoa. Pitkät, pimeät talvet, jolloin lunta sai odottaa loputtomiin, ottivat voimille.

Oli silkkaa sattumaa, että päädyin Kuopioon. Olin aina ajatellut, että Tamperetta pohjoisemmaksi en muuta. Rakkaus muutti suunnitelmani. Onneksi. Ensimmäinen talveni täällä loppui kesken. Olin kuin eri ihminen, kun sain viettää talven lumen keskellä.

Tänä vuonna olen saanut nauttia lumen valaisevasta vaikutuksesta jo hyvän aikaa. Miten kauan saan ilmaston lämmetessä onneni pitää, sen aika näyttää.

Toimikoon menneiden muisteleminen aasinsiltana siihen, että on tullut jälleen aika pohtia kulunutta vuotta ja katsoa hieman myös tulevaan vuoteen. On muodostunut jo perinteeksi, että jaan teille linkin Susannah Conwayn työkirjan kysymysten pariin. Tänä vuonna ajattelin olla ajoissa, jotta jokaiselle tällaista pohdiskelua kaipaavalle jäisi hyvin aikaa laittaa vuosi pakettiin ennen uuteen vuoteen siirtymistä.

Valitettavasti en tänä vuonna voi tarjota suoraa linkkiä Unravel Your Year 2017 -työkirjaan, vaan sen, sekä Make Your Days 2017 -suunnittelutyökirjan, saa Susannah Conwayn blogin kautta, antamalla sähköpostiosoitteensa tällä sivulla. Samalla liittyy Love Letters -postituslistalle. Itse olen kokenut kirjeet antoisiksi, kuin ystävän lähettämiksi. Niitä myös tulee sopivan harvakseltaan, välillä huomaan jo kaipaavani postia.

Tapanani on ollut myös jakaa kanssanne jokin minulle erityinen joululaulu, mutta se perinne taitaa nyt katketa. Vielä vähän aikaa sitten ajatuskin joululaulujen kuuntelemisesta tuntui surulliselta, mutta onneksi olotila muuttui. Olen kuunnellut radion monipuolista joululaulukattausta ja lauleskellut mukana. Ensimmäistä kertaa olen kuunnellut avoimin mielin myös uudempia joululauluja.

Tämän tekstin myötä blogi jää tavalliseen tapaan joulutauolle. Uutta lukemista on tarjolla jälleen 1.1.2017.

Kiitän teitä kaikkia tästä vuodesta. Kiitos kun luette, jaatte tekstejäni, kommentoitte, kannustatte, olette tukena, jaatte kokemuksianne ja lähetätte sähköpostia. Blogia aloittaessani en osannut kuvitellakaan, miten lämminhenkinen yhteisö tästä muodostuisi. Lämmin kiitos teille kaikille.

Oikein rentouttavaa joulua ja onnea uudelle vuodelle 2017!

P.S. Radiosta tuli kuin tilauksesta minulle erityinen joululaulu. Sen kaunis, haikea melankolia puhuttelee minua, tekemättä silti surulliseksi. Niinpä perun puheeni ja suosittelen kaikille melankoliasta pitäville Joni Mitchellin kaunista joululaulua River. Video toimii hyvänä kontrastina laulun tekstille. Luistelevia Tenavia katsoessa on vaikea olla hymyilemättä.

5 kommenttia artikkelissa “Rentouttavaa joulua, vuosi 2016 pakettiin ja kurkistus vuoteen 2017

 1. Kiitos Sinulle kuluneesta vuodesta ja kaikista teksteistäsi! Pidän blogistasi todella paljon. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

  Ja todellakin se valkoinen joulu ois kiva… terveisiä vaan täältä vesisateisesta Kouvolasta… eipä ole lumesta enää kuin rippeet jäljellä.

 2. Kiitos sinulle kuluneesta vuodesta, olet antanut minulle paljon ajattelemista ja tunteen siitä, etten ole ajatuksineni yksin. On kuin ystävän ajatuksia lukisin. Olen ollut arka kommentoimaan, mutta sinä jos kuka sen varmaan ymmärrät. Rauhallista ja hyvää tekevää lepoa jouluusi.

 3. Kiitos sinulle tästä kuluneesta vuodesta ja oikein ihanaa uutta vuotta 2017:)
  Ja kiitos että jaksat pitää blogia.
  Pidän erityisen paljon blogistasi ja luen aina kaikki vaikka en aina kommentoi.
  Aiheesi on loistavia ja antaa paljon ajattelemisen aihetta.
  Kiitos vielä😊😊

 4. Kiitos teille kaikille kommenteistanne! Toivottavasti vietitte oikein mukavan joulun. Tuokoon uusi vuosi tullessaan kaikkea hyvää!

  Maria: Ihana kuulla, että olen voinut tuoda tunteen ystävyydestä ja yhteenkuuluvuudesta kirjoituksillani. Sitä ei voi olla maailmassa koskaan liikaa. Ymmärrän hyvin, ettei kommentointi tunnu kaikista luontevalta. Siksi arvostan erityisen paljon, että jätit puumerkkisi. 🙂 Kiitos siitä.

  HP: Kiitos kauniista sanoistasi. Mukava kuulla, että aiheeni ovat tarjonneet ajateltavaa. Itse olen nykyään ihan onneton kommentoimaan toisten blogeihin, joten ymmärrän hyvin, ettei aina tule kommentoitua.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s