Minimalismiblogeja

Minimalismi sopii kaikille, jotka haluavat rajata elämänsä niin, että vain se jää, mikä on todella tärkeää. Jokainen katsoo minimalismia omista lähtökohdistaan, tämä blogi välittää minun näkökulmani. Haluan tarjota mahdollisuuden tutustua myös toisenlaisiin näkökulmiin. Tältä sivulta löydät linkkejä erilaisissa elämäntilanteissa olevien elämänsä yksinkertaistajien blogeihin.

Suomalaisia blogeja

Sopivasti -blogin nimi on niin osuva, että harmittaa etten sitä itse keksinyt. Parikymppinen opiskelija etsii tasapainoa minimalismista ja pohtii, mikä on sopivasti ja tarpeeksi elämän eri osa-alueilla.

Minimalismi -blogia kirjoittaa Joona Luostarinen. Hän löysi minimalismin vuonna 2010. Yrittäjänä toimiva Joona on mukana vain projekteissa, joissa voi työskennellä sähköisesti, mistä ja milloin vain. Minimalismi tarkoittaa hänelle keskittymistä tärkeimpiin ja olennaisimpiin asioihin, sekä elämistä ja työskentelyä paikasta riippumattomasti.

Keep It Simple -blogia kirjoittaa helsinkiläinen kolmen lapsen äiti, joka alkoi yksinkertaistaa elämäänsä taltuttaakseen kaaoksen, joka oli vallannut ja sekoittanut hänen elämänsä. EDIT: Blogi on yhä olemassa, muttei enää päivity. Kirjoittajan uusi blogi Helsinki Minimalism keskittyy minimalistiseen matkailuun.

Materiaaliton -blogin kirjoittaja on elänyt lapsuuden materialistin taivaassa, josta ei puuttunut mitään. Pari-kolmikymppisenä hän alkoi kyseenalaistaa ajatusmallejaan ja omaisuuttaan, ja toivoo blogin kirjoittamisen edistävän hänen matkaansa kohti todellista minimalismia.

Nokonuuka kertoo itsestään näin: ”Haaveena huoleton talous, pulleat säästöt ja pienet menot. Tavoitteena raikas koti, puolityhjät kaapit ja helposti imuroitava lattia.” Blogista löytyy juttuja mm. tavaran vähentämisestä, yksinkertaisemmasta elämästä, säästämisestä ja nuukailusta.

Tieni kohti omaa kotia ja minimalismia -blogia kirjoittaa 19-vuotias opiskelija Tessi, joka kuvaa itseään näin: ”Esteetikko, enemmän tai vähemmän omanlaisensa minimalisti, vihreä, ekoilija, sisustelija, tavaran karsija, elämän tarkoituksen pohtija ja järjestelijä.”

Kaunis ja yksinkertainen -blogin kirjoittaja pyrkii monen muuton aiheuttaman tavara-ahdistuksen jälkeen kohti yksinkertaisempaa, minimalistisempaa ja laadukkaampaa elämää.

Blogeja ulkomailta

Mnmlist ja Zenhabits -blogeja kirjoittaa Leo Babauta, aviomies ja kuuden lapsen isä. Leo alkoi tehdä muutoksia elämässään vuoden 2005 lopulla. Sittemmin hän on lopettanut tupakoinnin, alkanut syödä terveellisesti, laihtunut noin 30 kiloa, juossut useita maratoneja, päässyt eroon kaikista veloistaan, kirjoittanut useita best-sellereitä ja niin edelleen.

The Minimalists -blogia kirjoittavat ystävykset Joshua Fields Millburn ja Ryan Nicodemus. He olivat kolmikymppisinä saavuttaneet jo kaiken, minkä piti tehdä heidät onnellisiksi: hieno ja hyväpalkkainen työ, hienot autot ja suuret talot kaikkine hienouksineen. He eivät kuitenkaan olleet onnellisia. 70-80 tuntia töitä viikossa ja yhä uusien tavaroiden ostaminen eivät tuoneet onnea, vain lisää velkaa ja ahdistusta. He ottivat käyttöön minimalismin, jotta löytäisivät sen, mikä on elämässä tärkeää ja keskittyäkseen elämään merkityksellistä elämää. Vuonna 2011 he jättivät uraputken, 30-vuotiaina, tullakseen päätoimisiksi kirjailijoiksi ja puhujiksi.

Becoming Minimalist -blogia kirjoittaa kolmikymppinen Joshua Becker, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Beckerin perhe päätti ryhtyä minimalisteiksi vuonna 2008. Hän kertoo kaiken turhan poistamisen elämästä olleen yksi hänen perheensä parhaista päätöksistä.

The Minimalist Mom -blogin kirjoittaja Rachel Jonat ja hänen aviomiehensä päättivät vuonna 2010 tulla minimalisteiksi. He halusivat elää elämää, josta on poistettu turhat asiat, myös henkisesti. He halusivat omistaa vähemmän ja tehdä enemmän. Heille minimalismi tarkoittaa sitä, että he omistavat vain sen mitä käytetään, ei muuta. Heidän kiinnostava tarinansa löytyy tästä.

Miss Minimalist -blogia kirjoittaa Francine Jay. Hänelle minimalismi on niiden häiriötekijöiden poistamista, jotka estävät meitä todella arvostamasta elämää. Mitä vähemmän turhaa roinaa ja tehtävälistoja meillä on täyttämässä aikaamme, sitä enemmän meillä on energiaa asioille, jotka ovat meille todella tärkeitä. Francinen tavoitteena on löytää piste, jossa hän omistaa vain sen mitä hän todella tarvitsee.

Be More With Less -blogia kirjoittaa nelikymppinen Courney Carver. Blogissaan hän kirjoittaa elämän yksinkertaistamisesta – siitä miten vähentää velkaa ja lisätä säästöjä, parantaa terveyttä ja vähentää stressiä, lisätä aikaa ja vähentää tavaraa sekä lisätä iloa ja vähentää velvollisuuksia. Vuonna 2006 Courtneylla diagnosoitiin MS-tauti, jolla on ollut suuri vaikutus hänen elämäänsä. Hän kerää varoja MS-tutkimukseen ja muihin hyviin tarkoituksiin.

The Minimalist Vegan -blogia kirjoittavat australialaiset Masha ja Michael. He kirjoittavat yksinkertaisesta elämästä, terveydestä ja hyvinvoinnista sekä veganismista, reseptejä unohtamatta.

Minimalist Beauty -blogia kirjoittaa ammattitanssija Dawn Michelle. Hän alkoi kirjoittaa blogia ymmärrettyään, että hänen 20 000 dollarin velkansa on kertynyt pääasiassa kauneuteen ja tyyliin liittyvästä kulutuksesta. Blogin pääpaino on ekologisessa kauneudenhoidossa, mutta sen lisäksi blogi tarjoaa monipuolista sisältöä minimalistisesta elämäntavasta, Zero Waste -ajattelusta, sekä terveydestä ja hyvinvoinnista.