Tuulia

Tekstien takaa löytyy nelikymppinen, erilaisista elämän ilmiöistä kiinnostunut, utelias pohdiskelija. Rakastan kirjoittamista, lukemista, ajattelemista, musiikkia, luontoa ja kaikenlaisia elämän pieniä asioita.

Törmäsin minimalismiin sattumalta keväällä 2012. Luin blogeja, joissa erilaiset ihmiset kertoivat pyrkimyksistään yksinkertaistaa elämäänsä ja omistaa vain tarpeellisen. Kulutuskulttuurin sijaan he keskittyivät täyttämään elämänsä kullekin tärkeillä asioilla. Luin jutun toisensa jälkeen ja tiesin löytäneeni elämäntavan, jota olin kaivannut jo vuosia. Elämäni todella kaipasi yksinkertaistamista.

Ensimmäisenä aloin vähentää tavaraa. Olin saanut tarpeekseni jatkuvasta sotkusta ja järjestelystä. Tavaran määrä kävi yli sietokyvyn. Siivotessa kaipasin kauhakuormaajaa ja roskalavaa. Ihailin sisustuslehtien yksinkertaisia koteja. Mitä vähemmän kuvissa oli tavaraa, sitä enemmän niistä pidin. Halusin enemmän tilaa itselleni ja ajatuksilleni. Suuremman kodin sijaan halusin omistaa vähemmän tavaraa.

Oli elämässäni muutakin turhaa kuin liiat tavarat. Halusin poistaa elämästäni turhan kiireen, suorittamisen ja stressin. Turhia huolia ja murheitakin oli liiaksi. Kulutin liikaa aikaa ja energiaa vääriin asioihin. Halusin löytää aikaa ja tilaa asioille, jotka ovat itselleni todella tärkeitä.

Tämä blogi kertoo matkastani kohti yksinkertaisempaa ja onnellisempaa elämää. Pohdiskelen elämän yksinkertaistamista ja kirjoitan havainnoistani. Jaan kanssanne mitä uusi elämäntapani tuo tullessaan ja kirjoitan asioista, jotka ovat minulle tärkeitä. Sain muiden blogeista niin paljon oivalluksia ja elämäniloa, että haluan kantaa oman korteni kekoon ja kertoa kokemuksistani. Kenties voin kirjoituksillani tarjota inspiraatiota ja uusia näkökulmia.

Mistä blogini lukeminen kannattaisi aloittaa? Suosittelen aloittamaan siitä, mikä sinua eniten kiinnostaa. Blogin oikean reunan kategoriat auttavat löytämään tekstejä eri aiheista. Tai voit lukea tekstejä aikajärjestyksessä. Tai jos mietit, että ”mikä ihmeen minimalismi…”, niin voit aloittaa lukemalla kirjoitukseni Minimalismi (kookos)pähkinänkuoressa.

Lämpimästi tervetuloa!